HTC First: ensimmäinen puhelin Facebook Home -integraatiolla

Taiwanilainen HTC on ensimmäinen matkapuhelinvalmistaja, joka tulee tarjoamaan markkinoille laitteen Facebook Home -integraatiolla. Kyseessä on HTC First, jonka mahdollinen rantautuminen Suomeen on vielä kysymysmerkki. Se saapuu ainakin Yhdysvaltoihin, Iso-Britanniaan sekä Ranskaan.

Uutuuspuhelimessa Facebook on luonnollisestikin suuressa keskiössä. Kaikki toiminnot on rakennettu palvelun ympärille lukitusnäkymää myöten. Puhelimessa käyttäjää tervehtii ensimmäisenä Cover Feed, joka esittää ystävien tuoreimmat kuvat ja tilapäivitykset. Tapahtumien selaaminen tapahtuu ruutua pyyhkäisemällä ja esimerkiksi tykkääminen kätevästi kahdella näpäytyksellä ruutuun.

Mustana, valkoisena, punaisen ja sinisenä myyntiin saapuva HTC First on varustettu 4,3 tuuman kosketusnäytöllä, jonka tarkkuus yltää 1280 x 720 pikseliin. Puhelimessa hyrrää 1,4 gigahertsin Qualcomm 8930AA -tuplaydinsuoritin, jota tukee gigatavun RAM-käyttömuisti.

HTC Firstin muita ominaisuuksia ovat 16 gigatavun tallennustila, LTE, NFC, GPS, GLONASS, WiFi, Bluetooth 4.0 sekä viiden ja 1,6 megapikselin kamerat.

4 kommenttia

 1. Vaikuttaa kyllä kiinnostavalta tämä uusi Facebook home mutta ongelmana on se, että se tulee (ainakin toistaiseksi) ainoastaan Androidiin. Itse käytän Lumia 920:n myötä Windows Phonea enkä aio siitä kyllä luopua jatkossakaan.

  1. Tämä on launcheri mitä WP:ssä tai iOS:ssa ei ole mahdollista vaihtaa. Joten voit unohtaa tuon ”toistaiseksi”.
   Lisäksi WP:ssä on Facebook jo integroitu käyttöjärjestelmään…

 2. iOS:lle ja WP:lle tällaista kustomointia ei voi toteuttaa. Monoliittinen järjestelmä päivittyy vain Microsoftin toimesta. Toki nykyisessä monoliitissa on omanlaisensa lärvikirja integraatio mukana. Pointti oli, että ns. kolmannen osapuolen ohjelma ei voi muokata em. järjestelmiä

  1. @Make. Lyhyt kommentti, että voi muokata. Tässä esimerkissä on mukana laitevalmistaja, joka voi tehdä enemmän kuin perusdevaaja. Ja onhan mm. Nokia tehnytkin. Tätä kutsutaan toisen osapuolen sovellukseksi vs. kolmas osapuoli.

   Tietenkään kaikkea ei voi tehdä, mutta sen tarkoituksena onkin estää alustan fragmentoituminen.

Kommentointi on suljettu!