Kuvassa Nokia Lumia 950:n prototyyppi?

Nokia-huhut kiihtyvät. Verkkojulkaisu Windows Phone Central on saanut käsiinsä kuvan, jonka lähde väittää siinä esiintyvän tulevan Nokia Lumia 950 -puhelimen prototyypin. Kuvan aitoutta on verkossa ehditty spekuloimaan jo paljon, mutta yhtenäistä tulosta ei ole saatu aikaiseksi.

Kuvassa esiintyvä puhelin poikkeaa vahvasti Nokian nykyisestä muotokielestä. Muutamat yksityiskohdat, kuten kotipainike, ruudun Lumia 950 -teksti ja Nokia-logon sijainti herättävät epäilyksiä aitoudesta. Nokian on kuitenkin huhuttu tuovan muutoksia muotokieleensä, joten täysin näiden seikkojen perusteella kuvaa ei voida teilata.

Puhelimesta tulisi huhun mukaan löytymään loistava kamera, jonka sensori on nykymalleja kookkaampi. Se mahdollistaisi häviöttömän zoomin sekä hyvät hämäräkuvausominaisuudet. Mukana olisi Xenon-salama. Puhelimen kosketusnäytön tarkkuus pysyisi 1280 x 768 pikselissä, mutta RAM-muistin määrä kasvaisi kahteen gigatavuun.

Lähteen mukaan yksi uutuuden tärkeistä osa-alueista olisi akkukesto. Nokia haluaisi panostaa siihen, kuten se on tehnyt edullisten puhelintensa kohdalla. Tarkempia yksityiskohtia lähde ei kuitenkaan asiasta kykene kertomaan.

Lähde: Windows Phone Central

18 kommenttia

 1. muuten aika jees mut kuhan ei ole tollasta rumaa samsung tyylistä winpainiketta

  1. Yhtä kokee kun mun Omnia 7, tässä on vaan hieno Samsung win näppäin. 🙂
   PS. Ei oo vielä oikein WP säväyttäny.

   1. Eiköhän toi sun post scriptum ole jo kaikkien tiedossa..

 2. Jaa’a… Näyttää hieman Samsungin Ativ S:lle, joten rohkenen hieman epäillä. Milloin muuten on seuraava Nokian tapahtuma, jossa mahdollisesti julkistettaisiin uusia puhelimia?

 3. Näyttää joltain kiinalaiselta ”white box” puhelimelta. Yhtä kiinnostavaa kuin puhelinluettelon lukeminen.

 4. Toivottavasti nyt toisi saman kameran kun 808 eikä vaan puolia siitä…

 5. Mun mielestä toi kotipainike on iha sairaan cool 😀 tollane neliö.

 6. Tos tulee jotenki mielee N95 ilman niit muita näppäimiä ku vaa valintanäppäin, tuntu kädes ihan mukavalta ja oli kiva näpytellä. Eroo paljolti edeltäjistä

 7. tyylittömyys ja speksit viittaavat kyllä nokian uuteen lippulaivaan!

  voi vee, jos olen oikeassa!

  t. osakkeenomistaja

 8. Joo tuskimpa Nokian uusi lippulaiva :D, muuten ollaan kyllä otettu muotoilussa askel taaksepäin.

 9. Hienoa jos Nokia ei kasvata pikselimäärää tuota 1280 x 768 suuremmaksi. Ihmissilmän erotuskyky on rajallinen eikä normaaleilla katseluetäisyyksillä ( > 30 cm) ole hyötyä ylisuurista pikselkteyksistä. Raja on 330 dpi:n paikkeilla. Nokialla on jalat maassa näyttöpikselien suhteen, toisin kuin Samsungilla: Galaxy S4:n käyttäjä ei hyödy mitenkään sen näytön liiallisesta 441 dpi:n pikselitiheydestä, mutta kärsii siitä, koska akku tyhjenee npeammin, johtuen siitä että nuo turhat pikselit lähinnä lämmittävät näytönohjainpiirejä.

  1. Olen aivan samaa mieltä. Korkeammasta pikselitiheydestä ei hyödytä mitään, koska ihmissilmä ei kuitenkaan erota onko pikeseleitä 330 dpi vai 441 dpi.

   1. Mutta mieli muuttuu varmasti kun WP alkaa tukea 1080p.

    1. Ei ainakaan oma kantani muutu. Kuten kirjoitin on aivan hölmöä.

    2. Tuskin minunkaan kantani muuttuu, ellei sitten joku esitä faktaa noitten merkityksettömien pikseleiden hyödyllisyydestä. Toistaiseksi nuo hurjat pikselitiheydet eivät perustu faktaan, vaan siitä että kännyköiden spekseistä päättäviä on höynäytetty, koska uskotaan että kännykkä-kilpavarustelu kannattaa myös ylimitoitettujen näyttöpikseleiden suhteen. Lyhyellä tähtäimellä se voi kannattaakin, siksi pelkään että WP-laitteita tulee saataville 1080p-näytöillä. Mutta sellaista ei ole varmaankaan tarkoitettu puhelimien käyttäjien eduksi, vaan niille joille ei mikään riitä ja jotka ovat höynäytettävissä. Siksi uskon että valtaosa WP-laitteista ja ainakin Nokian puhelimista myydään maltillisella pikselitiheydellä.

 10. Rummaa neliskää, EI sowi Nokian maailman ylivoimaisesti tällä hetkellä parhaaseen muotoiluun älypuhelimissa. Kuva on feikki.

 11. SGS2:n ja Sonyn ristisiitos. Näin äkkiseltään vois kuitenkin luulla, että nokian uus lippulaiva on nimeltään Lumia 930 eikä 950

Kommentointi on suljettu!