Android-pohjainen Ouya-konsoli myyntiin kesäkuussa

Mobiililaitteista tunnettuun Android-alustaan pohjautuva Ouya-pelikonsoli saapuu myyntiin 4. kesäkuuta. Konsolin toimitukset Kickstarter-rahoittajille ovat jo käynnistyneet. Hintaa laitteella on 99 dollaria.

Kickstarter on palvelu, joka rakentuu joukkorahoituksen ympärille. Sen kautta uusille ideoille voidaan kasata rahoitusta yhteisön avustuksella. Ouya on palvelun historian toiseksi rahakkain projekti. Sen edellä on vain Pebble-älykello, joka on kerännyt Kickstarterissa eniten rahaa tähän mennessä.

Ouya on perinteisen pelikonsolin muottiin rakennettu laite, joka sisältää konsolin ja ohjaimen. Sitä vauhdittavat 1,7 gigahertsin Nvidia Tegra 3 -neliydinpiirisarja ja gigatavun RAM-käyttömuisti. Laite tarjoaa sisäistä tallennustilaa kahdeksan gigatavua, jota voidaan laajentaa tarvittaessa USB:n kautta. Se tukee WiFi-yhteyttä ja sisältää Ethernet-liitännän.

Konsoli tulee tarjoamaan käyttäjille mahdollisuuden kokeilla jokaista peliä ennen ostotoimenpidettä. Palvelun käyttö vaatii toimiakseen luottokorttitiedot.

Ouya on onnistunut haalimaan tuekseen muutamia suuren luokan pelitaloja. Esimerkiksi Square Enix on luvannut tuoda Final Fantasy III:n laitteelle julkaisun yhteydessä. Konsolille on tällä hetkellä kehitteillä arviolta noin 500 peliä.

Lähteet: Phone Arena, Wikipedia & Wired

3 kommenttia

  1. Minkä tasoisia pelejä tälle tulee? Tuleeko esim. NHL pelit tälle?

Kommentointi on suljettu!