Videolla: Jollan Marc Dillon demoaa Sailfish-käyttöjärjestelmää

Kotimainen Jolla kehittelee parhaillaan Sailfish-käyttöjärjestelmää ja ensimmäistä siihen pohjautuvaa älypuhelintaan, jonka se toivoo saavansa Suomessa myyntiin ennen joulua. Maaliskuussa yhtiö kertoi aloittaneensa yhteistyön suomalaisen Infinity-suunnittelutoimiston kanssa, jolla on pitkä kokemus mobiililaitteista. Jollan toimitusjohtajan Marc Dillonin sanojen mukaan luvassa on lippulaivatason tuote, joka ei tule hinnaltaan kuitenkaan sijoittumaan aivan kalleimpaan sarjaan.

Verkkosivusto Ubergizmon toimitus pääsi tapaamaan maaliskuussa Jollan Marc Dillonia ja sai toimitusjohtajalta itseltään tutustumiskierroksen tulevaan Sailfish-alustaan. Julkaistu video ei paljasta varsinaisesti mitään uutta alustasta, mutta kiinnostaa varmasti kaikkia Sailfishin kehitystä seuraavia lukijoitamme.

Dillon keskittyy videolla kertomaan muutamista Salfishin keskeisistä ominaisuuksista. Näihin kuuluvat erilaiset eleet, monipuolinen moniajo sekä käyttöliittymän ilmeen mukautuminen valitun taustakuvan mukaan. Esittelypuhelimena toimii jälleen kerran Nokia N950, joka kannattaa pitää mielessä alustan suorituskykyä arvioidessa.

Lähde: Ubergizmo

12 kommenttia

 1. Itsellä tulee oikeen huono olo tuota käyttistä katsellessa,aivan hirvee tekele. Toki jotkut tykkää ja hyvä niin. Toivottavasti pojat menestyy,vaikkakin kilpailu taitaa olla liian kovaa.

 2. Alkuun vaikutti kiinnostavalta,mut jotenkin tuntuu tuo kotinäkymä vähä tökeröltä. No ei vielä tiedä miten tuo toimii oikeasti,mutta Videoita nähnyt useammankin.. Toivottavasti tuota on ilo käyttää.

 3. Muhun ei ole Sailfish koskaan iskenyt. Lähinnä mennyt huonoon suuntaan nysistä. Meego oli selkeä ja miellyttävä silmälle.

 4. Kaikki muu näyttää hyvältä, mutta noi ikonit tuo ikävästi mieleen symbianin. Niille pitäisi tehdä jotain, muuten mukavan futuristinen ote.

  En vaan oikeasti ymmärrä onko jolla ihan ymmärtänyt mitä niillä on vastassa. Blackberryn uusinkin tekele on menestynyt reippaasti alta odotuksen, noh ei se ole menestynyt lainkaan, ilmeisesti aivan päinvastoin.

  Kilpailu mobiilimarkkinoilla on tällä hetkellä aivan liian kovaa uusille tulokkaille, tai sitten niillä pitäisi olla joku todella kova koukku, mikä saa ihmiset ostamaan jolla luurin? En näe yhtäkään syytä.

  1. Olisiko aika kovakin syy tämä: Jollassa toimii Androidin ohjelmat + siihen on helppo kääntää androidin ja IOS:n ohjelmat.. Iconit on erillaiset… vielä, mutta teemat on keksitty ja Jolla on paljon avoimempi, joten siihen saadaan kyllä säädettyä monia asioita.

   1. Ei ole,

    Jos haluaa android sovelluksia niin miksei sitten vaan osta android laitetta… 🙂

    ”1. Do Jolla users really want Android apps?

    Surely if someone wanted their beloved Android apps so much they’d just go out and buy an Android device. Why would they risk the chance that their favourite apps may not be able to run on Jolla Sailfish? So who exactly are Jolla trying to be impressing, the geeks and nerds amongst us or the hundreds of millions of untapped consumers?”

    Se että saat kikkailemalla android sovelluksia jollaan ei ole mikään ratkaisu, ne pitäisi toimia tyyliin sovelluskaupasta hakemalla. Mitä tulee avoimuuteen se ei juuri ketään kiinnosta.

  2. Siinä se on taas internetin huonointen Symbianin tunteva tyyppi äänessä. Eihän nuo Sailfishin kuvakkeet ole alkuunkaan samanlaiset kuin Symbianin kuvakkeet. Joten mitä oikeen selität?

   1. MeeGon ja Symbianin kuvakkeet on toisiaan vastaavat, eli samoja kuvakkeita on molemmissa. Ne on myös ihan hyvän näköisiä.

    Sailfishin ruudun alareunan kuvakkeet ovat aivan erilaisia kuin Symbianissa ja MeeGossa, samaten sovelluslistassa näkyy monen muotoisia kuvakkeita. Symbianissa ja MeeGossa ne on pääasiassa tyylitellysti ptöristettyjä samalla tavalla.

 5. Kylä Jollan 100 hengen porukka tuolla elantonsa saa, mutta isoa järjestelmää tästä tuskin tulee vaikka ajaisikin Androin softia. Riippuu laitevalmistajista ja operaattoreista. Tizen ja Firefox on tällä hetkellä enemmän tuettu niiden keskuudessa.

 6. On aika väsyneen näkönen verrattuna n9:iin. Toki ulkoasu voi vielä freesiytyä, mutta ne mielikuvat luodaan näillä videoilla.

 7. ”unelmat ovat täydellisiä kun ne pysyvät unelmina”!

  tässä alkaa olla nokian piirteitä. pojat ovat linnottautuneet norsunluutorniinsa rahasäkkien kanssa ja unelmoivat maailmanvalloituksesta. aika taitaa vaan ajaa poikien unelmien ohi.

  ps. nauttikaa elämästänne NYT kun siihen on vielä edellytykset!

  t. osakkeenomistaja

Kommentointi on suljettu!