Nokia Lumia 928 ensimmäistä kertaa kuvassa?

Huhut eivät anna rauhaa edes viikonloppuna. Tästä huolen pitää evleaks, joka on aivan hetki sitten julkaissut Twitter-tilillään kuvan Nokia Lumia 928 -puhelimesta. Lähde on tunnetusti luotettava, joten kuvaa voidaan pitää hyvin suurella todennäköisyydellä aitona.

Nokia Lumia 928:sta odotetaan hiotumpaa versiota suomalaisvalmistajan nykyisestä lippulaivasta, eli Lumia 920:sta. Yhdysvalloissa puhelin on tulossa myyntiin Verizon-operaattorille. Onkin hyvin todennäköistä, että muun muassa Suomeen se saapuu aikanaan hieman toisella mallinimellä. Ehkäpä kansainvälinen mallimerkintä on Lumia 930?

Kuvan perusteella Nokia olisi ottamassa askeleen pois N9:n muotokielestä. Kaarevuus on maltillisempaa ja muistuttaa hyvin paljon helmikuussa lanseerattua Lumia 720:aa. Tasaisempi muoto antanee paremmat lähtökohdat rakenteen ohentamiseen, sillä uutuuden pitäisi olla hieman Lumia 920:aa solakampi. Samalla painon odotetaan putoavan.

Vuodettu kuva ei anna varmuutta laitteessa käytettävistä materiaaleista. Aiempien huhujen mukaan uutuuden on sanottu perustuvan alumiiniin. Kuvasta tätä on kuitenkin aavistuksen hankala todentaa.

Ominaisuuksiltaan Lumia 928 tulee tietojen mukaan vastaamaan pitkälti Lumia 920:aa. Sisältä löytyy sama suoritin, sama määrä RAM-käyttömuistia ja edessä paistattelee edelleen 4,5 tuuman näyttö. Uutena mukaan on tuotu Xenon-salama, jonka osalta kuva ja aiemmat huhut kohtaavat.

Lähde: evleaks

22 kommenttia

 1. Eli lopulta aika marginaalisia muutoksia 920:een verrattuna.

 2. Muotoilu ottanut takapakkia. Juuri se on ollut valttia nokialla. Nyt mennään taas valtavirtaan. Windows käyttöjärjestelmänä on toki parempi kuin buginen android tai ios, mutta pysyn silti N9 mallissa kunnes tulee joku vastaava huippu luuri.

  1. ”Windows käyttöjärjestelmänä on toki parempi kuin buginen android tai ios”

   *tirsk*

   1. Ei oo kaukana totuudesta sanoo mm. Galaxy Noten käyttäjä.

 3. Ymmärtääkseni Catwalk ja sen varianssit ovat alumiinisia, 928 voi varsin hyvin olla polykarbonaattirungolla…

  Hieno homma tuo Xenon-salama.

 4. Mikseivät voinneet tehä edes hieman kehittyneempää sisältöä, ainakin prossu vois jos vois olla tehokkaampi, näytön koko ehkä hieman kookkaampi ja sitten olisivat pysyneet siinä lumian muotokielessä. No toivottavasti tuo Xenon-salama on jotain, entäs kamera? Olisko kenties parannettua kennoa?

  1. Mihin tarvit tehokkaampaa prossua? Windowsphone toimii loistavasti.

   1. Täytyisi ymmärtää, että kyse on huippumalleista, joilla ”paukutellaan henkseleitä” ja jossa kilpaillaan muiden valmistajien kanssa tehoista&fiitsereistä.
    Jos et ole johdossa, olet auttamatta imagoltaan perässähiihtäjä. Ferrari-kuski vie naiset ja huomion, vaikka useammalle sinänsä riittääkin Toyota Avensis turbo-diesel koneella.

