Microsoft kehittelee omaa älykelloa?

Kello Windows Phone

Ovatko niin sanotut älykellot seuraava suuri villitys mobiilimarkkinoilla? Siltä vaikuttaa, vaikka vielä yhtään todellista hittituotetta kyseisessä tuotekategoriassa ei ole nähty. Tilanne saattaa kuitenkin muuttua, jos ja kun Applen kaltaiset suuret nimet saavat omat tuotteensa ulos. Kilpailu tulee olemaan kovaa, sillä myös muun muassa Googlen huhutaan työskentelevän oman älykellon parissa.

Verkkojulkaisu The Wall Street Journal kertoo Microsoftin haaveilevan omasta älykellosta Applen ja Googlen tavoin. Tuotantoketjusta tulevien tietojen mukaan yhtiö on pyytänyt aasialaisia komponenttivalmistajia toimittamaan osia mahdollista kosketusnäyttöön perustuvaa kelloa varten. Microsoft on ollut kiinnostunut muun muassa 1,5 tuuman näytöistä, kertoo nimettömänä pysyvän komponenttivalmistajan johtaja.

Analyytikot ja tutkimusyhtiöt odottavat älykellojen nousevan merkittäväksi alaksi seuraavan muutaman vuoden aikana. Niiden uskotaan kiinnostavan kuluttajia älypuhelimien koon kasvaessa.

Kello, joka on yhteensopiva älypuhelimen kanssa olisi kiinnostava laite kuluttajille”, kommentoi RBS:n analyytikko Wanli Wang.

Lähde: The Wall Street Journal

8 kommenttia

 1. Microsoft on todellinen ”me too” yhtiö, joten jos Samsung ja Apple älykellon julistavat, on täysin varmaan että Microsoft tuo myös älykellon 2-3 vuoden sisällä siitä.

 2. Kyllä taas yksi niin turha tuote, että voi hyvää päivää! Tehdään ensin puhelimista niin isoja, että niitä ei ole enää kätevä käyttää ja sitten lanseerataan kello korjaamaan tätä ”ongelmaa”. Kapitalismin riemuvoittoa ja lampaat ostaa, koska vertaispaine käskee ja koska luulevat tarvitsevansa sellaisen. Ei ole yhtiöiden ahneudella mitään rajaa ”innovaatioita” luodessaan.

   1. Just näin eikä melkein…

    Galaxy Megat on turhia ainakin se 5.8, tyhmäkin ostaa mielummin Note 2 tai tulevan kolmosen…

  1. Totta joka sana. Itse en ole keksinyt käyttöä vielä edes tabletille, ja uskon, että älykellolle keksin vielä vähemmän käyttöä.

   1. Sama homma täällä. Säännöllisin väliajoin tulee tsekkailtua, että mitä jännää uusista tableteista löytyy. Pari kertaa olen meinannut ostaa, mutta muutaman harkintakerran jälkeen olen jättänyt hankkimatta. Älypuhelin ja läppäri hoitavat asian mainiosti, tabletit ovat välimallin vehkeiksi liian hintavia (hyvät sellaiset). Kyllä kunnon perinteinen rannekello mielestä on paljon tyylikkäämpi, kuin värikkäät muoviset rannekkeet. Jokainen toki valitsee itse tyylinsä.

 3. kukaha noita kelloja oikein loppaa kun vuosikaudet on vahintaan kerran vuodessa juttu niista eika vaan ota tuulta purjeisiin mutta sitkeita loppareita ovat !!! ei kukaan tarvitse alykelloa paitsi leikkimiseen!!!!olis eri juttu jos nayttoa koskettamalla tulis iso holokrammi naytto nakyvin heh!!

Kommentointi on suljettu!