Älypuhelinkäyttäjä jakaa nykyään paljon yksityiskohtaisia tietoja itsestään laitevalmistajille ja ohjelmistokehittäjille. Monet peruskäyttäjät eivät varmasti ole edes tietoisia kaikesta siitä, mitä puhelin ja sen sovellukset käyttäjästään tietävät. Ei asian suhteen kannata turhaa huolta kantaa, mutta on hyvä tiedostaa perusasiat, jotta ymmärtää mihin on suostunut.
Googlen ohella Facebook on yksi verkon keskeisimmistä palveluista, jolla on käytettävissään paljon yksityiskohtaisia tietoja käyttäjistään. Miten tilanne muuttuu Facebook Homen myötä? Ei dramaattisesti, mutta muutama asia on hyvä tietää.
Kuten perinteinen Facebook-sovellus, tallentaa Home tietoja käyttäjän toimista palvelun sisällä. Näitä ovat muun muassa tykkäämiset ja kommentointi. Palvelun ulkopuolelta Facebook Home kerää dataa kirjaamalla puhelimeen asennetut sovellukset. Se ei kuitenkaan pääse käsiksi sovellusten sisäisiin tietoihin (ellei niissä ole Facebook-jako), mutta näkee mitä sovelluksia käytetään.
Puhelimet, joihin Home on esiasennettuna kykenevät esittämään ilmoituksia kaikista sovelluksista. Niinpä Facebook saa tiedot niistä. Tässäkin tapauksessa se koskee vain sovelluksen nimeä, ei ilmoituksen varsinaista sisältöä. Toisin sanoen Facebook Home ei vaikuta merkittävästi erillistä sovellusta enemmän yksityisyyteen.
Lähde: Facebook
Oon jotenkin niin täynnä Facebookkia.
Oon jotenkin niin täynnä Facebookkia.
….
Aivan samat fiilikset
Mä en tykkää parsakaalista.
Oipe mene takas sinne Habbo Hotelliin mistä tulitkin XDDD (ps. voitte vaikka katsoa että sellanen hahmo on olemassa, ja sama oipe kyseessä 😉
Älä leiki niin aikuista Habbo-Oipe 🙂
Ja itse ihan tarkoituksella kävit häntä etsimässä sieltä? Hups