Ostitko Galaxy S4:n? Jaa ensikokemuksesi Samsungin lippulaivasta!

Galaxy S4 värit

Löytyykö lukijoidemme keskuudesta jo uuden Galaxy S4 -lippulaivan omistajia? Lauantaina Suomessa myyntiin saapunut Galaxy S4 on Samsungin uusi huippuluuri, jossa on full hd -kosketusnäyttö. Sen hinta ilman operaattorisopimuksia liikkuu Suomessa hieman vajaassa 700 eurossa.

Samsung on ahtanut puhelimeensa paljon viimeisintä tekniikkaa: viiden tuuman full hd -näyttö, 1,9 gigahertsin neliydinsuoritin, kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia ja 13 megapikselin kamera. Miten Android 4.2 Jelly Bean rullaa Galaxy S4:ssä? Onko Samsungin uusille ohjelmistokikoille käyttöä?

Rakenne jatkaa edeltäjänsä linjalla. Puhelin on kooltaan 136,6 x 69,8 x 7,9 millimetriä ja painaa 130 grammaa. Kuinka hyvin Galaxy S4 istuu käteen?

Jaa ensitunnelmasi lippulaivasta alle!

74 kommenttia

 1. Toimii! Muotoilu on mielestäni parempaa ja pysyy S3:sta paremmin vähän pienemmässä kourassa. Ne ketkä hakevat klassisia ”Wau”-efektejä voi joko matkata tulevaisuuteen tai käyttää puolivuotta 90-luvun Noksua ,jonka jälkeen takaisin nykyaikaan.
  Kirkkautta tuntuu olevan aikaisempaa mallia enemmän (eikös näin vähän luvattukkin).

  Paras ostos niille, jotka tykkäävät Samsungista, Androidista ja hyvästä puhelimesta.

  1. Paljos Samsung makso sulle noista sanoista? Oot vissii niitä korealaisia vaihto-oppilaita Suomessa 😀 S4 oo yhtää sen ihmeellisempi ku s3.

   1. Jore, ihanko itse omistat S3 ja S4?;)

 2. Kyllä olisi kiva jo mistaa 🙁 mutta saa oottaa vielä ostoa enemmän kesälle mutta voisin kyllä siirtyä S2 – S4 😉 ilomiellin (Y)

  1. Turha odottaa, kun kohta julkistetaan jo seuraava malli.

   1. Kohta ja kohta? S5 tai vast. Taitaa tulla vasta ensi keväänä?

   2. Aina tulee uudempi ja parempi malli. Tuolla ajattelutavalla ei voi ikinä ostaa tekniikkaa

 3. Nykyinen S2 siirtyy loppuviikosta kakkospuhelimeksi,kun saapuu tilaamani Mist black SGS4. 😉

  1. Ite näppäränä hain motonetistä purkin mattamustaa ja noin siitä tuli valkosesta musta!

 4. Octa versiota odotellessa kauppoihin tyydymme vanhaan

 5. Pakko oli tämä käydä katsastamassa heti lauantaina, koska paljon on kohistu. Tunne, joka puhelimesta jäi, oli todella suuri pettymys. Ei tarjonnut oikein mitään uutta SGS2 Plus ja SGS3 -puhelimet nähtyäni. Melkeinpä ainoastaan taas vielä luonnottomamman isompaa kokoa. Lisäksi tuntuu, että Android alkaa rönsyillä todella pahasti, jos katsoo esimerkiksi alasvetovalikon ylärivin ”On/Off-kytkimiä”, joita on jo varmaan useita kymmeniä eri ominaisuuksille. Kokonaisuuden kruunasi puhelimen ulkonäkö, joka oli todella tyrmistyttävä. Jo pelkästään muovin käyttö näin kalliissa puhelimessa latistaa tunnelmaa, mutta väri oli viimeinen pisara. Musta, jossa on jonkin sortin helmiäisefekti, on enemmänkin ala-astejuttu kuin aikuisen ihmisen 700 euron tyylikyyttä..

 6. Kaupassa kävis hypistelemässä ja oli kyllä designiltaan rakenteeltaan huomattavasti parempi kuin S3!

 7. Aika mitäänsanomatonta toi Samsungin uudistukset. Ulkomuoto onko muuttunut edelliseen? No ei todella juurikaan. Sampan lasku alkaa tästä luurista, eiköhä tämä tarina ole jo nähty?

