Microsoft: emme suunnittele omaa puhelinta

Microsoft logo

Huhut Microsoftin omasta Windows Phone -älypuhelimesta ovat kiertäneet verkossa jo viime vuodesta lähtien. Kaikki alkoi oikeastaan Surface-tabletin esittelystä, sillä älypuhelimen ajateltiin olevan oiva jatkumo kehitykselle. Nyt vaikuttaa kuitenkin siltä, että huhut ovat olleet väärässä. Microsoftin Windows Phone -tiimin johtajiin kuuluva Terry Myerson kertoi AllThingsD: Dive Into Mobile -konferenssissa, että yhtiöllä ei ole tällä hetkellä aikeita julkaista omaa älypuhelinta.

Myerson ei kuitenkaan tyrmää kokonaan ajatusta Microsoftin älypuhelimesta. Tällä hetkellä se ei kuitenkaan ole ajankohtainen.

Sen täytyisi olla jotain mitä Nokia, HTC tai muut kumppanimme eivät kykene tarjoamaan, mutta johon alusta mielestämme kykenee”, sanoi Terry Myerson Microsoftin puhelimesta.

Myersonin kommentti tulee erityisen huojentavana tietona Nokialle, joka on noussut merkittävimmäksi Windows Phone -valmistajaksi. Kun resursseja ei tarvitse laittaa omaan puhelimeen, on Microsoftilla jatkossakin aikaa panostaa kumppaneihinsa, joista Nokia on eittämättä se tärkein.

Lähde: Phone Arena

8 kommenttia

 1. Jokunen päivä sitten muistan lukeneeni samaisen jutun. Kaveri meinasi myös, että Facebook home voisi hyvinkin olla tulossa WP:lle. Jää nähtäväksi, sille ei kyllä olis suuremmin tarvetta. Joka tapauksessa on varmasti MS-tiimiltä järkevää jättää puhelinten kehitys niille, jotka sen parhaiten taitaa. WP-leirissä ei laadun suhteen vielä ole Nokialle todellisia haastajia.

 2. Nokia on tekemänsä 5-vuoden sopimuksen takia tiukasti Microsoftin peukalon alla. Ei Microsoftilla ole tarvetta tehdä omaa puhelinta koska Nokia on käytännössä Microsoftin Lumia-divisioona. Kun Microsoft sanoo ”hyppää”, Nokia kysyy kiltisti ”kuinka korkealle?” ja hyppää.

 3. Tämä taitaa tarkoittaa muutamaa asiaa:

  -edes MS ei usko alustaansa
  -ms:n mielestä alustasta otetaan jo kaikki mahdollinen irti, uskoakseni näin onkin.

  Ei siis kovinkaan hyvin mene.

  1. – Millä hater logiikalla tuollaiseen päädyit?
   – Nykyrajoituksilla Lumia ottaakin kaiken irti, mutta noi rajoituksethan muuttuvat koko ajan. MS:llä ei ole tarvetta tehdä omaa puhelinta kun Nokia hoitaa asian käytännössä niin hyvin kuin voi. Ilmeisesti Adroidin puolella näin ei ole kun Google joutuu aina välillä näyttämään suuntaa valmistajille.

   1. Android-puolella tosiaan on niitä valmistajia. Windows Phonessa käytännössä vain Nokia ja sekin vain pakosta, koska meni allekirjoittamaan typerän sopimuksen. 😀

    1. Keilaniemessä varmaan tykätään MS:n nokittelusta Googlen kanssa.
     Ei muuten tarvii factory resetin jälkeen paljon Google kalenteria synkkailla. WP8 saanee joskus (!) CalDAV tuen, mutta miten WP7?

    2. Don’t feed the troll, mutta onhan niitä muita wp valmistajia. Nokia tekee yksinkertaisesti ylivoimaista työtä laitevalmistajana ja ottaa käytännössä kaiken irti WP:stä tällä hetkellä. Siinä on sampan muovilärpäkkeillä ja htc:n lumiakopsuilla sanat vähissä.

    3. ..jotka panostaa ihan tosissaan? Samsungilla on yksi WP8 luuri ja HTC:llä peräti kaksi. Eikä näköpiirissäkään juuri muuta. Miksiköhän?

Kommentointi on suljettu!