Samsungilta uusi seitsemäntuumainen tabletti: Galaxy Tab 3

Samsung Galaxy Tab 3

Galaxy Tab 3 saapuu täydentämään Samsungin tablet-mallistoa kesän korvalla, julkisti korealaisvalmistaja tänään. Se on seitsemän tuuman kosketusnäytöllä varustettu Android 4.1 Jelly Bean -pohjainen taulutietokone, jonka WiFi-versio nähdään kaupoissa jo toukokuussa. 3G-yhteyksiä tukevaa varianttia joudutaan odottelemaan kesäkuulle. Samsung ei paljastanut vielä laitteen hintatietoja.

Samsung kehuu uutukaistaan kompaktiksi ja helposti yhdellä kädellä pideltäväksi laitteeksi. Tätä se myös varmastikin on, sillä Galaxy Tab 3 on esimerkiksi iPad miniä ja Nexus 7:ää pienempi. Uutuuden viralliset mitat ovat 188 x 111,1 x 9,9 millimetriä ja se painaa mallista riippuen vain 302 (WiFi) tai 306 (3G) grammaa.

Galaxy Tab 3 tulee kilpailemaan tablet-ensiostajista. Sen TFT-näytön tarkkuus on vaatimattomat 1024 x 600 pikseliä, joka yhdistettynä seitsemän tuuman kokoon tarkoittaa 169 pikseliä tuumaa kohden. Sillä voitetaan iPad mini (163 ppi), mutta hävitään muun muassa Nexus 7:lle (216 ppi).

Korealaisvalmistajan uudelle taulutietokoneelle potkua antaa 1,2 gigahertsin tuplaydinsuoritin. RAM-käyttömuistia se tarjoaa yhden gigatavun verran. Muita ominaisuuksia ovat kolmen megapikselin takakamera, 1,3 megapikselin etukamera, Bluetooth 3.0, A-GPS, GLONASS, microSD-muistikorttipaikka, kahdeksan tai 16 gigatavua tallennustilaa sekä 4000 milliampeeritunnin akku.

Lähde: Samsung

12 kommenttia

 1. Turhake. Kynällä olevan samsungin (siis max 8″) voisin ostaa jos hinta olisi kohtuullinen, mutta muuten nexus vie vanillalla.

 2. Täysi turhake, Note II on paljon parempi tai se Mega… Turhia kun android. 😀
  <3 iPad Mini <3

 3. Ottaen vielä huomioon että nä mä kapasitiiviset nappulat pysyvät noilla paikoillaa, käytti laitetta sitten vaaka tai pystyasennossa… Mielestäni ei hyvä, vaikkakin joku voi tykätäkin. Nyt tuo näyttää vain jättikokoiselta luurilta.

 4. ”Samsung has more galaxies than universe” alkaa pitää paikkaansa

 5. nexus 7 vie jos ei ole halvempi 🙂 ja tyhmä puhelin desing ja kapasittiviset nappulat 🙁

 6. Koko on oikea, mutta miksi
  a) noin huonot sisuskalut? Dual Core ja Android 4.1, oikeesti? Ja tuo resoluutio?
  b) PAKSUT PITKÄT SIVUT. Helvetti en tajua. Muoto Notesta ja 7″ => perfect.

  Jos tuota 3G mallia ei voi käyttää normaalina puhelimena, niin hinnan on parasta olla todella alhainen, koska kilpailee jo halpistablettien luokassa (josta saa 100€ jo ihan käytettävän laitteen). Vielä kun lisää sen että kyseessä on Samsungin Tablet-laite, niin päivityksiähän ei koskaan tule. (Katsokaa vaikka entisiä/nykyisä malleja…)

  1. Totta, Acer Iconia, joka maksaa 99€-139€ on lähes vastaavilla spekseillä.

 7. Näytön resoluutio turhan pieni näytön kokoon verrattuna ja PPI arvo myös ”onneton”!!, kamera vain 3Mpikseliä,…missä ovat Samsung Galaxy S4 mallin ominaisuudet tai edes Googlen vastaavantason (Nexus 7) ominaisuudet???. Liian pieni päivitys siis!!.

  1. Haiskahtaa vähän rahastuspäivitykseltä, sama ressu, prossu 200MHz tehokkaampi ja pikkasen pienempi koko kuin Tab 2.
   Missä kovan resoluution 7″ -> laitteet?
   5″ puhelimissa on 1080p, mutta näissä aneeminen WSVGA, iPad Minissä vielä nuhjusempi.

   Tosin onhan se Nexus 7 myös aika budjettimalli? Kameraa ole ollenkaan?

   1. Joo, Nexus 7:sta puuttuu tosiaan takakamera, etukamera kylläkin löytyy.

 8. Minitabletit on kyllä turhia… ja vielä androidilla -.-
  Itselläni on android tablet enkä toista kertaa hanki android laitetta

 9. Eihän noita oo pakko ostaa. Myyntilukujen perusteella menekkiä on löytyny vaikka galaxeja piisaa joka lähtöön..

Kommentointi on suljettu!