Snapdragon 800 -mobiilipiiri massatuotantoon toukokuussa

Snapdragon-perhe

Qualcommin uuden sukupolven mobiilipiirit ovat vyöryneet kevään aikana markkinoille. Kaupoista löytyy jo muutamia Snapdragon 600 -pohjaisia lippulaivoja, kuten HTC One ja Samsung Galaxy S4. Malliston suorituskykyisin jäsen, Snapdragon 800, on kuitenkin vasta tulossa ja viimeisimpien tietojen mukaan sirun massatuotanto käynnistyy toukokuun lopulla. Asian on vahvistanut Beijingissä hiljattain pidetyssä tilaisuudessa itse Qualcommin tuotejohtaja (Senior Product Manager) Yufei Wang.

Wang ei suostunut vielä kommentoimaan, milloin ensimmäisiä laitteita voidaan odottaa markkinoille. Todennäköisesti laajempi saatavuus ulottuu loppuvuoteen, vaikka ensimmäisiä tuotteita nähtäneen jo aiemmin. Esimerkiksi ZTE Grand Memon pitäisi saapua Eurooppaan Snapdragon 800 -piirillä. Laite esiteltiin jo helmikuun lopulla.

Kuinka 800-sarja eroaa sitten Snapdragon 600 -mallista? Siinä on tehokkaampi Quad Krait 400 -neliydinsuoritin, jonka maksimikellotaajuus on 2,3 gigahertsiä. Grafiikkapiiri on myös suorituskykyisempi. Se on mallia Adreno 330. Lisäksi Snapdragon 800 tukee kameroita aina 55 megapikseliin asti sekä tallentaa videokuvaa jopa 4K-tasoisena.

Lähteet: Engadget & Qualcomm

1 kommentti

  1. Tämä saiskin tulla sitten siihen Google Nexus 5… :3

Kommentointi on suljettu!