Google haluaa WhatsAppin?

Useilla mobiilialustoilla toimiva pikaviestisovellus, WhatsApp, kiinnostaa tuoreimpien huhujen mukaan Googlea. Kyseessä on yksi älypuhelimien käytetyimmistä sovelluksista ja WhatsApp keikkuukin jatkuvasti esimerkiksi Google Playn ja App Storen latauslistojen kärkituntumassa. Palvelu tukee muun muassa Android-, BlackBerry-, iOS– ja Windows Phone -laitteita.

Kuten mobiilimaailmassa usein, tulee tämäkin huhu nimettömältä sisäpiiriläiseltä. Lähteen mukaan keskustelut ovat olleet käynnissä reilun kuukauden ja hinta on hivuttautunut WhatsAppin toimesta jo lähelle miljardia dollaria.

Ostamalla WhatsAppin Googlen arvellaan valmistautuvan uuden keskustelupalvelun lanseeraukseen. Yhtiön tarkoituksena on tiettävästi yhdistää nykyiset ratkaisunsa saman katon alle, jotta kilpailu tällä saralla muun muassa Facebookia vastaan olisi helpompaa.

Lähde: Apple Insider

9 kommenttia

 1. Hyvä vaan. Tällähetkellä liian hajallaan pikaviestipalvelut. Enemmän pitäisi saada samankaton alle, että eri alustojen välillä viestintä helpottuu.

   1. Tuskin ajavat alas muiden alustojen klienttejä. Onhan skypekin vahvasti androidille puskenut softaa vaikka on MS:n omistuksessa. Korkentaan saatte mainokset ja kuukausimaksut poistuu. Itseä ainakin jurppii että pitäis olla sata ohjelmaa auki että kaikilla eri viestimillä olevat saisi kiinni.

   2. Tuskin ajavat alas muita clienttejä, korkeintaan kk maksut poistuu ja mainokset tilalle 🙂 Ei skypekään ole poistunut androidista vaikka MS omistaa. Itseä jurppii nuo lukuisat ohjelmat mitkä pitäisi olla auki että kaikki saa kiinni eri pikaviestimistä.

 2. Ei ole hyvä tämä! luuleeko Paroni, että viestintä eri alustojen välillä helpottuu, kun Google ostaa palvelun jokas jo nyt toimii iOs:llä. Androidilla, Blackberryllä, Nokia S40:llä, Symbianilla ja Windows Phonella ”täydellisesti”? Luuletko että esim. Windows Phone sovellus ei ole ensimmäisten lopetettavien listalla? Ja etteivätkö stä seuraisi Symbian, S40 ja mahdollisesti Blackberry, jättäen jäljelle vain iOs:n ja Androidin? Luuletko että sovelluksen käytöstä perittävä vajaan euron vuosimaksu ei poistu, ja tuota naurettavaa summaa korvata mainoksilla?

  Miten tämä kaikki parantaa viestintää, etenkin eri alustojen välilllä? Toki whatsapp käyttäjänä toivon, että olen oletuksineni niin väärässä, kuin voi olla, mutta… Pahaa silti pelkään & toivon että google ei tuota ostaisi.

 3. Toivottavasti ei osta. Sitten pitääkin jo varmaan rekisteröityä google plussaan ja googlen muihin palveluihin, saadaan iso liuta mainoksia sekä taas yksi isoveli kyttäämään tekemisiä.

 4. Onhan Googlella jo oma Talk-palvelunsa, josta ei kylläkään pahemmin aktiivisia käyttäjiä löydy… Omasta puolestani What’sApp voisi pysyä täysin itsenäisenä.

 5. Myisivät vaan, saataisi siihenkin jotain tolkkua. Nykyisellään sovelluksen kehittäjä on aivan liian a) tyhmä, b) k*sipää, c) molempia. (kysyttäessä supportista miksi tämä ei toimi X-mallin Android-puhelimessa, saa vastaukseksi ”mikä iPhone sinulla on”…) Sekä lisäksi jästipää (ei, emme tue tabletteja vaikkei siihen ole mitään järkevää syytä).

  lisäksi jos joku (olkoon vaikka google tai feispuukki) sen ostaisi, niin olisi ainakin suurempi mahdollisuus nähdä se toimimassa useammalla kuin yhdellä laitteella samaan aikaan. Nyt risoo kun ei saa edes toimimaan puhelimella + tabletilla (saati monella puhelimella) samaan aikaan.

Kommentointi on suljettu!