Nokia Lumia 720 Suomeen 10. toukokuuta

Lumia 720

Nokian seuraava Suomeen saapuva Lumia-sarjan älypuhelin on Lumia 720. Laitteen myynti käynnistyy Suomessa 10. toukokuuta, mutta ennakkotilauksen voi jättää jo tästä päivästä alkaen. Uutuuden verollinen suositushinta on 380 euroa.

Lumia 720 esiteltiin maailmalle Mobile World Congress -messuilla helmikuussa. Se sijoittuu Lumia 820:n ja Lumia 620:n väliin. Puhelimessa on panostettu erityisesti kameraan, joka tarjoaa F/1,9-aukkosuhteen ja Carl Zeiss -optiikan. Megapikseleitä kamerasta löytyy 6,7. Pakettia täydentää LED-salamavalo.

Puhelin perustuu tutusti Windows Phone 8 -alustaan, jonka toimintoja hallitaan 4,3 tuuman 800 x 480 pikselin kosketusnäytöltä. Sisällä hyrrää gigahertsin Snapdragon S4 -tuplaydinsuoritin. RAM-käyttömuistia puhelimessa on 512 MB:tä.

Lumia 720:ssa on sisäistä tallennustilaa kahdeksan gigatavua, jota on mahdollista laajentaa microSD-muistikortilla. Puhelimen muihin ominaisuuksiin lukeutuvat WiFi, Bluetooth 3.0 ja NFC.

Uutuus saapuu Suomessa kauppoihin punaisena, valkoisena, syaanina, mustana ja keltaisena. Puhelimeen on saatavilla langatonta lataamista tukevat snap-on-kuoret.

10 kommenttia

 1. Itse asiassa 720 on unibody eli kuoria ei voi vaihtaa, mutta puhelimen ”päälle” voi asettaa esim. langatonta latausta tukevan kuoren.

  1. Aivan totta. Korjasin asian juttuun. 🙂

 2. Onko tässä samat tehot kun 620:ssa. Mielestäni L800 toimii nimittäin jouhevammin kuin L620 vaikka ymmärtääkseni jälkimmäisen pitäisi olla se tehokkaampi.

 3. Kumpi on tehoiltaan ja yleensä parempi tämä vai lumia 800, jos käyttistä ei oteta huomioon???

  1. En tiedä, mutta enpä usko sillä olevan liiemmin merkitystä, koska WP toimii joka tapauksessa sulavasti

   1. Huomasin asian kartoissa. L620 tökkii, L800 ei. Kumma juttu.

    1. L800 toimii kyllä sulavasti olipa päällä softa kuin softa. L620 en ole kuin pikaisesti räplännyt, vaikutti sekin pelaavan hyvin. Karttoja en tosin testannut. Tämä L720 ei itseäni juuri muuten kiinnostaisi kuin hinnan osalta 🙂 Seuraavassa kapulassani on oltava langaton lataus valmiina, joten joutunen odottelemaan hintojen tippumista tai ominaisuuden vakiintumista tuleviin malleihin.

 4. Snapdragon S2:ta ja S4:ää on tietysti paha verrata suoraan, etenkin kun eka on 1.4GHz ja jälkimmäinen vain 1GHz. Voisi ajatella, että yksittäisen säikeen suorituksessa L800 voisi olla jopa vähän edellä, tai ei ainakaan kauheesti ottais pataan. Multicore kernel joutuu hivenen enemmän tekemään sisäisiä lukituksia ja muuta talouden pitoa myös…

 5. 2 viikoa ollut saatavilla Bangkok Lumia 720 noin 260 euroa!

Kommentointi on suljettu!