Nokialta huippuedullinen QWERTY-puhelin: Asha 210

Nokia Asha 210

Nokia on esitellyt markkinoille uuden QWERTY-näppäimistöllä varustetun puhelimen, jossa on panostettu edulliseen hintaan sekä sosiaalisiin ominaisuuksiin. Puhelin saapuu myyntiin toisen vuosineljänneksen aikana ja sen hinta ennen veroja ja muita lisiä on ainoastaan 72 dollaria. Uutuus on saatavilla keltaisena, syaanina, mustana, magentana ja valkoisena.

Erityisen huomion Nokia Asha 210 -mallissa ansaitsee erillinen WhatsApp-painike. Sen kautta pääsee suoraan käsiksi suosittiin viestipalveluun. Uutuus tukee tietenkin myös Facebookia ja Twitteriä.

Puhelimen näyttö on kooltaan 2,4 tuumaa ja tarkkuudeltaan 320 x 240 pikseliä. Puhelin tukee GSM-yhteyksiä ja saapuu markkinoille myös Dual-SIM-versiona. Käyttöjärjestelmänä toimii Series 40, joka sisältää Nokian uusimmat ominaisuudet. Yksi näistä on itsensä kuvaamista helpottava ääniohjaus, joka kertoo milloin kasvot ovat oikealla kohdalla kuvaamista varten.

Nokia Asha 210:n muita ominaisuuksia ovat kahden megapikselin kamera, microSD-muistikorttipaikka, EDGE, Bluetooth 2.1, microUSB ja WiFi. Akku on kapasiteetiltaan 1200 milliampeerituntia ja se mahdollistaa 46 päivän valmiusajan. Uutukainen on kooltaan 111,5 x 60 x 11,8 millimetriä ja se painaa 97,3 grammaa.

13 kommenttia

 1. Tämäkös se Nokian ’tänään julkaisemme jotain’ -juttu nyt oli.

 2. Hyvä yritys, mutta sama series 40 taustalla kuin 3 vuotta sitten. Ei taida Ashalla olla Symbian Belle Nokia Refresh +tasoista kilpailijaa. Tietokoneesta maksetaan yli 300€ silloin saa MS officen ja Exchange active syncin sekä aidon vaaka suunnan näppäimistön.

  1. Nokialta tippuu näitä julkistuksia kaiken aikaa. Osa julkistuksista ajoitetaan johonkin tapahtumaan. Niitä ovat yleensä high end luurit.

   Ashat eivät menestyneet Nokian viime tulosjulkistuksessa. Tämä vaikuttaa edulliselta ominaisuuksiin nähden.

  2. Miksi, eikö Nokia saa enää julkaista halpoja puhelimia, vaan ainoastaan länsimaiden teineille tarkoitettuja ”highend” puhelimia?

 3. Vuoden 2008 Nokia E63 reborn!! 🙂

  Elop lopetti S60:n koska sillä ei kuulemma pysty kilpailemaan, mutta nyt yrittää samaa paljon alkeellisemmalla S40:llä. Maha kipeän naurusta 🙂

  1. Hinnat on toisaalta vähän eri luokkaa. Sitä miksi Nokia pitäytyy S40 eikä tuo näihin S60.

  2. Alkeellinen tai ei, niin hyvinpä nuo Ashat ainakin omasta mielestä pelittää. S40 on juuri riittävän hyvä käyttis tuossa hintaluokassa.

 4. Voisi ollakin hyvä luuri postitteluun jos vain ääkkösellisellä näppiksellä. Menee itsellä ostoon jos eivät munaa tuota näppistä.

 5. Hinta on kyllä kohdillaan ja lisäksi näyttää erittäin kivalta. Jos olisi kakkosluurille tarvetta, niin tämä voisi olla hyvä vaihtoehto. Koskaan en ole omistanut tämän mallista qwerty-luuria, mutta tämän voisi melkeen ostaa huvikseen 🙂

Kommentointi on suljettu!