Nokian Lumia-mallisto vahvoilla Soneran myyntilistalla maaliskuussa

Kotimaisen Nokian Lumia-mallisto teki vakuuttavaa työtä Soneran myyntikanavissa maaliskuussa, vaikka operaattorin myydyimmäksi puhelimeksi nousikin Apple iPhone 5. Seuraavat neljä sijaa menivät kaikki Lumioille. Ensimmäinen Samsung löytyy sijalta kuusi, jonne uutena kohosi vastikään myyntiin saapunut Galaxy Xcover 2.

4G-puhelimet nousivat myyntitilaston kärkeen, ja melko muuttumattoman alkuvuoden jälkeen myös pari uutuusmallia nousi odotetusti listalle, Nokia Lumia 620 etunenässä. Kokonaisuutena maaliskuu näytti laajentuneen Lumia-sarjan vetovoiman Suomessa, vaikka toki iPhone veikin ykkössijan myyntilistalla”, Soneran myyntijohtaja Petri Lahtinen kommentoi.

Nokian uusi Lumia 620 nousi Soneralla myyntisijalle kolme. Se saapui kauppoihin 21. maaliskuuta ja on Nokian toistaiseksi edullisin Windows Phone 8 -pohjainen puhelin. Sen myyntihinta on noin 250 euroa.

Sonera Tukun myydyimmät puhelimet maaliskuussa 2013:

 1. Apple iPhone 5
 2. Nokia Lumia 920
 3. Nokia Lumia 620
 4. Nokia Lumia 800
 5. Nokia Lumia 820
 6. Samsung Galaxy Xcover 2
 7. Nokia C2-01
 8. Samsung Galaxy Gio
 9. Apple iPhone 4S
 10. Samsung Galaxy S3 Mini

12 kommenttia

 1. Eka lumia peräti neljäntenä 🙂 Nice!!

 2. Hienoa!!! Tuleekohan Nokialta taas positiivinen tulosvarotus? Olis aika mageeta. Kaikki varmaan ymmärtää sen jälkeen, että Nokian stretegia alkaa onnistumaan. JEEEEE

  1. Olisi tosiaan hienoa. Q4 2012 tulos kun tuli kaikkialta muualta kuin Lumioista. Elop kyllä käytti kaikenlaisia ”savua ja peilejä” taktiikoita, joilla saisi häivytettyä Lumioiden huonon myynnin tuloksesta. Olen aika varma, että posaria ei tule ja toisaalta jos se tulee niin tulos on tullut jostain muualta kuin älypuhelimista. Jos nyt tämän vuoden aikana Lumioistakin tulisi jotain jossa ei ole miinusta edessä niin olisi mennyt hyvin.

 3. Hieman olen taas skeptinen, muiden operaattoreiden listoilla ei moista menestystä näy, ihmetyttää edelleen tuo iphonen myynti mikä näkyy kaikilla operaattoreilla.

  Tuo wp:n tuplaantuminen ei oikeastaan ole positiivinen uutinen vaan kehitystä olisi pitänyt olla huomattavasti enemmän. Aikaa on kulunut jo mielettömästi ja silti marginaalisysteemi, melkein taitaa tuo markkinaosuus olla virhemarginaalin luokkaa:) no vähän liioitellusti mutta kuitenkin.

  Hienosti menee nokialla kyllä soneran listoilla. Soneran markkinointikin kyllä panostaa eniten nokian ja iphonen esille tuomiseen ja tuo näyttäisi heillä toimivan.

  Olisi kiva tietää myös myyntimääriä eri operaattoreilta sillä itsessään tuo järjestys ei kerro muusta kuin myynnin painotuksesta. Poppoohan ostaa sitä mitä heille myydään ja varsinkin soneralla, koska heidän asiakaskuntansa taitaa olla enimmäkseen yrityksiä ja ”perinne asiakkaita”. Hinta/laatusuhteesta tietoisemmat ja köyhemmät tavan tallaajat taitavat olla muiden operaattoreiden asiakkaita.. no huono yleistys, mutta totuuden siemen tuossa on.

 4. Surullista kuinka listalla on vain 2 oikeaa älyluuria

  1. Mitkä kaksi lasket noista oikeiksi älyluureiksi?

Kommentointi on suljettu!