Firefox OS ensimmäisille markkinoille kesäkuussa

Firefox OS

Mozillan tammikuussa esittelemät kehittäjälaitteet.

Mobiilimarkkinoille rynnistää kovasti uusia nimiä, jotka haluavat haastaa Applen ja Androidin. On Ubuntua, Tizeniä ja Jollaa. Ensimmäisenä kauppoihin näillä näkymin ehtii Mozillan kehittämä Firefox OS, jonka pitäisi tuoreimman tiedon mukaan saapua valituille markkinoille kesäkuussa. Asiasta kertoi yhtiön toimitusjohtaja Gary Kovacs haastattelussaan AllThingsD:lle.

Ensimmäisessä aallossa Firefox OS tulee keskittymään pääasiassa kehittyviin markkinoihin. Alustaan pohjautuvia laitteita voidaan odottaa kesän aikana myyntiin muun muassa Brasiliassa, Columbiassa, Meksikossa, Puolassa ja Espanjassa.

Ensimmäiset markkinat tulevat toimimaan Kovacsin mukaan eräänlaisena testiryhmänä. Yhdysvaltoihin alusta tuodaan sen kehittyessä ja ekosysteemin kasvaessa.

Mozillan mobiilialusta rakentuu verkkostandardien varaan. Sen pohjalla on Linux-ydin, mutta käyttöliittymä ja sovellukset luodaan sille verkkotekniikoita, kuten HTML5:ttä hyödyntäen.

Lähde: Phone Arena

1 kommentti

  1. Hyvä, että yrittäjiä riittää. Kovenevan kilpailun luulisi olevan kuluttajan kannalta mieluinen asia, sillä se usein johtaa ajan mittaan tuotteiden erilaistumiseen ja oikeasti uusiin ominaisuuksiin.

Kommentointi on suljettu!