Galaxy S4 Suomessa myyntiin 27. huhtikuuta

Samsung Galaxy S4, musta ja valkoinen

Yksi vuoden odotetuimmista älypuhelinuutuuksista saapuu Suomessa myyntiin ensi viikon lauantaina, eli 27. huhtikuuta. Kyseessä on tietenkin korealaisen Samsungin Galaxy S4, jonka valmistaja esitteli maailmalle maaliskuun puolivälissä. Se on neljännen sukupolven Galaxy S -lippulaiva, jonka suositushinta on 699 euroa. Laite on saatavilla sekä valkoisena että mustana.

Galaxy S4:n virstanpylväisiin kuuluu viiden tuuman full hd -kosketusnäyttö. Se perustuu Super AMOLED -tekniikkaan ja yltää siis 1920 x 1080 pikselin tarkkuuteen.

Puhelin tarjoaa uuden Android 4.2.2 Jelly Bean -käyttöjärjestelmän ja Samsungin oman käyttöliittymän, jossa on mukana paljon kikkoja jokapäiväistä käyttöä sulavoittamaan. Esimerkkinä mainittakoon Dual Camera -toiminnallisuus, jossa Galaxy S4 tallentaa kuvan yhtä aikaa etu- ja takakameraa käyttäen.

Tekniseltä puolelta Suomessa myytävästä mallista löytyy 1,9 gigahertsin Qualcomm 600 -neliydinpiirisarja. Valituilla markkinoilla uutuutta myydään korealaisvalmistajan omalla Exynos 5 Octa -piirisarjalla, joka rakentuu neljästä 1,6 gigahertsin Cortex-A15-suoritinytimestä ja neljästä 1,2 gigahertsin Cortex-A7-suoritinytimestä. RAM-käyttömuistia löytyy molemmista versioista kaksi gigatavua.

Puhelimen muita ominaisuuksia ovat 16 gigatavun tallennustila, 13 megapikselin kamera, microSD-muistikorttipaikka, NFC, Bluetooth 4.0, infrapuna-led, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, MHL 2.0, GPS ja GLONASS.

Meneekö Galaxy S4 hankintaan?

Lähde: Facebook

11 kommenttia

 1. Jos ei S3:sta olisi viime vuoden lopulla tullut hommattua, niin nyt voisi olla vaihdon paikka. Ellei valinta kallistuisi HTC One:n. Noh, nykyisellä porskuttaa hyvin ellei tuu mitään hazardii.

  1. Ennemmin HTC One, enemmän lippulaivan oloinen laite.

   1. Uus Sense on pöljä ja tuo kahden näppäimen järjestelmä on joku aivopieru. Muuten One on fixun oloinen kapistus.

 2. Todennäköisesti vasta sitten,kun tulevat muutkin kuorien värivaihtoehdot (mitä nykyisessä S3 malleissa nyt on eli mm.ruskea). Mutta,kyllä S4 menee hankintaan.

 3. Itselleni omaan tarpeeseen on kyllä turhan tyyris, ehkä myös turhan kookas. On toki kokoa ja näköä, mutta silti noin 700e älyluurista alkaa olla liikaa. Paremman vastineen tällä toki saa rahalle kuin iPhone fivesta. Näkemäni vertailut ja testit tästä S4:n kameran ja videokuvan laadusta jättävät kyllä hintaluokkaan nähden toivomisen varaa – parempiakin on tarjolla.

  1. 699e on suositushinta, oli myös S3:lla jonka myyntihinta kuitenkin oli alle 600euron.

   S1:n suositushinta tais olla myös 699e ja S2:n 649e.

 4. Ei ainakaan heti. Hinta tulee reilusti alas jouluun mennessä. Ja tuskin sittenkään, Jolla tulee kuvioon mukaan eikä Lumiaakaan koskaan voi laskea mahdollisuuksista pois.

 5. Tämän hetken paras muotoilu ja teknisesti kehittynein puhelin. Jo Galaxy S II ja III osoittivat Samsungin ylivoiman ja luotettavuuden. Itse en ainakaan tarvitse alumiinia kuoreen, kun puhelin hipoo muuten täydellisyyttä.

 6. SGS3:n omistajana taitaa jäädä tänä vuonna vaihto väliin. Osa uusista ominaisuuksista on kuitenkin luvattu myös tälle.

  Yleensä on aina vaihtunut puhelin joka vuosi, mutta nyt taitaa olla poikkeus jos ei tule syksyllä mitään mullistavaa keneltäkään.

  HTC One olisi tälläkertaa kiinnostavampi, mutta juurikin tuo kahden napin systeemi ja käsittämättömän näköinen sosiaalinen aivopieru Sense työntää kyllä luotaan. Se puhelin ilman näppäimiä ja orkkis Androidilla niin olisi ollut varma hankinta.

  Nyt suurimmat odotukset kohdistuu Nexus 5:seen. mikäli sieltä tulee kelvollinen laite sgs3/sgs4:n kokoluokkaan niin se tulee olemana seuraava luurini.

 7. SGS4:ssä myös ärsyttää, että meille päin tulee myyntiin tuo vanhemmalla raudalla oleva laite, vaikka ero ei olekaan iso, niin se on ärsyttävää. Olemmeko sekundakansalaisia?

 8. @ Jarissimo Tiedoksi vaan, että niin HTC One:ssa, kuin monessa muussakin puhelimessa on tuo Snapdragon 600 jopa kaikissa alemmilla kelloilla, niin miksei ne ärsytä? kaikkien tiedossa on Exynos 5:n tuotantoon liittyvät ongelmat. S4 ja Snapdragon 600 @1,9GHz pieksee silti kaikki muut edestään. 😉

Kommentointi on suljettu!