Andy Rubin: Android suunniteltiin alkujaan kameroihin

Galaxy Camera

Samsungin Android-pohjainen kamera, Galaxy Camera.

Androidin perustajiin lukeutuva Andy Rubin on paljastanut mielenkiintoisen yksityiskohdan mobiilimarkkinoita hallitsevan alustan historiasta. Android ei nimittäin Rubinin mukaan ollut alkujaan suunniteltu matkapuhelimiin. Sen oli tarkoitus olla osa uusia älykameroita, jotka yhdistyisivät saumattomasti tietokoneisiin.

Sama alusta ja käyttöjärjestelmä, jonka rakensimme kameroille tuli lopulta puhelimiin Androidina”, sanoi Rubin.

Rubin ja kumppanit totesivat kuitenkin pian, että älypuhelimet olivat ajamassa kameroiden ohi ja mahdollinen markkina-alue jäisi hyvin pieneksi. Niinpä yhtiö päätti suunnata katseensa älypuhelimiin, joita tuolloin hallitsivat Symbian ja Microsoft. Ensimmäiset prototyypit muistuttivat BlackBerryn tarjontaa, mutta iPhonen suosio sai kehityksen kääntymään kosketusnäyttöihin.

Viime aikoina Android on alkuperäistä ideaa mukaillen löytänyt tiensä kameroihin. Esimerkiksi Samsung myy kuluttajille Galaxy Cameraa, jonka toimintoja hallitaan Androidin kautta kosketusnäytöltä.

Lähteet: The Verge & Phone Arena

5 kommenttia

 1. Seuraava uutisidea: evleaks on julkaissut kuvan Samsungin uudesta mahdollisesta tulevasta muotokielestä puhelimissä. Ja on kyllä UPEA!!

  1. Jos tykkää tiilistä. Noita kun laittaa päällekkäin tarpeeksi monta on tiiliseinä pystyssä 😀

   1. mielummin tiili kuin liukas saippuan palanen joka ei pysy kädessä 😀

    1. totta, mutta kyllä sais olla vähän paremman näköinen.

 2. No jo se keskustelu uudemmasta uutisesta on täälläkin.

Kommentointi on suljettu!