  1. Höpö, höpö. Verrattuna teineille suunnattuihin räikeänvärisiin tiiliskivilumioihin ja vanhahtaviin iPhone-puhelimiin Samsungin S III, IV ja Note II -mallit ovat muotoilultaan todella onnistuneita + kehittynein & monipuolisin tekniikka.

   1. Niin, onneksi Lumioita ei saa kuin räikeänvärisinä teinimalleina. Aiheellista kritiikkiä pitää kestää tai ainakin kannattaa tarkastella. Ei siitä nyt vaan mihinkään pääse, että kyllä Lumioissa on muotoilun suhteen valikoimaa aika moneen lähtöön verrattuna Samsungin Galaxy-mallistoon. Toki muotoilu voi olla onnistunutta, mutta en usko Samsungin myyvän nykyisin muotoilun perusteella montaakaan luuria. Ostopäätöksen takana alkaa painaa jo erittäin kova brändi sekä android-alusta. Liian tyytyväisyyden merkkejä alkaa kuitenkin tästäkin yhtiöstä löytyä. Jättiläiset eivät kaadu välttämättä rytinällä, mutta polvistuminenkin tekee kipeää.

   2. Lumioita on saatavana mustana ja valkoisena. Eivät ne ole räikeän värisiä vaan tylsiä.

 8. Uskallan väittää, että Samsung elää tuotteittensa kanssa suosion huippua, josta alkaa alamäki. Samaa ämpärinpohjamuovia puhelimesta ja phabletista toiseen. Saas nähdä, kuinka kauan kiinnostus kestää. Ei se Nokiankaan suosio ollut loputon vaan ohi tuli mm. Apple ja Samsung.

  1. Aika lailla samaa mieltä. Uutta pukkaa vähän väliä. Uudessa ei vanhaan mitään uutta, ja kaiken kukkuraksi hirmuhinta.

   1. Juuri äsken laskin Samsungin virallisilta sivuilta, että Samsungilla on yhteensä 44 eri Galaxy-varianttia.

    Varsinkin alle 400€ malleissa on suurinpiirtein samat ominaisuudet jokaisessa sadan euron välein.

 9. Kyllä S4:sta tulee hitti. S3 verrattuna joka puolelta parempi. Isompi näyttö kokoa lisäämättä, ei pentile paskaa näyttönä, enemmän ”premium” design, tuntuu huomattavasti vähemmän muoviselta kuin S3 jne… Itse olen enemmän kompaktien puhelimien kannalla, mutta S4 tuntui sen verran hyvältä kädessä, että pystyisin varmasti elämään sen kanssa.
  S2 ei säväyttänyt, S3 vielä vähemmän, mutta S4 alkaa jo kutkuttamaan. Pitää vaan kahtella mitä Jollalta tulee ja arvioida onko järkevää laittaa noinkin suurta rahamäärää kiinni pelkkään puhelimeen.

  1. Ihan mielenkiinnosta, jos S3 ei kutkuttanut miten tämä kutkuttaa. Lähes sama puhelin, lisänä pari turhaa ominaisuuttaa. Osa toiminnoista toimii ”välillä”, suuri osa aivan turhia. Tehoja toki on lisää, kuten aina uusissa malleissa. Design parani kouluarvosanoilla 5+/10->6+/10.

   1. Desing on toiminut tähänkin asti (50 miljoonaa myytyä S3). Näyttö on parantunut huimasti. Rauta kaikin puolin on parasta mitä tällä hetkellä luureista löytyy. Kyllä tämä myy taas aivan tajuttomasti. Parempi että on turhiakin ominaisuuksia kuin että puuttuisi ne hyödyllisetkin.

 10. Korjausta edelliseen: Pentileä on vieläkin, mutta noilla näytöntarkkuuksilla ei vaikuta käytännössä ollenkaan.

  1. Viimeisimmästä tuloksesta ja kassan koosta päätellen on ainakin katteet kohillaan. Samsungiin sijoittaneita ei kyllä käy kateeksi, yhtiöhän pitää sijoittajiaan suorastaan pelleinä naurettavan pienellä osingolla.

  2. Eiköhän tuon S4 tekeminen maksa max. 200€.

 11. On tehty taas kärpäsestä härkänen tämän muovi-keskustelun kanssa. Alkaa jo tämä sama vääntäminen kyllästyttää. S4 tuntuu kädessä todella hyvältä, kuten useissa arvosteluissa sanottu ”mukavammalta kuin One”. Polykarbonaatti on kevyttä ja kestävää eikä edes jääkylmää talvella.

