Kuvina: Samsung Galaxy Xcover 2

Kevään aikana Suomessa myyntiin saapunut Galaxy Xcover 2 on kovaan käyttöön suunnattu älypuhelin. Se perustuu Android 4.1 Jelly Bean -käyttöjärjestelmään ja täyttää IP67-suojaluokituksen. Laitteen suositushinta on Suomessa 349 euroa, mutta puhelin irtoaa yleisesti noin 300 eurolla.

Jämäkkä ja 148,5 grammaa painava Galaxy Xcover 2 tuntuu ja näyttää työpuhelimelta. Se on selvästi rakennettu kestämään ja toimimaan vaikeissakin olosuhteissa. Tästä osoituksena laite kestää veteen upottamista ja fyysinen kamerapainike mahdollistaa kuvien napsimisen veden alla. Loistava rantapuhelin tulevaa kesää ajatellen!

Samsung on suojannut uutuuspuhelimensa näytön naarmuuntumattomalla lasilla. Takakuori varmistetaan lukituksella ja liittimet on suojattu muoviläpillä. Takakuori antaa hyvän kitkapinnan ja toimii myös märissä olosuhteissa. Työ- ja talviolosuhteita ajatellen kosketusnäyttö on optimoitu toimimaan myös hansikkaat kädessä. Pääsääntöisesti se toimii myös märkänä, vaikka vesi näytön pinnalla toisinaan aiheuttaa hieman hankaluuksia kosketuksen kanssa.

Teknisesti Galaxy Xcover 2 sijoittuu alempaan keskiluokkaan. Sen näyttö on kooltaan neljä tuumaa ja tarkkuudeltaan 800 x 480 pikseliä. Tuplaydinsuoritin on kellotettu yhteen gigahertsiin, jonka tukena on gigatavun verran RAM-käyttömuistia. Muihin ominaisuuksiin lukeutuvat viiden megapikselin kamera, Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, GPS, GLONASS ja microSD-muistikorttipaikka.

21 kommenttia

 1. Samsung on suojannut uutuuspuhelimensa näytön naarmuuntumattomalla lasilla….onko siis Gorilla Glass 2 tai 3 lasilla varustettu?.

 2. Jos nuo ei olisi niin rumia niin menisi ostoon 😀

 3. Hyvä idea ottaa kuvat asfalttia ja kiviä vasten kuvat 🙂 sopii puhelimen tyyliin

  1. Olen aivan samaa mieltä kuvista. Puhelin on vaan itsessään aika ruma. 🙂

   1. Joo loistavia kuvia sitten vähän vähemmän loistokkaasta tuotteesta.

    Naurun juttu on se, että kaverillani iPhone 5 kesti paremmin kun tuo 5 metrin tiputuksesta. Samoin Nokia Lumia 620.

    1. Ihanko huvikseen testailitte tiputelle kolme puhelinta 5 metristä?

    2. Sillä tippui eka iPhone korvalta mutta laitoin näköjään väärin ylös. Korjaan 2 metrin korkeudesta.
     Lumia oli vanha joka jousikin jo pois. Halusimme koettaa tämänkin kestävyyden. 😀

    3. Oikeastaan tämän puhelimen kohdalla puhutaan vain veden ja pölyn kestävyydestä, ei iskunkestävyydestä?

    4. No hopsan 😀 Ihan vahingossa 5 metriä muuttui2 metriksi 😉

    5. No hopsan 😀 Ihan vahingossa 5 metriä muuttui2 metriksi 😉

 4. Ei ihan yhtä rumia kuin Nokian kestävät mallit aikoinaan olivat, mutta ei tosiaankaan kovin persoonallisia.

 5. Tuli ostettua tuollainen työpuhelimeksi. Yllätyin kun kädessä tuo on paljon paremman näköinen kun kuvissa. Toimii oikein hyvin, ei lagaa. Kaikki tarvittavat sovellukset asentuivat nätisti ja muistiakin jäi useampi sata megaa vielä vapaaksi. Puhelin on sopivan kokoinen, sopii taskuun eikä paina liikaa.

 6. Näyttöä suojaavasta lasista on kyllä vaikea löytää inffoa

 7. ”Teknisesti Galaxy Xcover 2 sijoittuu alempaan keskiluokkaan.”

  Puhelimen vesitiiviys ja kolhuja kestävä rakenne ovat myös teknisiä ominaisuuksia, ja niiden suhteen laite sijoittuu korkealle. Jokin muu sanavalinta olisi paikallaan.

   1. @ ”eppu”:

    En nalkuttanut vaan mainitsin. Kommenttini on lyhyt, ytimekäs ja asiallinen, eli ei siis mitään nalkuttamista. Puhuit ”nalkuttamisesta” varmaankin vain siksi, että saisit kommenttini näyttämään typerältä, eikö niin?

    Jos kirjoittaisin jossain ”…puhelimen aloitusikkunan siniharmaa yleisväri on miellyttävä tekninen ominaisuus”, niin olisiko sanavalintaani ihemettelevä henkilö mielestäsi ”nalkuttaja”? Ei tietenkään, sillä tämäkin olisi sanan ”tekninen” väärinkäyttöä.

 8. Ensimmäinenhän oli erittäin huono puhelin ja itse voin sanoa galaxy s2 omistaneena, etten tule enään ikinä hankkimaan yhtäkään samsungia.

  Samsungin lähdekoodien jako on todella surkeeta luokkaa ja heidän omat käyttöjärjestelmänsä on täynnä roskaohjelmia, jotka esim. syö akkua ja vie tilaa.

  Android on edelleenkin ainoa vaihtoehto, mutta tästä lähin taidan katsoa vain google luureja joissa on quallcomm adreno yhdistelmä.

  1. ZiisusChrist, mäkin komppaan sua. Mulla on ykkös-Xcover, joka on niin kelvoton paska. Ei edes 16Gb SD-muistikorttikaan ei auta, koska sen sisäinen muisti on vain 150Mb aiheuttaen toimintahäiriöitä. Sovellusvalikossa on vain pari omaa itseladattua sovellusta, tai muuten laite herjaa muistitilan täyttymistä. Loput sovelluksista on Sampsun omia turhia tehdassovelluksia, joilla ei tehdä mitään. Ykkös-Xcover joutuu roskiin.
   Pettyneenä ykkös-Xcoveriin hankin Sampsun i-9001 S Plusin, joka on kuin eri planeetalta. Toimii kuin ajatus, mutta sekin on täynnä turhia tehdassovelluksia, jotka vievät virtaa akulta ja tilaa sisäisestä muistista. Taidan rommata S Plusin, kunhan kytkysopimus loppuu ensi jouluna.

 9. Tais Oipella sattua vahingossa muukin virhe. Nimittäin mielenkiintoista jos tuo Lumia 620 oli jo niin vanha, että joutikin pois… Liekö sattunut pieni muistivirhe koko pudotustestailun suhteen? 😉

Kommentointi on suljettu!