Nokian patenttihakemuksessa tabletti näppäimistöllisellä suojuksella

Patentteja nähdään matkapuhelinvalmistajilta jatkuvasti, mutta harvat niistä päätyvät käyttöön sellaisenaan. Tämänkertainen patentti tukee kuitenkin aikaisempia huhuja, joten sen uutisoiminen on mielekästä.

Nokia on hiljattain jättänyt patenttihakemuksen tablet-tietokoneen kanssa yhteen pelaavan suojuksen kanssa. Sen ideaa havainnollistetaan yllä nähtävässä kuvassa. Käytännössä kyseessä on suojuksena, telineenä sekä näppäimistönä toimiva lisävaruste, joka tuo eittämättä mieleen Microsoftin Surfacen kanssa käyttämän Touch Coverin. Nokian ratkaisuun osana kuuluisi myös stylus-kynä.

Patentti antaa tukea viime vuoden lopulla verkkoon levinneille huhuille. Niiden mukaan Nokia työstäisi Windows RT -pohjaista taulutietokonetta, jossa keskeisessä asemassa olisi näppäimistöllinen suoju s. Tuolloin suojuksen huhuttiin lisäksi sisältävän erillisen akun toiminta-aikojen pidentämiseksi.

Lähde: Engadget

18 kommenttia

 1. Eikö tuonlainen tai ainakin vastaava keksintö ole jo käytössä?.

 2. Ei ainakaan ibadissa, jonka ostin juuri. Ihan paska laite ja vaikea selkoinen + helv. Kallis.

  1. Ihanko totta? Vaikeaselkoinen? Ostitkohan ihan oikeasti?

  2. Painelet niitä kuvakkeita, niin appsit aukeaa. Ei se sen hankalampi ole.

 3. Tommonen olis varmaan ihan kätevä myös ison näytön omaavissa puhelimissa.

 4. Acer Iconia W700 mallien kanssa tulee jo nyt tuollainen viritelmä. Ihan mukava, mutta ei kai tuota Nokia enää voi patentoida, kun kilpailijat jo käyttävät sitä?

 5. Olen kyllä erittäin kiinnostunut tästä laitteesta muuten, mutta käyttöjärjestelmä on väärä ja 3G- yhteys todennäköisesti puuttuu.

  Eli Windows RT:tä vastaan minulla ei muuten ole mitään, paitsi se että siinä toimivat vain Windows Storesta ladatut sovellukset. Eivätkä perinteiset desktop- ohjelmat.

  Toiseksi, olen lähes varma, että Nokian RT- tablettiin kuuluvat perus Bluetooth ja Wi-fi- yhteydet (Ehkä myös NFC) mutta se tärkein eli 3G puuttuu.

  Jos Nokia siis julkaisisi tabletin jossa olisi Windows 8 Pro, n. 8-10 tunnin akkukesto, Wi-fi ja 3G (Voisi olla myös 4G) se laite olisi ehdoton hankinta.

  Mutta noiden ominaisuuksien puuttuessa käännyn Ipad 4:n puoleen. Täytyypä sanoa, että valitettavasti.

  1. Miksi olet niin varma ettei tulisi 3G:tä?

 6. mina en onneksi tarvii tuhansia sovelluksia riittaa noin 30-50 hyvaa!!!!

  1. Jos vain olisi edes niitä hyviä. Toivottavasti eivät tuo RT laitetta, nykyisetkään eivät myy. Panostaisivat Win8 ja WP8:iin vaan.

 7. Toivon todella, ettei tule RT:llä, muuten täysin turha laite.

  Täysverinen W8 ja vähintään 3g, mieluiten tietenkin 4g, kattava akunkesto ja hinta alle 500€, niin tässä on uusi menestystuote joka myy!

  Mutta kuten arvata saattaa, niin sieltä tulee (jos tulee) joku 800€ ja päälle RT lelu, jossa ei välttämättä ole edes sitä 3g:tä. Sitten ne jää hyllyyn pölyttymään, kuten se Nokian miniläppärikin.

 8. Windows Puhelimille on lähipäivinä tullut jo ihan jees pelejä.
  Vielä joitakin esim. Subway Surfers, Bike Race ja mitä näitä nyt on!
  Sitten ostan Windows tabin!!!
  Ja ainahan windows tablettiin bluestacsin voi ladata.

Kommentointi on suljettu!