Sony Xperia Z myynyt jo reippaat neljä miljoonaa kappaletta?

Sony Xperia Z

Japanilainen Sony on hitaasti parantanut asemiaan älypuhelinmarkkinoilla, vaikka yhtiö on toki edelleen kaukana Applen ja Samsungin takana. Painetta luovat myös uudet nousevat nimet, kuten Huawei ja ZTE. Kiinalaisen HK-Androidin mukaan Sonyn alkuvuodesta esittelemä Xperia Z on saanut markkinoilla hyvän vastaanoton. Tietojen mukaan laitetta olisi myyty 40 päivän aikana 4,6 miljoonaa kappaletta.

Sonyn tilanteen huomioiden luku kuulostaa erittäin hyvältä. Jos se pitää paikkaansa, on Sony viimein saanut markkinoille myyntimenestyksen. Lukuun kannattanee kuitenkin tässä vaiheessa suhtautua varauksella.

Rakenteeltaan ja ominaisuuksiltaan Xperia Z:lla on kaikki edellytykset nousta laajaan suosioon. Sen etu- ja takapintoja suojaa lasipinnoite ja edessä loistaa viiden tuuman full hd -kosketusnäyttö. Muista lippulaivoista poiketen laite kestää myös vettä ja iskuja. Puhelin täyttää IP55- ja IP57-sertifikaatit.

Sonyn lippulaiva perustuu Android 4.1 Jelly Bean -käyttöjärjestelmään. Sen sisällä hyrrää 1,5 gigahertsin neliydinpiirisarja. Muita ominaisuuksia ovat muun muassa 13,1 megapikselin Exmor RS -kamera, 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa, microSD-muistikorttipaikka, Bluetooth 4.0 ja NFC.

Lähde: UnwiredView

18 kommenttia

 1. TätäKIN myydään uutisen mukaan enemmän kuin Nokia Lumia …niitä kaikkia Lumia-malleja yhteensä siis…

 2. Todella tyylikäs luuri kovilla spekseillä, ei mikään ihme että menee kaupaksi.

 3. Tämä oli yksi puhelimista mtä MEINASIN ostaa 😀

 4. Sonyn Xperia Z on virallisilta mitoiltaan 139 x 71 x 7,9 millimetriä ja se painaa 146 grammaa. Näytön koko on 5,0″.

  Nokian Lumia 920 mitat ovat: 130,3 x 70,8 x 10,7 millimetriä ja se painaa 185 grammaa. Näytön koko on 4,5 ”.

  Ps. Jos nokia joskus tekee 5,0″ kapulan, on laitteen fyysinen koko takuuvarmasti markkinoiden suurin.

  Pps. Toivottavasti nokia pääsisi vihdoinkin eroon leveiden reunojen fetissistään.

  t. osakkeenomistaja

  1. Tuo on 920:n joku keskimääräinen paksuus. Oikeastihan se vielä paksumpi. Siinäkin olisi viilaamisen paikka.

 5. Hyvä niin. Android maailmassa sony ja htc on viimeaikoina yllättäneet iloisesti.

 6. Parhautta! Sonyn omistajat ovat merkkiuskollisimpia. Kerran Sony, aina Sony.

 7. Nyt on Z ollut taskussa puoltoistaviikkoa. On kyllä mahtava luuri! En ihmettele yhtään, että on myyty ja PALJON. Kaikin puolin todella hyvä peli.

 8. ”Muista lippulaivoista poiketen laite kestää myös vettä ja isku. ”
  Nykyisin melkein joka ikisessä uutisessa, lähteestä riippumatta, tuntuu olevan vastaavanlaisia kirjoitus- ja ajatusvirheitä. On surullista nähdä suomen kielen rapistuvan näin vinhaa vauhtia, joka johtunee siitä että myyntikiimassa täytyy saada artikkelit mahdollisimman nopeasti ulos mainosten vuoksi ettei edes ehditä oikolukea (tai edes vilkaista) niitä.

  1. Oikoluen jokaisen juttuni ennen julkaisua. Omien kirjoituksien virheille on usein sokea ja ne pääsevät läpi siitä huolimatta.

  2. Olipa villi teoria kirjoitusvirheiden synnystä! Toivottavasti keittiön laatikosta löytyy vielä foliota hattujen tekoa varten.

  3. Tarkkailijan kommentti haiskahtaa hieman kateudelta. Mitä enemmän kirjoittaa ja julkaisee matskua esim. blogiin, sitä helpommin mukaan eksyy kirjoitusvirheitä. Oman tekstin oikolukeminen poistaa yleensä virheet aika hyvin, mutta parastahan olisi oikoluetuttaa julkaistavat artikkelit aina toisella toimittajalla. Se vaan on usein mahdotonta ja siksipä virheitä täytyy korjailla sitä mukaan kun niitä tulee ilmi. Jos kyse olisi pelkästä ahneudesta, mukana olisi kirjoitusvirheiden lisäksi toistuvasti asia- ja tulkintavirheitä alkuperäisestä uutisesta. Mielestäni Mobiiliblogin taso on hyvä, samoin artikkeleiden laatu. Parannettavaahan toki aina löytyy, mutta se on resursseista (ja ammattitaidosta) kiinni.

   1. Olen Rahantakojan kanssa aivan samaa mieltä. Uutisten laatu ja asiallisuus, sekä tieto on ensiluokkaista ja siksi en MobiiliBlogin lisäksi muita mobiilisivustoja juuri seuraakaan.

Kommentointi on suljettu!