Microsoft julkaisi Androidille Switch to Windows Phone -sovelluksen

Switch to Windows Phone

Onko Android jo nähty? Kaipaatko seuraavalta älypuhelimeltasi jotain uutta? Hyvä. Siinä tapauksessa Microsoftin uusi Switch to Windows Phone -sovellus saattaa tulla hyvinkin tarpeeseen. Se on ohjelma, jonka ajatuksena on helpottaa siirtymistä Android-maailmasta Windows Phonen pariin.

Kyseessä on hyvin simppeli työkalu. Se skannaa Android-puhelimeen asennetut sovellukset ja kertoo löytyykö niille vastineita Windows Phonen puolelta. Näin käyttäjä saa helposti tiedon siitä, ovatko omat suosikkisovellukset käytettävissä myös Windows Phone -puhelimessa. On kuitenkin hyvä muistaa, että käytettävyys saattaa poiketa alustalta toiselle, joten vaihdospäätöstä ei kannata välttämättä tehdä pelkän työkalun perusteella.

Työkalu osaa käyttäjän halutessa tallentaa sovellustiedot pilveen, josta ne voidaan hakea myöhemmin. Näin ohjelmien ja pelien nimiä ei tarvitse muistaa uuteen puhelimeen siirryttäessä.

Lataa Switch to Windows Phone puhelimeesi Google Play -kaupasta.

Lähde: Phone Arena

32 kommenttia

 1. En kaipaa suljettua Windowsia ja Microsoftia! Vaihdan Androidista Jollaan, kunhan puhelin tulee saataville. Hyvä kannattaa odottaa.

  1. Nimenomaan näin! Jos johonkin vaihtaa niin ei ainakaan joka tavalla huonompaan Windows Phoneen, joka on sitäpaitsi jo kuollut systeemi. Ainoan suomalaisen mobiili-valmistajan, Jollan, tuote SAATTAA olla niin hyvä että vaihto kannattaa.

   Noita järjestelmästä toiseen vaihtotyökaluja muuten on ollut saatavilla jo vuosia, MS vaan sen 2-3 vuotta myöhässä kuten on totuttu.

   1. Suomalainen Jolla…. höm höm. Jos Nokia ei ole suomalainen niin ei ole Jollakaan. Tj on ulkomaalainen ja monet muut hallituksen jäsenet on ulkomailta.

    1. Jolla on suomalainen kun taas Microsoft-Nokia ei.

 2. Nyt viimeisetkin Androidissa jumittajat pääsevät helposti taivaalliseen WP maailmaan 🙂

  1. WP tosiaan on jo kuollut, joten verbi ’taivaallinen’ on oikea valinta 😉
   Eri asia sitten kiinnostaako..

  2. Aika hiljaista on, että lähtisin ihan piakkoin. Oli niin karmea tutustumisreissu Windows Phone 7.8 maailmaan. Toivotaan että saavat hommat kondikseen tässä vielä, ennenkuin kuopataan koko viritys.

   1. Mitäs kamalaa siinä oli. Sulavatoiminen ja yksinkertainen käyttis.

    1. Siinä ne positiiviset puolet sitten olivatkin. Eniten repi IE joka oli kieltämättä nopea, mutta todella kökkö vrt Androidin Chromeen. Facebook-sovellus oli hirveä. Se siihenkin asti vajavainen Google tuki loppui seinään. Skype ei tukenut MS live tunnuksilla kirjautumista, mutta androidilla tukee 🙂 Nokia kartat/navigointi symbioosi ei kyllä ollu tältä vuosituhannelta. Sports Tracker oli heikompi tapaus kuin millään muulla käyttiksellä (mukaalukien Symbian).
     Mutta onneksi parannusta on tapahtunut/tapahtunee WP8 myötä.

    2. @Eemeli

     iPhone on sulavatoiminen ja yksinkertainen käyttis (käyttää), plus että todella on niitä ohjelmia. Jos suljetun järjestelmän haluaa, se on ykkös vaihtoehto.

    3. Je
     Sehän on ihan mieltymyksistä kiinni. Minua ei Applen järjestelmiin siirtyminen kiinnosta, vaikka iOS onkin hyvä ja yksinkertainen käyttis.

    4. Ei todellakaan ollut mikään Lumia 610, sitä luuria en toivo edes pahimmalle vihamiehelle. Siis anopille sopiva.

   2. Kieltämättä totta 7.8 juttu.
    Pakollinen päivitys todella vajavaiselle 7.5 versiolle, eikä jatku tuki enää :/
    Mut wp8 on huomattavan hyvä päivitys ja tuki on onneks jatkuvaa. Ainakin niin lupailevat. 🙂

    1. Aivan turhaa haukkumista. Minulla L800 ja olen ollut tyytyväinen siitä lähtien kun puhelimen hankin ensimmäisten joukossa. Nyt wp 7.8 myötä parempi eikä kovin kaukana 8 versiosta. Sulavuudessa tosiaan omaa luokkaansa ja kaikki tarpeelliset softat löytyvät. Paroni tod näk osti jonkun halvimman Lumian ihan vain sen takia että pääsee vertailemaan sitä (tasavertaisesti) omaan high end androidiinsa vai olenko nyt täysin väärässä? 😉

    2. Olet. Se oli vertailun tasapuolisuuden vuoksi Samsung, ettei vain pääsisi mielikuvat vaikuttamaan arvostelukykyyn 🙂

    3. : jake: n kanssa olen aivan samaa mieltä.

