Firefox OS -kehittäjäpuhelimet myyntiin viikolla 17

Mozilla-puhelimet

Ensimmäiset Firefox OS -käyttöjärjestelmään pohjautuvat laitteet ovat pian markkinoilla. Tammikuussa esitellyt Keon- ja Peak-mallit saapuvat myyntiin viikolla 17, kertoo Mozillan kanssa laitteita työstänyt Geeksphone. Kyseiset puhelimet ovat suunnattu kehittäjille, joten laajemmassa myynnissä niitä tuskin tullaan näkemään, vaikka Geeksphone lupaa toimitukset jokaiseen maailman kolkkaan.

Kehittäjäpuhelimet irtoavat varsin kohtuulliseen hintaan. Keon kustantaa 91 euroa ja Peak 149 euroa ennen veroja. Innokkaimmat voivat jättää sähköpostiosoitteensa postituslistalle ja saada näin tiedon ensimmäisenä laitteiden saatavuudesta.

Edullisempi Keon malli perustuu 3,5 tuuman 480 x 320 pikselin kosketusnäyttöön ja sisältää gigahertsin Snapdragon S1 -suorittimen sekä 512 MB:tä RAM-käyttömuistia. Muita ominaisuuksia ovat kolmen megapikselin kamera, neljä gigatavua sisäistä tallennustilaa, microSD-muistikorttipaikka, WiFi, GPS ja 1580 milliampeerin akku.

Peak on varustettu 1,2 gigahertsin Snapdragon S4 -tuplaydinsuorittimella ja 512 MB:llä RAM-käyttömuistia. Kosketusnäyttö on kooltaan 4,3 tuumaa ja tarkkuudeltaan 960 x 540 pikseliä. Kamerassa on pikseleitä kahdeksan ja akussa kapasiteettia 1800 milliampeerituntia.

Lähde: Engadget

4 kommenttia

  1. Peak malli vaikuttaa speksien osalta…jo kilpailukykyiselta.Tulisi valikoimaan vielä neliytimiset prossuvaihtoehdot!.

  2. Teetkö oikeasti jotain puhelimessa 4ydin prossulla??

  3. Firefox puhelimet tulevat kilpailemaan satasen ja sen alle hintaluokkaan. Pääasiassa köyhempiin maihin.

Kommentointi on suljettu!