  Meinaatte että Samsungin alamäli alkaa, koska materiaalina on edelleen muovi? Minä en käsitä mikä tuossa Onessa sitten on niin mullistavaa, että sen olemassaolo on täysin perusteltua ja S4 on turhake? Paremmat tehot, isompi akku, isompi näyttö, pienempi luuri, uudempi Android jne. Oikeastaan kauittimia lukuunottamatta minun käsittääkseni kaikki parempaa. Moniko kuuntelee musiikkia puhelimen kauittimilla? 😀 Ja blinkfeed, väkipakolla yksi homescreeni tungettu täyteen ohjelmalla josta me somelaiset ei saada mitään irti, eikä edes RS-syötteitä voi tuohon itse määrittää.

 12. Galaxy S4 on äärettömän tylsästi muotoiltu ja edelleen todella halvan näköinen, vaikka tuntuukin kädessä jämäkältä laitteelta. Muutoket/uudistukset S3:sta ovat mitättömiä ja täysin turhia. Käytännössä turha päivitetty rahastusversio S3:sta +Android on todella kökkö käyttöjärjestelmä.

  Ja mitä esmerkiksi Lumioiden muotoiluun tulee niin muun muassa Lumiat ovat valovuoden edellä Samsungia muotoilussa. Nokian WP puhelimet ovat muotoilultaa elegantteja, materiaaliltaan ja tuntumaltaan laadukkaita. Värivaihtoehtojakin on on hillityistä mustasta ja valkoisesta kirkkaisiin ”nuorisoon vetoaviin” väreihin.

  1. Loistavasti kiteytetty tämä asia. Olen aivan samaa mieltä!

  2. Eli koska mielestäsi Nokian muotoilu on kunnossa, teet siis saman johtopäätöksen kuin kaikki muutkin? Myynti ei vedä eikä ole yli kolmen vuoteen vetänyt, koska käyttöjärjestelmä vaan on niin huono. 🙂 Toki Microsoftin Ballmer ja Nokian Elop ovat täysiä tumpuloita mobiili-maailmassa, mutta ei huonojen johtajienkaan niskaan ihan kaikkea voi kaataa.

   Toivotaan vielä samaan syssyyn ettei Samsung saa muotoiluaan kuntoon, koska jos niin käy, mitä sitten enää jää Microsoft-Nokialle? Viimeisetkin 2% markkinaosuudesta menee.

   1. Lueppa Lassin kirjoituksen ensimmäinen kappale! Se on täyttä asiaa.

    1. Täyttä asiaa varmaan vannoutuneen windows phone kannattajan mielestä.
     Asia kuitenkin se että puhelimen sisällä on aivan uutta rautaa. Ja pakkohan sitä on ollakkin että pysytään muiden kelkassa ja kauppa käy.
     Näyttö on tarkempi, kirkkaampi, vähemmän virtaa kuluttava. Prossussa on tehoa lisää, akku on kasvanut. Kaikkea, mutta koko on pienenentynyt. Eihän tuo äkkiseltään S3:sta siirryttäessä mikään maata mullistava ole, mutta S2:en omistajalla on varmasti huuli pyöreenä, ja jokaisella lumiakäyttäjällä 😉
     Ja käyttöjärjestelmähän on se joka tällä hetkellä myy ja kelpaa ihmisille.

   2. Mielestäni WP:n huonoa menestystä selittää paljon MS:n päivitysten hitaus ja ehkä myös MS:n aidon kiinnostuksen puute alustaa kohtaan. Tässä vaiheessa kun alusta on vielä tuore, kehitystä pitäisi tapahtua agressiivisesti ja todellakin nopeammin kuin kerran vuodessa. Pitäisi näyttää kuluttajille mihin kaikkeen alusta pystyy. Tällä hetkellä MS:n päivitykset ottavat juuri ja juuri kilpailijat kiinni kerran vuodessa, ja jättävät esim. Nokian kilpailemaan loppuvuoden vanhoilla tuplaydinprosessoreilla kilpailijoiden next gen prosessoreiden kanssa. Esim. MS:n omista tiilistä näkee että se ei ole tarpeeksi tosissaan WP:n kanssa. Esim. säätiili näyttää todella simppeliä säätietoa vaikka tiileillä pystyisi huomattavasti monipuolisempaan ja vaikka käyttäjän valitsemaan informaatioon. Pitäisikö tämän olla esimerkkinä kehittäjille alustan mahdollisuuksista.
    =WP:llä on mielestäni mahtava potentiaali mitä MS ei tuo esille.

