Uuden Google Play -kaupan ilme paljastui

Joitakin viikkoja takaperin uutisoimme Google Play -kaupan uudesta versiosta, jonka muutamat henkilöt olivat saaneet käsiinsä. Se paljasti yksityiskohtia kaupan uudesta ilmeestä, joka tulee kuulumaan 4.0-version keskeisimpiin uudistuksiin. Nyt uusi visuaalinen ilme on vahvistettu Googlen työntekijän toimesta, jonka Google+ -tilillä vilahti hetkellisesti kuva Google Play 4.0:n etusivusta.

Julkaistusta kuvasta nähdään, että Google testaa uutta kauppaa yhtiön sisällä. Tästä osoituksena ylävasemmalla Google Play -logon tilalla on koiran ruokintakulho, joka viittaa termiin ”Dogfooding” (Eating your own dog food). Ohjelmistoyhtiöt käyttävät termiä puhuessaan sovelluksiensa testaamisesta talon sisällä omilla työntekijöillään.

Kuva vahvistaa, että Google Play tulee siirtymään raikkaampaan ilmeeseen nykyisestä tummemmasta värimaailmasta. Käyttöliittymä seuraa entistäkin vahvemmin Androidin Holo-teemaa, jonka tyylistä Googlella on tarkat ohjeet sovelluskehittäjille.

Uuden sovelluskaupan esittely saattaa sijoittua toukokuussa pidettävään Google I/O -tapahtumaan.

Lähde: Android Police

8 kommenttia

 1. Toivottavasti on nyt sitten kehityksessä panostettu myöskin entistä vahvemmin haittaohjelmien torjuntaan,suodatukseen!.

 2. Näyttää asialliselta ja selkeältä uudistukselta. Kaikki tarvittava löytyy helposti.

  Haittaohjelmien suodatukseen tosiaan voi panostaa vaikka en henkilökohtaisesti ole yhteenkään vielä törmännyt vaikka varmasti satoja softia olen asentanut. Toisaalta en ole myöskaan Windowsissa viruksiin törmännyt omalla koneella kuin 2-3 kertaa vuosien aikana vaikka sen haittaohjelmaongelmatilanne on se pahin. Ilmeisesti riippuu omasta käytöksestä paljon.

  1. Pornosivuilta niitä viruksia tulee tai jos painaa kaikenmaailman mainoksia.

  2. Voisi oikeat ihmiset tarkistaa Google Playssäkin sovellukset, kuten WP:llä ja iOS:illa.

 3. edellinen oli kyllä paljon tyylikkäämpi

  1. Tuossa kuvassahan ei vielä ole kuin tuo uusi alkuvalikko joten hankala vielä sanoa miltä esim. appsin tai pelien alla näyttää. Nykyisestä marketista kyllä tykkään paljon, joten toivotaan tosiaan ettei uutta ole liikaa muokattu.

 4. Entinen vaikutti hienommalta.

  Toivottavasti tulee jotain hienoa.
  Vaikkapa, päivän ilmainen sovellus?!?

 5. Vaan millaiseksikohan päivittyy niissä maissa, joissa ei ole mm. Elokuvia eikä kirjoja. Saattaa jääddä käyttäliittymä paljon pelkistetymmäksi, vai tuleekohan päivitystä laisinkaan.

Kommentointi on suljettu!