Laitteiston suorituskykyä mittaava 3DMark saapui Androidille

Suomalaisen Futuremarkin kehittämä 3DMark on saapunut Android-käyttöjärjestelmälle. Kyseessä on laitteiston suorituskyvyn mittaamiseen kehitetty sovellus, joka on niittänyt mainetta tietokoneilla. Nyt testin pääsee ajamaan läpi myös Android-laitteilla, joissa on vähintään käyttöjärjestelmän 3.1-versio, gigatavun verran RAM-käyttömuistia ja OpenGL ES 2.0 -yhteensopiva grafiikkayksikkö.

3DMark mittaa mobiililaitteiden suorituskykyä näyttävällä Ice Storm -testillä. Se kattaa kaksi GPU-testiä ja yhden fysiikkatestin, jolla mitataan suorittimen laskentatehoa. Sovellus on helppokäyttöinen ja mahdollistaa testituloksien vertailun.

Futuremark aikoo tuoda 3DMarkin pian saataville myös iOS– ja Windows RT -laitteille. Androidin ja iOS:n osalta testit suoritetaan OpenGL ES 2.0:aa hyödyntäen. Windowsilla käytössä on DirectX 11.

Sovellus on ladattavissa Androidille ilmaiseksi Google Play -kaupasta.

6 kommenttia

  1. Ei ainakaan ollut tästä mainintaa Futuremarkin sivustolla…

   1. Oishan tuo kiva nähdä ku … no. Luulis silti jos RT versio tulee että siitä ei ois pitkä matka WP8:iin. En tosin tosta koodaamisesta mitään tiedä.

    1. Ymmärtääkseni WP8, Win8 ja Win RT on rakennettu saman sirun päälle joten luulisi olevan helppo koodata. Samat ohjelmat ymmärtääkseni pystyy kääntäämään WP8 -> Win8 ja päinvastoin todella helposti, ainakin perussovellukset. Peleistä ja näistä testeistä en tiedä.

    2. RT ja WP8 ovat ARM laitteita, WIN8 x86 mutta joo, tätä ajoin takaa

 1. Galaxy s4:lla aika maagiset pisteet.. 😀

Kommentointi on suljettu!