Android-laitteiden aktivoinnit kohonneet 1,5 miljoonaan päivässä

Android Jelly Bean

Android porskuttaa eteenpäin ja kasvu jatkuu tasaisen vahvana. Googlen toimitusjohtajan Eric Schmidtin mukaan Android-pohjaisia laitteita aktivoidaan tätä nykyä päivittäin jo 1,5 miljoonaa kappaletta. Viime kesänä vastaava luku oli 900 000 ja syksyllä 1,3 miljoonaa. Kasvu on siis hidastunut, mutta näillä lukemilla sitä ei voida pitää yllätyksenä.

Aktivointilukujen ohessa Schmidt mainitsi Androidin olevan hyvää vauhtia ylittämässä miljardin laitteen rajapyykin ennen vuoden loppua. Kyseessä on siis aktivointien yhteenlaskettu määrä, joka vuoden 2012 alussa oli 250 miljoonassa.

Tulevaisuudessa kasvu on toimitusjohtajan mukaan kehittyvillä markkinoilla ja alemmissa hintaluokissa. Schmidt arvioi Androidin lähestyvän pian 100 dollarin hintaluokkaa, joka mahdollistaa alustan levittäytymisen entistäkin laajemmalle.

Lähde: Engadget

9 kommenttia

 1. Eikös Schmidt ole nykyään hallituksen puheenjohtaja ja Page toimitusjohtaja?

 2. Aika vahvasti vielä porskuttaa, vaikka joidenkin mielestä on kuin symbian ja kuolee pois. 😉

  1. Ainakin Nexus-laitteet tuntuvat erittäin hyvin toimivilta. Toivottavasti niiden myynti Play-kaupan kautta laajenee myös tänne Pohjolaan.

  2. Paroni, ihmettelen itsekkin näitä WP-pojuja kun tuollaista tulevat sanomaan. Sitten ne vielä kannustaa käyttöjärjestelmää jota ei käytä juuri kukaan 😀

  3. @Paroni, Eihän se Symbiankaan kuollut heti. Ajan kanssa hiipuu Android! Mutta sillä aikaa, Microsoft kiittää Androidin ostaneita 😉 🙂

 3. Eli Android-laitteita myydään about viidessä päivässä se mitä Windows Phone-laitteita kolmessa kuukaudessa. Se siitä Stephen ”kutsukaa minua kenraaliksi” Elopin käyttis-sodasta.

  1. Jos lisää tykkää näistä tilastoista, niin Samsung myi Galaxy S3:sta 100 päivässä yhtä paljon, mitä kaikkia Lumia puhelia on tähän mennessä myyty (marraskuusta 2011)
   Pistää vähän miettimään.

 4. Kyllähän tuo laiteaktivointien päivittäinen määrä on jo suorastaan älytön. Huolimatta siitä, että Android on käytössä jo monenlaisissa vempaimissa. Jotain ovat tehneet oikein, vaikka se omaan makuun äärimmäisen sekava onkin 🙂

 5. Android laitteita on aktivoitu niin älyttömästi ja aktivoidaan edelleen, et ei varmaan Androidin suosio hiivu saatika sit kuole. Tollasella massalla yhä enemmän tulee markkinoille Android yhteen sopivia laitteita. TV, leluja, kameroita, kelloja, ym ym elektroniikkaa. Joita voi käyttää/ ohjata Android puhelimilla. Ja mitä enemmän moisia arkipäivän laitteita tulee markkinoille jotka on Android yhteen sopivia sitä enemmän vaan kasvaa Androidin suosio. Ja kun Android nyt on vielä monipuolisin ja kehittyvin mobiilialusta niin se in siinä.

Kommentointi on suljettu!