Kiinalainen peruspuhelin vain 12 dollaria

Gongkai-puhelin

Älypuhelimien hinta tuntuu kipuavan jatkuvasti ylöspäin. Vielä muutama vuosi sitten uuden huippumallin sai yleisesti itselleen 500 eurolla, mutta nykypäivänä pöytään saa pinota vielä ainakin yhden satalappusen lisää. Samalla perusmallien hinta jatkaa tippumistaan, kuten Nokia osoitti esittelemällä helmikuussa 15 euroa maksavan Nokia 105 -mallin.

Kiinassa peruspuhelimen tarvikkeineen saa vielä Nokia 105 -malliakin edullisemmin. Tarjolla on nimittäin ainoastaan 12 dollaria maksava puhelin, nimeltään Gongkai. Nykyisellä kurssilla se kustantaa siis hieman reilut yhdeksän euroa.

Yksinkertainen paketti on kasattu napsauttamalla kiinnitettävien muovikuorien varaan. Etupuolelta löytyy numeronäppäimistö ja kaksivärinen OLED-näyttö. Sisällä on 260 megahertsin suoritin ja kahdeksan MB:tä RAM-käyttömuistia. Puhelimessa on GSM- ja Bluetooth-yhteydet sekä USB-tuki.

Lähde: bunnie’s blog

18 kommenttia

 1. Onko tää vitsi? XDD Tähän nähden maksaisin mielummin sen 6 euroa enemmän ja ostaisin sen halvan Nokian :’DD

  1. Näin toki, mutta tietyillä markkinoilla jo yksi euro on paljon. 🙂

   1. No täytyy olla aika humalassa että tollasen puhelimen ostaa :’DD

   2. Totta. Jotkut tienaavat viikossa tuon yhdeksän euroa.

    1. Kannattaisi hiukan matkustaa ja silmät auki. Esim. Kuubassa lääkäri tienaa n. 20d/kk. Siitä voitte repiä puh. Budjettia.

   3. Tämä. Ja prosentuaalisestihan Nokia 105 on 66% kalliimpi eli aika paljon.

 2. Ei hitto! Tämä jos mikä näyttää helvetin rumalta! 😀

 3. Taitaapi olla seuraava Samsungin lippulaiva.

  Nojaa kyllä hinta-laatu suhteelta se Nokialainen on parempi.

  Kytkyllä vielä halvempi.

 4. Tuollainen olisi hyvä tänne kertakäyttökulttuurin kyllästämään länteekin. Oiva baari-puhelin tms. kun 600e ykkösluuria ei viitsi ottaa mukaan häviämään. Olisi siistiä vaan ottaa aina tuollainen prepaid-liittymällä kaapista ja nakata sitten roskiin tai rikkoa tahallaan illan päätteeksi grillin luona.

  1. Sitähän tämä maailma kaipaakin, lisää kertakäyttöpaskaa…

 5. Olipa sitten vaikka puolet Nokia 105 -mallia halvempi, niin eihän näitä kahta voi toisiinsa verrata mitenkään. Tässä ei taida esim. ihan olla kuukauden valmiusaikaa 🙂 Järkyttävän ruma, näyttää lähinnä joltain euron taskulaskimelta. Itse en myöskään näe tällaiselle mitään käyttöä, baariinkin voi ihan hyvin ottaa Lumian mukaan.

 6. Kannattaisi miettiä sitä omaa alkoholin käyttöä, jos baariin tarvitsee oman puhelimen…

  1. Käy samalla opastamassa aasian slummeissa että lakkaa imppaamasta liimaa ja menee oikeisiin töihin niin on varaa iPhoneen.

Kommentointi on suljettu!