Nokian tuleva alumiininen Lumia-lippulaiva, Catwalk, kuvissa?

Nokia Catwalk

Mobiilimaailmaa seuranneet ovat törmänneet jo pitkään huhuihin Nokia Catwalkista. Se on koodinimi suomalaisvalmistajan tulevalle lippulaivalle, joka edustaa muotoilultaan ja materiaaleiltaan täysin uutta linjaa. Nyt kyseisestä laitteesta on levinnyt verkkoon ensimmäiset kuvat. Ne tulevat kiinasta ja ovat Windows Phone Centralin tiedustelujen mukaan lähes varmuudella aitoja.

Nokia Catwalk rakentuisi odotetusti alumiinista ja poikkeaisi näin selvästi Nokian nykyisestä linjasta, jossa polykarbonaatti on päämateriaalina. Uutuuden ominaisuudet tulevat tämänhetkisen tiedon valossa vastaamaan pitkälti Lumia 920:aa. Ominaisuuksiin kuuluisivat näin 4,5 tuuman kosketusnäyttö, 1,5 gigahertsin tuplaydinsuoritin ja optisella kuvanvakaimella varustettu 8,7 megapikselin kamera.

Catwalkin rakenne ottaa selvän pesäeron N9:n muotoiluun, jota Nokia on viimeisen parin vuoden aikana jalostanut. Lumia 920:aan nähden se on tietojen mukaan 2,3 millimetriä ohuempi sekä 50 grammaa kevyempi. Uutuus paikkaisi näin Nokian nykyisen lippulaivan heikkoudet.

Kuvissa esiintyvä puhelin voi luonnollisestikin olla varhainen prototyyppi, joten muutokset rakenteeseen ovat edelleen mahdollisia. Miltä uusi linja näyttää nyt levinneiden kuvien perusteella?

Nokia Catwalk

Lähde: Windows Phone Central

14 kommenttia

 1. Mitähän pitäisi ajatella tästä:
  http://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/huawei-ascend-w1-with-windows-phone-8-coming-to-uk-in-march-331149

  Yhdennäköisyys on melkoinen. En usko että Nokia julkistaa tuon näköisen laitteen. Materiaalivalinta vakuuttaa, mutta miten käy Nokian värien jos moinen harmaa laite päätyy julkaistavaksi asti. Harjatusta metallista Windows Phone laitteessa tulee tällä hetkellä mieleen lähinnä Ativ S. En vielä sanoisi että tuo on laite joka julkistetaan.

  1. Samsung Ativ S on ikävä kyllä sekin muovia, joka on jäljitelty näyttämään metallilta.

 2. Windows Phone 8 luurien usb on Microsoftin toimesta määrätty alas keskelle joten väittäisin tuota kuvan puhelinta feikiksi.

  1. Lähteen mukaan paikkaa ei ole määrätty: ”While moving the microUSB (or is it an HDMI out port?) to the top may seem unusual, we must remember that it is not a requirement that it be on the bottom of the device and OEMs can move things around.”

 3. Toivottavasti ei ole ulkomuodon perusteella Catwalk! Aivan saakelin ruma. Lisäksi näyttää olevan irroitettava takakuori, mikä ei olisi Nokian lippulaivoille tyypillistä.

  Toisaalta, voisiko olla EOS? Näin isosta kameralinssistä päätellen. 🙂

  1. No ei ole, EOS ei varmasti ole kovinkaan ohut tapaus.

   1. niin EOS sisältäisi varmasti paremman salaman, sen saman mikä on verizonille tarkoitetussa lumia 928:ssa

 4. Alumiiniluuri jossa on irrotettava muovinen takakuori, että voi valita oman hassun värinsä sille ??? Jooh, lienee itse Elop ollut mukana ideoinnissa…

 5. Tämä ei kyllä vähääkään näytä miltään Nokian lippulaivalta tai saman tason vehkeeltä. Voin kuvainnollisesti syödä hattuni, jos tällä on jotain tekemistä huhutun Nokia EOS:n kanssa 🙂

 6. Vaikea uskoa että tuossa olisi lopullinen tuote.

 7. No en kyllä usko tuohon muotoiluun, että Nokia aina tyylikkäästä muotoilusta pomppaisi noin metsään. Hope not! Kameralinssi rikkoo kaiken dynaamiset linjat, lisäksi puhelin kiikkuu pöydällä selällään kohouman varassa. Ei tule toteutumaan, piste.

 8. Uskon ja toivon kovasti, että tuo on vain prototyyppi, sillä se on ruma.

Kommentointi on suljettu!