     Ei Windows Phone välttämättä sovi sellaiselle, joka Androidin säätömahiksiin (mielestäni sekavuuteen) on tottunut. Mielestäni se WP:n juttu on kuitenkin siinä, että se toimii sulavasti ja näyttävästi ja siitä saa kuitenkin tehtyä helposti oman näköisen. Kuitenkin muokkaaminen on yksinkertaisempaa ja nopeampaa, kuin Androidissa.

     Ja Paroni. Jos olet verrannut Lumia 610:aa SGS3:een, niin ei ole ihme, että vain käyttis on toiminut sulavasti. Sama asia, kun vertaisi Galaxy Miniä Lumia 920:aan. 🙂

    4. Voi Eemeli kultsipuppeli 🙁 Et nyt taida tajuta että WP:n fanittaminen ei hyödytä. Ei tuo käyttis mihinkään nouse 😀 Ja kyllä, minä itse vaihdoin windowsista androidiin, juuri androidin muokattavuuden takia, ja siksi koska WP oli liian yksinkertainen ^^ Älä kuules laita ennakkoluuloja peliin liikaa.

    5. taitaa ihmisiltä unohtua että nämä ovat sentään vain puhelimia, ei kannata tosissaan vääntää käyttöjärjestelimien parhainmuudesta, kaikissa on omat hyvät puolensa 🙂

    6. ::Jake::
     Itekkin oon huomannu ton sulavuuden just vaikka verrattuna anteroon (enim. ICS). Jelly Bean otti kyllä hyvin sit kiinni ton anterolle tyypillisen lagimisen 🙂 ITE TÄTÄ MIELTÄ:
     Androidissa saa säätää, joka aina välillä tarpeenkin. Hyvä niill jokka tykkää. Jos joskus androidiin palaan, on se kuitenkin vanilla-androidi 🙂
     WP8 loistava, sulava ja helppokäyttöinen. Käyttiksessä tiettyjä rajoitteita, mut eiks se mee näihin ”turvaominaisuuksiin” 😀
     Jollaa odotan mielenkiinnolla.

     Kiitos, ei muuta.
     ps. Joo lipsuu ny aihe vähän uutisesta:D:D

 3. Onpas hassu idea! 😀 Mielestäni kyllä ihan hyvä idea mutta aika suoraa mainostusta.

 4. aika huono veto Microsoftilta, tämä sovellus siis kertoo kaikille pikku jonneille kuinka monta sovellusta WP:ltä puuttuu, eli pää asiassa suosituimmat pelit (joo niitä tulee kokoajan lisää)ja instagram. mainostustahan tämä vain on 🙂

  1. Haha, ihmettelin itekkin tätä vetoa :—DD Saa ihmiset tajuamaan kuinka harvinaisen vähän sovelluksia WP:llä oikeasti on 😀

 5. Teemu, kirjoitappas Nokian julkistustilaiseedesta.

  9.5.2013 new delhissä.

 6. Kokeilun niin kertoo ettei ole käytettävissä maassasi.

  Muutenkin mitä lueskelin niin hatusta tuntuu vetävän noita sovelluksia.. Olisi kyllä mielenkiintoinen testata ja hyödyllinen kin jos wp:llä tulisi jossain vaiheessa kilpailukykyinen luuri. Mielenkiinnolla odotellaan noksun julkkareita, niitä molempia. Josko sieltä tulisi jo uutta lippulaivaa..

  Nokiallahan piti olla oikeus ja mahdollisuus parannella wp:n puutteita, joten toivotaan, että olisivat nyt aloittanut.

 7. tää ei tänne periaatteessa kuulu, mutta laitanpa kuumminkin. Eli WP 7.8 tuli kokonaan uusi alkuperäinen Angry Birds peli (vanha Angry Birds poistettu), löytyy haulla ja on kokonaan ilmainen ja päivitetty androidin/ios:n tasolle, kaikki kentät löytyy. Toimii kuulemma myös lumia 610 🙂

  1. Kiitos penavaan loistavasta vinkistä! 🙂 En olisi muuten huomannut.

   Tässä olisi MobiiliBlogille uutisvinkki.

   1. Juu itsekkin tuon bongasin. Löytyy ilmaisena tietysti myös WP 8.

  2. Jes! Nyt ollaan jo vuodessa 2009 menossa!!!
   Seuraavaksi hauskat haulikko- ja olutlasisovellukset!

   1. olet trolli, mutta ihan sama mitä Windows Phonesta kerrotaan, aina joku android pelle tulee trollailemaan ja haukkumaan. Eiköhän se niin ole että ”haters gonna hate” ihan sama mistä asiasta on kyse, aina niitä heittereitä löytyy 🙁

 8. Eikö ihmiset tajua että 7.8 ja 8 ovat täysin eri käyttikset.. Ikinä en tykännyt tuosta seiskasta. Kasi on ihan jees.

Kommentointi on suljettu!