MobiiliBlogin videolla: katsauksessa Nexus 4

Nexus_4_live_6

LG:n ja Googlen lokakuussa esittelemä Nexus 4 on mielenkiintoinen älypuhelin, joka tarjoaa käyttäjälleen niin sanotun ”puhtaan” Android-kokemuksen. Se perustuu Android 4.2 Jelly Bean -käyttöjärjestelmän ja 1,5 gigahertsin Qualcomm Snapdragon S4 Pro -neliydinpiirisarjan ympärille. Puhelin yllätti allekirjoittaneen positiivisesti ja muistutti Androidin vahvuuksista.

Heti ensimetreistä alkaen oli selvää, että nyt kädessä on yksi markkinoiden parhaista Android-puhelimista. Takkuavaksi haukuttu Android on Nexus 4:ssä sulava ja erittäin tehokas kokonaisuus. Testijakson aikana vastaan ei tullut häiritsevää hidastelua tai muunlaisia ohjelmistoon liittyviä ongelmia.

Ohjelmistoa täydentää onnistunut rakenne, jonka muovinen reunus takaa kookkaasta puhelimesta hyvän ja tukevan otteen. Kimalteleva takakuori antaa hillitylle puhelimelle persoonallisuutta ja näytön alaosan valoilmaisin kertoo tyylikkäästi saapuneista ilmoituksista puhelimen nukkuessa.

9 kommenttia

 1. Ahh, ihanaa vanillaa. Androidia parhaimmillaan 😀

 2. Diggaan tosta vanilla UI:sta huomattavasti enemmän kuin esim. sampan virityksistä. Olis mielestäni kuluttajalle arvokkaampaa että valmistajat erottautuis palveluiden laadulla eikä määrällä ja kaikennäkösellä turhalla kilkkeellä.

 3. Kiinnostaisi todella paljon tämä Nexus jos vain Suomesta saa. Puhdas Android ilman valmistajien virityksiä on hyvä ja päivitykset tulevat takuulla ensimmäisenä. Play-kaupan tarjonnalla voi sitten itse muokata järjestelmää haluamakseen lähes rajattomasti ja laittaa esim. launcheriksi sellaisen mistä eniten tykkää.

  1. Samoilla linjoilla. Nexus 4 on kyllä Androidia parhaimmillaan. En usko, että Android on menossa mihinkään kovin pian. Loistava käyttis, vaikka useimmat markkinoilla olevat laitteet eivät sille kunniaa teekkään. Odotan innolla, että pääse kokeilemaan Galaxy S4:sta… Pähittääkö Nexus 4:n?

   1. Onko tuossakin vielä Media Server bugi kuluttamassa akkua 30% tunnissa?

 4. Varmasti loistava laite niille, jotka Androidista pitävät. Itselleni ei vain sovi.

  Omasta mielestäni menee liian sekavaksi monine eri aloitusnäyttöineen, sovellus-, widgetsivuineen, tilapalkkeineen ja moniajopalkkeineen. Itse en vain diggaa.

  Kuitenkin mielestäni paljon parempi tuo puhdas Android, kuin eri laitevalmistajien omat räpellykset siihen päälle.

 5. Hei Teemu!

  Aion todennäköisesti ostaa Nexus 4 seuraavaksi puhelimekseni. Muutamia asioita haluaisin kuitenkin kysyä ennen ostamista:

  Sanoit videolla, että Android on tehokkaampi käyttää kuin esim. Windows Phone. Millälailla tehokaampi, mitä tarkoitat?

  Entäs puhelimen helppokäyttöisyys? Onko Android samanlainen sekava sekametelisoppa kuin Symbian?

  Riittääkö akku koko päivän, jos käyttää paljon nettiä ja GPS -paikannusta?

  Muuten Erittäin pätevä arvostelu!

  1. Tehokkaampi siinä mielessä, että moniajo toimii paremmin Androidissa. Näin ainakin itse koen asian. Androidilla tapahtuu enemmän asioita yhtä aikaa, jos ymmärrät mitä ajan takaa. 🙂

   Itse koen Androidin helppokäyttöiseksi. Symbianin ongelma oli ”takkuisuus”. Sitä ei Nexus 4:ssä ole.

   Akkukestoon en osaa näin äkkiä sanoa mitään, kun testistä on jo tovi. Ei sen ainakaan tavallista huonompi ollut. 🙂

   1. Kiitos vastauksesta!!!

    Kyllä tuo moniajo -käsite on aivan tuttu…

    Olen ollut viimeiset vuodet Nokian puhelinten käyttäjä, mutta päätän vaihtaa Android-alustaan. On tullut N8- mallin sekoilua ja takkuisuutta seurattua aivan riittävästi…

Kommentointi on suljettu!