Ostaisitko Nokia Lumian viiden tuuman näytöllä?

Konsepti. Windows Phone full hd.

Konsepti. Tältä Windows Phone saattaisi näyttää full hd -puhelimissa.

Nokian loppuvuoden älypuhelinmallisto kuulostaa jatkuvasti mielenkiintoisemmalta. Yhtiöltä odotetaan täysin uutta, alumiiniin perustuvaa muotokieltä ja todellista Windows Phone -seuraajaa Nokia 808 PureView -kamerapuhelimelle. Lisäksi valmistaja aikoo lähteä kilpailemaan Samsungin Galaxy Note -sarjan kanssa, kertoo Financial Times.

Financial Timesin mukaan Nokia tulee julkaisemaan loppuvuoden aikana useita lippulaivatason puhelimia. Yksi näistä on nykyisiä Lumioita suuremmalla näytöllä varustettu uutuus, jonka kokoluokka on tietojen mukaan samaa tasoa Samsung Galaxy Noten kanssa. Miltä viiden tuuman luokkaan sijoittuva Lumia kuulostaisi?

Huhu isoruutuisesta Lumiasta ei tule suurena yllätyksenä. Viime viikkoina verkossa on levinnyt tietoja, joiden mukaan Windows Phone saa tuen yli viiden tuuman näytöille ja full hd -tarkkuudelle. On hyvin luontevaa, että markkinoiden suurin Windows Phone -valmistaja, Nokia, haluaa hyödyntää uusia mahdollisuuksia etulinjassa.

Keskeisessä roolissa Nokian uutuudessa on jälleen kerran ohjelmisto. Paljon riippuu Windows Phonesta. Samsung on osoittanut, että oikealla strategialla viiden tuuman kokoluokalle on kysyntää.

Lähde: Engadget

27 kommenttia

 1. Näytön koko ok, mutta niin kauan kun Windows Phone -alusta on yhtä epävakaa, toimivan puhelinyksilön saaminen onnenkauppaa ja sovellusten monipuolisuus hyvinkin rajallista, en osta. 920 oli viimeinen puhelin tällä haavaa, jonka Windows-käyttiksellä ostan, sen verran päänsärkyä laite on minulle aiheuttanut (takuuhuollot, sammumiset yms.)

  Laittakoot vaikka Lumian kultaisiin kuoriin hienolla smaragdi-windows-logolla yms. bling-blingillä, niin en.

  1. Itselläni WP-alusta on kyllä ollut vakain, mitä käytössäni on koskaan ollut. Huonoja kokemuksiakin mahtuu taatusti mukaan (olipa alusta mikä hyvänsä) ja WP:llä suurin osa ongelmista johtuu kokemukseni ja lukemani mukaan vain kehnosti koodatuista appseista. Aina vaan ei voi mennä nappiin ja silloin onkin varmaan fiksua testata jotain muuta.

 2. ”On hyvin luontevaa, että markkinoiden AINOA Windows Phone -valmistaja, Nokia, haluaa hyödyntää uusia mahdollisuuksia etulinjassa”

  Korjasin lauseen oikeaan muotoon.

  Tuohon alle vaan sitten kaikki wp-höynäytetyt innolla kääntelemään takkia ja kehumaan suurinäyttöisiä full-hd malleja:-D

  1. Ai samaan tyyliin kun android-fanipoikien mielestä resoluutiolla ja ppi:llä ei ollutkaan niin paljoa enää merkitystä kun l920 pieksi kilpailijansa s3 näytössä mennen tullen?

  2. Ai, minäkin luulin HTC Windows Phone 8X:ää Android-puhelimeksi.

  3. Mitäs jos suksisit muualle trollaamaan.

   Asiaan: viisi ehkä vielä menisi, jos laite mahtuu taskuun, ja jos tarkka näyttö vaikuttaa johonkin, esim. tiilien määrää voi lisätä verrattuna tavalliseen näyttöön.

   1. Jake miten pieni taskuisia housuja käytät? Itselläni mahtuu farkkujen etutaskuun 7 tuuman tabletti, joka ei ole todellakaan kapeareunainen

    1. Mulla on avaimet (iso nippu) samassa taskussa :). Joissain housuissa vois tulla ahdasta, joissain menis toki

    2. Mutta pullottaishan iso känny/ phabletti missä vaan farkuissa.. Mielummin haluan puhelimen joka kulkee huomaamattomasti eikä jöpötä taskussa

 3. En ostaisi, koska mielestäni 5 tuumaa puhelimessa on jo liikaa. Tablettiin taas liian vähän. Maksimi puhelimessa alkaa mennä siinä 4,7 tuuman tienoilla.

  Hyvä juttu tuo silti olisi, sillä sitten niiden isoruutuisten ystävien ei tarvitsisi valittaa ”phabletin” puutteesta WP-maailmassa.

