Google Glass kuluttajien saataville vuoden sisään

Google Glass

Kunnianhimoinen Google Glass -projekti etenee hyvää vauhtia ja pitäisi olla kuluttajien saatavilla seuraavan vuoden sisällä. Asiasta kertoi Googlen hallituksen puheenjohtaja Eric Schmidt radiohaastattelussa BBC:lle.

Google Glass on tavallisten silmälasien tavoin päähän asetettava laite, joka perustuu Androidiin. Toisen silmän kohdalle käyttäjä saa läpinäkyvän näytön, jonka kautta hän voi tarkastella maailmaa. Kokonaisuutta ohjataan äänellä. Google Glass osaa muun muassa tallentaa kuvia ja videota sekä kertoa tietoa kohteista ja neuvoja reittejä.

Google on aiemmin maininnut Glassin saapuvan myyntiin loppuvuodesta alle 1500 dollarilla. Schmidtin lausunto poikkeaa hieman tästä. Aika näyttää, milloin kuluttajat pääsevät hypistelemään tätä hyvin futuristisen oloista kokonaisuutta.

Lähde: The Verge

7 kommenttia

  1. En kyllä tule noita hankkimaan, kun olen päässyt silmälaseista eroon, niin en halua käyttää sellaisia edes vapaaehtoisesti enään, vaikka olisi kuinka ”älykkäät” lasit. Noillahan tulee silmät menemään kieroon.

  2. Vaikuttaa kalliilta turhakkeelta. Eihän tuolla tavalla kuvattua videoa ja otettuja kuvia jaksa kukaan katsoa? 😀 Jäätävää. Laatukin varmaan on mitä on.

  3. 1500 on ihan liikaa. Jo puoli tonttua kännykästä alkaa olemaan turhan paljon lompakolleni, joten ei tule noita rillejä hankittua. Etenkin kun niistä saatava hyödy on vähän niin ja näin.

  4. Katotaan mitä mieltä ootte kun nää toimii piilolinsseillä.. nää on tulevaisuutta

  5. Kattelinki ku smosh teki videon näist laseist 😀 hauskat on ,mutta en varmaan osta, hintaluokka kyl sellanen

  6. Laseja tai piilolinssejä ei kovin moni niitä tarvitsematon halua pitää. Toiseksi minkään laitteen ohjaaminen äänellä ei ole toimiva ratkaisu. Kukaan ei halua leimautua retardiksi. Jonkinlainen HUD on varmasti tulevaisuutta, mutta miten se toteutetaan on mielestäni vielä täysin auki.

    Jos laseilla mennään niin mikseivät ne voi olla sitten ihan rehelliset lasit. Muuttuisivat auringossa aurinkolaseiksi ja muuten olisivat kirkkaat. Olisivat huomaamattomammatkin.

    1. En nyt ihan ymmärrä tuota viimeistä lausetta. Noita auringossa muuttuvia lasejahan on jo, minulla on esmes sellaiset. Kyllähän Google glass toiminnot hardware tilaa vaatisivat vaikka ne tavallisien lasien pohjalle kehitetään.

Kommentointi on suljettu!