   3. Lassi puhuu asiaa. Samsung ei pahemmin käytä rahaa muotoiluun vaan puskee markkinoille samaa tavaraa hieman viritettynä ja isolla hintalapulla. Kuorta muutetaan sen verran mitä sisuskalut vaatii. Herätkää, teitä rahastetaan ja Samsung ottaa siitä kaiken hyödyn irti. Jopa niin pitkälti, että ei anna edes sijoittajille kunnon osinkoa. Saattaa tietysti olla että Samppa säästää sukanvarteen, koska tietää että kelkka saattaa kääntyä ja vielä ennätysnopeasti. Nokialla on 4-5 eri värivaihtoehtoa saatavana, miksi ei Sampalla? Kustannuskysymys. Tyydy siis mustaan tai valkoiseen.
    Siihen haluaisin vastauksen että mikä siitä WP käyttiksestä ”tekee vaan niin huonon”?
    Vai onko se sittenkin hyvä mutta hyljeksitty?

    1. S3:sta saa monella värillä. Monellako värillä iPhonea saa? Eihän Applekaan maksanut osinkoa kymmeniin vuosiin. Mutta eihän ne ketään rahasta?
     Nokia voisi opetella ainakin ylivoimaisesti muotoilemaan pienempiä ja keveämpiä luureja suhteessa näytön kokoon. Loput onkin MS:n hallussa saako ne sen käyttiksen siihen kuosiin että alkaa ihmisiä kiinnostamaan.

    2. Paroni
     Applestahan ei kukaan mitään puhunutkaan, mutta Apple on iso peluri mutta sillä on oma niche ja todennäköisesti se säilyttää asemansa muita paremmin tämän takia.

     Samppa taas isona peruspelurina on muiden kilpailijoiden armoilla enemmän, ja jos se haluaa säilyttää asemansa niin pelkkä tehojen tehojen ja ominaisuusturhakkeiden lisäys ei riitä ikuisesti. Ainakin toivon niin..

    3. Eikä se meidän etu ole että Samsung ainiaan jyllää yksinvaltiiana kukkulan huipulla. Kireämpi kilpailu tuottaa parempia tuotteita.

    4. Nokialla on 4-5 eri värivaihtoehtoa saatavana, miksi ei Sampalla? Kustannuskysymys. Tyydy siis mustaan tai valkoiseen.

     arska.
     Kuorien värivalikoima kasvaa kesän jälkeen (niinhän oli SGS 3 mallin kohdallakin).

    5. Paronille kyssäri: Piti käydä oikein tarkistamassa netistä, millaisissa väreissä sitä Samppaa myydään mutta en kyllä löytänyt kuin valk ja musta. Onko ne muut värit maalattuja eikä läpivärjättyjä?

 13. Se vaan ei vastaa siihen mitä kysyin. Jos Lumia on mielestäsi ylivoimainen muotoilussa, niin miksi myynti on mitätöntä?

  1. Vastauksia on varaan yhtä paljon kun vastaajia, mutta tuossa ylempänä vastasin sinulle ja pohdin juuri tuota kysymystä.

   1. Tuosta WP nuoruudesta niin tiedä, kuitenkin jo ollut yli kolme vuotta markkinoilla. Omilla valinnoillaan MS&Nokia on tilanteensa aiheuttanut.

 14. WP ei myy, koska operaattorit eivät halua Microsoftia bisneksensä sääntöjä sanelemaan ja viemään rahoja välistä (kuka hullu haluaisi?). Androidilla siis mennään tämä vuosi ja sen osuus pienenee jonkin verran vasta avoimien järjestelmien Tizenin, Firefoxinja toivottavasti myös Sailfishin myötä.

  1. Juurikin näin! Isojen ulkomaalaisten operaattoreiden tuen ja mainoskamppanjojen puute syö myyntiä. Enkä puhu nyt jenkkimarkkinoista.