 4. En ostaisi, sillä lumia 920 on just se max kokoinen luuri minulle. Tätä isompi tai pienempi olisi huono asia. Tabletit ei taas edes kiinnosta, koska kotoa löytyy läppäri ja miniläppäri. Eli tuo tabletti on vähän niinkuin väliin tippuva tuote, jolla voi tehdä samat asiat kuin kännykällä, mutta ei samoja asioita kuin tietokoneella. Jos taas tulisi tabletti täysiverisenä pc:nä ja siinä olisi myös fyysinenkin näppäimistö ja monipuoliset liitännät, niin se voisi kiinnostaa, tietenkin yli 500gt muistilla ja windows 8 prolla.

 5. Tuskin ostaisin, mutta on täysin luonnollista että myös Nokia julkaisee suurempi näyttöisiä malleja heti kun vain Windows Phone platform antaa myöten. Kyllähän myyntitilastot ovat selkeästi osoittaneet että suurille näytöille on kysyntää.

  (En muuten pitäisi huonona sitäkään vaihtoehtoa että Nokia ajautuisi Microsoftin omistukseen. Kuvitelkaa nyt, huippumallien kehittely on kallista ja Nokialla ei välttämättä riitä rahoitus ja resurssit niiden tekemiseen. Se on kuitenkin täysin välttämätöntä, koska suurimmat innovaatiot tehdään huippumalleissa ja niistä tulevat patentit. Microsoftilla ainakin rahaa riittää, nytkin tuli huipputulos, joten mielummin Microsoftin yksikkö kuin konkurssi)

 6. EN taatusti ostaisi! Noi lisääntyneet lilliputtikokoiset tiilistä syntyy entistäkin sekavampi ja vastenmielisempi käyttöliittymä. Kamala!

  1. Totta kai voisit käyttää myös isompia tileja

  2. Ei ole live-tilen voittanutta. Kantsis kokeilla joskus.

   1. Jake: Se miten tiilensä näytölle asettelee on ihan omasta mielikuvituksesta kiinni. Pakkohan sitä ei ole ämpätä noin täyteen kuin artikkelin kuvassa.
    esari: Olen kanssasi samoilla linjoilla. Live-tiilet on siististi cool 🙂

   2. Olen aivan samaa mieltä. Live Tilet ovat erilaisia ja niillä voi mielestäni personoida työpöydän jopa paremmin, kuin Androidilla.

 7. ”Ostaisitko Nokia Lumian viiden tuuman näytöllä?”

  Ei se näytön koosta ole kiinni. Tarvitsen henkilökohtaisesti muokattavuutta ja suurta softa-valikoimaa, joten Windows Phone ei sovellu käyttööni.

 8. Vaikka rauta olisi mitä, niin kaikki Lumiat jäävät osaltani hyllyyn niin kauan kun WP-alusta on käytössä.

 9. Jää minun osaltani tosiaan hyllyyn, koska 5 tuumainen on jo liian suuri. Lumia 920 olen tyytyväinen, eikä ole enään paluuta iphoneen, eikä samsungin galaxy s sarjalaisiin, tai muihinkaan androideihin.

 10. viiden tuuman näyttö on todella hyvä jos kuoret valmistetaan myös viiden tuuman näytölle eikä kuuden tuuman näytölle.

  t. osakkeenomistaja

 11. Saattaa olla jo liian iso. 920 koko on max. kännykälle.

 12. En. Note kakkosta pienempään paneeliin en ole vaihtamassa. Enkä kyllä windows phoneenkaan.

 13. haluaisin ostaa mutta elakelaisen rahat ei riita naihin huippu malleihin!!!!!

 14. Ehdottomasti mikäli puhelimen koko säilyy suunnilleen Lumppu 920 mitoissa

 15. Kyllä WP:ssä on oikein hyvät käyttökokemukset, ei ole ollut mitään vikoja käytössä ja toimii kuin unelma. Päädyin kuitenkin Lumia 920 -malliin, enkä kyllä parempaa puhelinta ole nähnyt, ja monesta on toki kokemusta. Live-Tile toiminta on ihan ehdoton, voi muokata käyttökokemuksen juuri sellaiseksi kuin haluaa. Androidi oli paljon sekavampi ja tökerömpi käyttää, no thanks, never again. Phabletti itselleni olisi ehkä hieman liian iso, putoaa vähän tussahtaen välimaastoon kännykän ja tabletin välillä enkä nyt yhtäkkiä löydä syytä, miksi 5-6 tuumainen olisi parempi kuin sähäkkä, maailman paras älypuhelin, Nokia Lumia 920 tai mitä Lumia 920:la ei muka pysty samaa tekemään kuin isommalla ”luurilla”.

Kommentointi on suljettu!