MobiiliBlogin videolla: Nokia Lumia 620

Viimeisestä videoesittelystämme on päässyt vierähtämään muutama kuukausi. Tammikuussa katsastimme keskihintaisen Android-puhelimen, Galaxy S III minin. Jatkamme halvemman hintaluokan älypuhelimien parissa ja luomme nyt silmäyksen Lumia 620:aan, joka on huokea Windows Phone 8 -pohjainen älyluuri. Sen hinta Suomessa pyörii 250 euron tuntumassa.

Lumia 620:n tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat 3,8 tuuman 800 x 480 pikselin kosketusnäyttö, gigahertsin Snapdragon S4 -tuplaydinsuoritin, 512 MB:tä RAM-käyttömuistia, kahdeksan gigatavun tallennustila, microSD-muistikorttipaikka ja viiden megapikselin kamera. Suomessa puhelin on saatavilla mustana, valkoisena, syaanina, keltaisena, magentana ja limenvihreänä.

Videolla tutustumme laitteen rakenteeseen, erikoisiin värikuoriin ja käyttöliittymään. Samalla selvitämme, onko kyseessä ostamisen arvoinen puhelin.

13 kommenttia

 1. Olipas loistava video! Todella upeasti tehty ja tyylikäs toteutus. 🙂 Sanoisin Mobiiliblogin parhaaksi videoarvosteluksi.

 2. Lähin kilpailija lienee S3 Mini, tosin onhan se 30 euroa kalliimpi.
  Kertokaas, onhan WP8:n Here kartoissa korjattu tuo WP7 version älyttömyys, että Kartat sovelluksesta ei saa navigointia käsittääkseni päälle?

  1. Kyllä tämä ongelma on juuri korjattu ainakin Lumia 920:ssa, joten luulisin sen olevan korjattu myös 620:ssa sillä lähes samoja versioitahan nämä käyttävät.

   Muutenkin tätä on korjailtu enemmän, eli periaatteessa kaikkien HERE- sovellusten (paitsi Transit:in) välillä pystyy siirtymään suoraan sovelluksesta toiseen.

   1. …Ja tämä koskee myös HERE city lens- palvelua.

    Tiesittekö muuten, että mm. Toyota, Ford ja Hyundai ottavat Nokian HERE- karttapalvelut käyttöönsä autojen sisäänrakennetuissa navigaatiojärjestelmissä. Taisi olla vuodesta 2014 eteenöäin. Se tietää lisenssimaksujen ym. maksujen kanssa paljon rahaa Nokialle, sillä jos jokaisests autosta jossa käytetään HERE- palveluita, laskutetasn pienikin summa, se on loppujen lopuksi valtavasti rahaa, sillä pelkästään Toyota tekee monta miljoonaa autoa vuodessa…

   2. Hyvä. Toivottavasti löytävät tiensä myös WP7 puhelimiin.

 3. Olisiko mahdollista saada Lumia 620 vs. S3 mini vertailua?

 4. Kyllä Lumia 620 vaikuttaa juuri hinta-laatusuhteeltaan todella hyvältä. Oikeastaan harmittaa, että itse menin maksamaan 600€ Lumia 920:sta aikanaan, mutta itselleni kylläkin kamera on tärkeä joten se olisi juuri ainut syy miksi en ostaisi 620:aa, mutta jos kameran ei tarvitse olla mikään huipputason laite niin tämä 620 on loistava ostos. Suosittelen varsinkin niille jotka ostavat ensimmäistä älypuhelintaan, myös Windows Phonen takia, koska sen opettelu ja käyttöönotto on niin helppoa.

 5. Halvasta hinnastaan huolimatta erittäin suurten riskien ostos. Pienen älypuhelinvalmistajan tuote harvinaisella käyttöjärjestelmällä. Lisäksi Windows Phonella vain yksi toimittaja (Nokia) muiden valmistajien karttaessa sitä. Tälläisillä systeemeillä ei ole ollut tapana elää pitkään kilpailluilla markkinoilla.

  1. niin, mutta Microsoft ei voi ajaa alas Windows Phonea, ovat mobiilimarkkinat sen verran suuret nykyään

   1. penavaan: Näin, jos todella ajattelee että nykyinen Nokia on olemassa pelkästään Microsoftin osakkeen omistajien iloksi.

    Mutta jos Nokia on edelleen itsenäinen firmansa, Nokian osakkeenomistajat voivat hyvin pian kyllästyä siihen että älypuhelimet kyntävät tappiolla ja markkinaosuus on pienen pään yksinumeroinen luku. Lähes kaikki (Nokia itsekin) olivat viime syksynä sitä mieltä että WP8 on pelastaja ja myynti suorastaan räjähtää käsiin uusien WP8-mallien myötä. Jos näin ei Nokian osakekokouksen aikaan selkeästi ole, toimari saattaa vaihtua (ja osa hallituksesta). Uusi toimari muuttaisi sitten tietysti strategiaa ja portfolioon tulisi myös muita vaihtoehtoja kuin WP. Tämä olisi siinä tilanteessa ainut järkevä ja vastuullinen päätös. Ja minkä verran WP myisi jos edes Nokia ei ole siihen tiukasti sitoutunut. Ei mitään.

  2. Itseasiassa Windows phonella on tällä hetkellä ainakin 4 toimittajaa: Nokia (Lumia-mallisto), Huawei (Huawei Ascend W1), HTC (HTC Windows Phone 8S ja HTC Windows Phone 8X) ja Samsung (Samsung ATIV S), ja jokainen näistä tuotteista löytyy myös Suomen markkinoilta 😀

   1. Ja kukaan ei käytännössä panosta WP-mallistoonsa yhtään mitään. Miksi panostaisikaan? Nokia myy 70-90% WP-puhelimista ja saa Microsoftilta erityiskohtelua.

Kommentointi on suljettu!