   Nokian kannattaisi nyt panostaa vahvasti Euroopan ja Aasian markkinoihin ja jättää hetkeksi Yhdysvallat. Euroopassa ja Aasiasaa Nokialla on vielä itseasiassa ihan hyvät mahdollisuudet niin kannattaa kehittää niittä vielä lisää ja saada näiden alueiden operaattorit mukaan

  2. Jos tuo olisi totta niin iPhoneja ei myytäisi yhtään kappaletta.

   1. Totta. Jenkeissä operaattorit on ollu aivan k*sessa aloitettuaan iPhone myynnin.

 15. Hain kaupasta tänään mustan ja nyt parin tunnin käytön jälkeen tuntuu erittäin hyvältä. On sirompi kuin kuin S3 ja lisäksi paljon paremman näköinen kuin kuvissa. On uskomatonta, että tuntuu kädessä paljon pienemmältä kuin esim. Lumia 920 vaikka näyttö on 0,5 tuumaa suurempi.

  Puhelin on siis kevyt, näyttö aivan fantastinen vaikkakin väritoisto ei ihan RGB-standardin mukaista. Akkukestosta ei voi vielä sanoa paljoakaan, mutta kapasiteettiä on melko hyvä 2600 mAh.

 16. Miksei kukaan S4 omistajista (jos on ostanut 16GB version) kerro että siinä on vapaata tilaa vain 8.8GB ? :/

   1. Öööö. Testin on tehnyt Androidsivusto!

    1. Öö? kuin? luitko edes? Sitäpaitsi sokkotesti.

    2. Kyllä luin. Hiukkasen kuitenkin erikoista, että 808 PureView saa noinkin ”huonon” tuloksen. 😉

    3. Kyllähän tuossa ilmeisesti on aika kova kamera. The Verge kehui muistaakseni parhaaksi Android-leirissä…

    4. Joo. En mäkään nyt ihan varauksetta tuota niele, mutta hyvältä vaikuttaa näiden juttujen perusteella kyllä. 🙂

    5. @Paroni, Paha verrata esim. iPhonen 8mpix kameraa tohon koska S4:ssä on 13mpix kamera. Epäreilu vertailu.

    6. Leonardo: megapixelit eivät kerro kaikkea

    7. @Eemeli: Ei kerro juu, mutta auttaa kuitenkin paljon.

    8. 5mpix kamera vastaan 13mpix kamera ja eikö ole muka merkitystä? Kyllä on!

    9. Kameran laatu on se joka merkitsee. Googlaa lisätietoa vaikka megapixel race.

   2. Nokialta on uskoakseni odotettavissa kameraa koskien huomattavia parannuksia kohtapuoliin.

 17. Liiketunnistin missä näyttöä ei tarvitse koskea ja voi vierittää esim sivua on hyvä, mutta ärsyttää kun en keksinyt miten tämän saa kytkettyä toisiin sovelluksiin, esimerkiksi evernoteen. Käsittämätöntä jos tämä koskee vain email- ja internet-selainta.

  Muovinen takakansi on miinusta, tai oikeastaan se vaikuttaa pahvilta. Pitäisi olla metallinen näin arvokkaassa puhelimessa.

  Katseen tunnistimeen en ole vielä päässyt täysin sisälle.

  Hyppäsin HTC Desire Z -> S4, joten paljon positiivistakin puhelimessa on. Ennen kaikkea nopeus.

 18. Tulin artikkelin perusteella lukemaan ensikokemuksia, mutta saan suuremmaksi osaksi lukea android vs wp sotaa 😀 Ei siinä mitään. Hauskaahan niitä on lukea.

 19. ihan samallainen kuin s3 ehkä 0,2 s nopeampi. Itse siirryn android leiriin nokia c5-03sta (sain traumoja nokiasta tämä c5-03 takia) ja ostan samppa xcover 2. Lumioita en osta, koska sovelluksia on todella vaikea hallita, koska ne ovat luettelo muodossa (alekkain) eivätkä ruudukossa kuten androideissa ja symppareissa.

  1. Ihan vaan vink vink, saathan sä ne siihen wp aloitusnäyttöön ruudukkoon jos haluat. Harvoin sinne sovellusluotteloon tarvii mennä.

 20. Ei kanna välttämättä vaihtaa jos ei tykkää leikkiä liikkeellä ja puheella toimivilla ominaisuuksilla..Itse tykkään ja puhelimesta löytyy paljon muutoksia, vaikka alussa siltä ei tuntuisikaan..Suosittelen, mutta normaalikäyttössä ei eroa edeltäjästään paljoakaan:D

 21. Aivan mahtava luuri!!! Vanha kännykkä oli nokia lumia 920 ja tämä kännuäykkä on moninkerroin parempi kui se

Kommentointi on suljettu!