Toisen sukupolven Nexus 7 markkinoille heinäkuussa?

Kuvassa nykyinen Nexus 7.

Ohjelmistojätti Google aikoo tuoda markkinoille toisen sukupolven Nexus 7 -tabletin heinäkuussa, kertovat nimettömät lähteet talousjulkaisu Reutersille. Sen valmistajana tulee toimimaan ensimmäisen version tavoin Asus. Reutersin saamien tietojen mukaan tavoitteena on toimittaa markkinoille kaikkiaan kahdeksan miljoonaa uuden sukupolven Nexus 7:ää vuoden 2013 loppupuoliskon aikana.

Uusi Nexus 7 tulee taistelemaan asiakkaista luonnollisesti Apple iPad minin kanssa. Kakkosversio perustuu tietojen mukaan Qualcommin Snapdragon -piirisarjaan Nvidia Tegran sijaan. Samalla näytön tarkkuus kasvaa ja sitä kiertävä reunus ohenee.

Google tulee hinnoittelemaan tablettinsa aggressiivisesti. Yhtiöllä on tähän mahdollisuudet, sillä suurin osa Googlen tuloista ovat peräisin mainoksista. Niinpä Nexus-laitteiden hyvä myynti ruokkii yhtiön palveluiden käyttäjäkunnan kasvua ja samalla laajentaa tulovirtaa. Näin voittoja ei ole pakko kerätä varsinaisesti laitemyynnistä.

Toisen sukupolven Nexus 7 voisi hyvin nähdä päivänvalonsa muiden uutuuksien kera Google I/O -tapahtumassa, joka käynnistyy tuokokuun 15. päivä San Franciscossa.

Lähde: Reuters

7 kommenttia

  1. Mahtavaa! Aika varmasti tulen tämän hankkimaan. Tarkempi näyttö ja ohuet reunukset on hyvä juttu.

  2. Aina kiva kuulla Nexus laitteista. Android maailman selkeästi kiinnostavimmat julkistukset.

    1. Samaa mieltä. Harmi, kun Nexus kymppiä ei ainakaan näillä näkymin ole tulossa suomeen. Ehkä toisen sukupolven versio sitten joskus 😀

  3. Itse odottelen seuraavaa nexus puhelinta. Nykyiseen nexus 7:aan ollut todella tyytyväinen vaikka kerran piti huollattaakin. Huolto sujui nopeasti ja meni takuuseen.

  4. Tehoja hieman kaipaa kyllä lisää (jos pelailee) mutta nykyiseen näyttöön olen ainakin itse tyytyväinen. En itse kaipaa mitään fullHD näyttöä. Ja mitä reunoihin tulee niin mielummin pitäisin isot reunat ja kiinnittäisin niihin kunnon stereokaijuttimet. Koko on nyt hyvä kun mahtuu normaalin takin povitaskuun. Siitä ei tarvitse omasta mielestä pienemmäksi mennä.

Kommentointi on suljettu!