Alkuvuonna myytiin 37,4 miljoonaa iPhonea

iPhone 5

Amerikkalainen Apple julkaisi viime yönä ensimmäisen vuosineljänneksen tuloslukunsa. Yhtiön liikevaihto ylsi tammi-maaliskuussa 43,6 miljardiin dollariin, josta voittoa kertyi 9,5 miljardia dollaria. Viime vuonna vastaavana aikana liikevaihto oli 39,2 miljardia ja liikevoitto 11,6 miljardia.

Laitemyynti sujui Applen osalta hyvin. Puhelimia myytiin 37,4 miljoonaa, kun vuosi sitten luku oli 35,1 miljoonaa. Eniten myynti kasvoi iPadien osalta. Niitä myytiin nyt 19,5 miljoonaa kappaletta. Se 7,7 miljoonaa laitetta vuodentakaista enemmän. Mac-tietokoneiden myynti pysyi tasaisesti viime vuoden tasolla. Niitä myytiin neljä miljoonaa kappaletta. Mielenkiintoisena yksityiskohtana Apple jätti kokonaan mainitsematta iPodien myyntilukemat.

Lähde: Apple

13 kommenttia

 1. Apple myi ’Pikkusen’ enempi iPhonejaan kuin Nokia koko Lumia-joukkoaan…
  37,4 milj 5,4 milj. vaik noi iPhonet on aikas pal kalliimpiakin

  1. Mites taas tuo Nokia Lumian myynti liittyy uutiseen? :think:

 2. Apple siirtyy uusille markkinoille, mutta iPhone myynti junnaa silti paikallaan. Osakkeen romahdus 700$ -> 400$ on perusteltu. Katteet ropisee ja todellista kurssin romahdusta pidetään yllä maksamalla sijoittajille aikaisempaa isompia osinkoja+ostamalla omia osakkeita 60 miljardilla dollarilla.

  Trendit tulee ja menee.

  1. Kun myy yli 35 miljoonaa iPhonea vuoden huonoimmalla kvartaalilla, niin ei se huono ole. Muutenkin kun myy tuollaisia määriä luureja niin ei se myynti nyt vaan voi kasvaa prosentuaalisesti jos ei ole kun se yksi hittiluuri. tai yleensäkkään kuin pari luuria.

   Tämä oli jälleen vankka osoitus siitä, että iPhone myy todella hyvin edelleen, vaikka moni oli taas (yllättäen) sanomassa, että iPhone ei enää myy.

   1. En sanonutkaan, että se olisi huono. Kasvu vain on taittunut ja kääntynyt jopa laskuun joissain maissa. Apple saa tehdä tosissaan hommia yrittäessään pitää edes asemiaan aikaisempien huimien kasvuvuosien jälkeen.

    1. Ei apple pysty taistelemaan markkinaosuudessa koko androidia vastaan. Eikä se ole Applen ensisijainen tavoitekkaan selvästi, koska heidän strategia siihen on aivan väärä.

     Jos Apple oikeasti haluaa taistella markkinaosuuksista siihen vaaditaan myös halpa luuri, se on aivan selvä asia.

     Jos nyt pistetään asioita vähän perspektiiviin niin Apple myi yleensä vuoden heikoimmalla kvartaalilla about 29? miljoonaa enemmän iPhoneja kuin esim kaikki Windows luurit yhteensä.

    2. Mobiiliblogin softa ei näköjään tue kuin tiettyä määrää peräkkäisiä vastauksia, joten vastaan itselleni (Delicin viimeisen sijaan).

     En puhunutkaan markkinaosuudesta vaan iPhonen myynnin kasvusta verrattuna edellisiin kvartaaleihin. Kasvua ei enää saada kuin halpisversiolla mikä johtaa samanlaiseen katteiden (ja imagon?) rapautumiseen kuin iPad minin kohdalla. Moni ei halua edes iPhone 5:sta kun jopa iPhone 4 kelpaa kun siitä löytyy sama logo kuoresta.

     Samaan asiaan kuulumattomaan perspektiiviin kuuluu se seikka, että Apple myi aika monta miljoonaa laitetta vähemmän kuin Samsung. Android-valmistajista puhumattakaan.

 3. 37,4 miljoonaa pöpiä osti romumetallista ja romulasista kyhätyn turhakkeen.

  1. Et ole siis kiinnostunut matkapuhelimista. Mitä teet mobiiliblogissa?

   1. Olen kiinnostunut matkapuhelimista, mutta niihin ei lukeaudu nuo applen romut. Kerran olen omistanut iphonen, enkä ollut siihen tyytyväinen, joten en tule sellaista koskaan enään hankkimaan.

    1. Ei kiinnosta, mutta kova on tarve silti lukea ja kommentoida jokaiseen apple uutiseen, eiks je? 😉 niinpä niin…

  2. Kumma että tuo romumetallista ja -lasista väsätty turhake on voittanu varmaan melkein kaiki matkapuhelintestit missä se on mukana ollut vuodesta 2007.

 4. Kovaa tulostahan Apple edelleen tekee, mutta huiput on mahdollisesti saavutettu. Kovan nousun jälkeen tulee raja aina jossakin vastaan. Se, tuleeko romahdusta, on hyvin pitkälti yhtiöstä ja sen nopeudesta kiinni.

Kommentointi on suljettu!