    1. Ja niitä Ferrari-kuskejahan on tunnetusti maailmassa enemmän kuin niitä Toyota-kuskeja… Olipa kieltämättä aika huono vertaus. Kun niistä ”fiitsereistä” nyt puhutaan, niin täytyy mainita, että kyllä näissä tuotteissa se kokonaisuus ratkaisee. Toisaalta, onhan Nokian malleissakin näitä myyviä ”fiitsereitä”, kuten PureView (jota esim. Samesungin kärpäslätkissä ei ole) ja langaton lataus. Ei pidä unohtaa tätä asiaa. Mutta maailman kansa päättäköön, mitkä ovat oikeasti tärkeitä ja ratkaisevia asioita mobiilituotetta valitessa. Joidenkin mielestä ne tärkeimmät asiat ovat prosessorien tehot ja lukumäärät, megapikselit tai näytön resoluutiot – valitettavasti näin.

   2. ”Mihin tarvit tehokkaampaa prossua?”
    Ainakin siittä Kiinan mallista sanottiin että se tehokkaampi versio säästää akkua kun ei tarvi kokoajan posottaa täysillä. Tuossa voisi olla hyvin sama piirisarja kuin siinäkin, nyt ei mennä kehityksessä kuin taaksepäin muotoilun osalta.

 5. En usko, että tulee 930 mallimerkinnällä kansainvälisille markkinoille ennen syksyä.
  Jos siis Nokian nimeämisloggiikka menee, että

  Ensimmäinen sukupolvi x0x ja x1x
  Toinen sukupolvi x2x
  Kolmas sukupolvi x3x
  Jne.

 6. Kamerassa lukee purewiew! Tätä ei lue minun l920:ssä

 7. Alumiinirunkoon viittaa ainakin Se, että windows- näppäin näyttäisi olevan kuoren päällä.

 8. Ulkokuorista niin väliä. On vaan niin valtavasti ihmisiä jotka eivät jaksa sietää noita tiiliä. Eikä järjestelmä salli vaihtoehtoisia launchereita tai muokkauksia. Jäänee historian hämärään hassuna tämän ajan kuriositeettina jota joskus esitellään teknologia-museoissa.

 9. Uskokaa jo että Lumia 928 jää vaan verizonin herkuksi!!!!!! Ja toi Lumia 928 julkaistaan jo kait maanantaina 8.4.13….
  suomeen tulee sitten Nokian varsinainen uusi hyperlaite… Huomatkaa ”hyper”…
  928 on vain operaattori versio lumia 920. Ja kun nyt kesti noin kauan ton Tuominen niin pitää varmasti olla jotain kehittyneempää.

 10. Nokia vielakin liian hidas toimissaan ja ajatus ettei voi tehda tablettia kun sen pitaisi olla jotenkin erikoinen on huono!! oikeastaan kaikilla on jo tab.mallisto jopa pienilla aasialaisilla tekijoilla!! kylla niita myytaisiin Lumioiten imussa muutama!!

  1. nokia pitää perinteistään kiinni ja julkaisee tabletin silloin kun muut valmistavat jo jotain uutta. näin nokia toimi simpukoissa, kosketusnäytöissä… miksi ei sitten tableteissa!

   t. osakkeenomistaja

  2. Ehkä nokia ei halua, että heidän tablettejansa myytäisiin ”muutama” kappale.

 11. Omituisia ne ihmiset jotka eivät siedä noita tiiliä! Ne ovat aivan ylivoimaisia käytössä ja käytöstähän tässä pitää olla kyse.

  1. Juuri näin. Kyllä android ja iPhone tuntuu vanhanaikaiselta ja kankealta kun on hetken käyttänyt wp:tä.

   1. Tiilet on ihan ok, mutta niin kauan kuin sovelluspuoli laahaa niin paljon perässä, niin ei täysivaltainen takinkääntö kiinnosta. Melkeinpä poikkeuksetta kaikki kokeilemani WP ohjelmat on heikompia ku androidilla, tai niitä ei ole.

 12. joo ihmiset omituisia jotkut jopa juovat teeta ja syovat maksalaatikkoa!!!!

Kommentointi on suljettu!