Nokian Lumia-mallisto vahvoilla DNA:n ja Elisan myyntilistoilla huhtikuussa

Lumia 620 valkoinen

Lumiat kelpaavat suomalaisille, käy ilmi DNA:n ja Elisan huhtikuun myyntitilastoista. Suomalaisvalmistajan Windows Phone -mallisto pärjäsi kokonaisuutena hyvin molemmilla operaattoreillea. DNA:lla ykköspaikan vein Apple iPhone 5 ja Elisalla Nokia Lumia 620.

Ensimmäisen sukupolven Lumia-malleista, Lumia 800, jaksaa edelleen pitää pintansa. Se valtasi sijan neljä Elisalla. DNA:n osalta puhelin ei mahtunut enää kuumimpaan kärkeen.

Nokialta puuttui alle kolmensadan euron Windows Phone 8 -puhelin, mutta Lumia 620 on todistanut suomalaisten vahvan Nokia-suhteen, kun vain oikean hintaluokan puhelin on mukana Nokian valikoimassa. Myös muiden tämän hintaluokan puhelimien, kuten Sansungin Galaxy SIII Minin ja Xcover 2:n suosio näkyy listoillamme”, totesi Henri Korpi Elisalta.

Huhtikuun 27. päivä Suomessa myyntiin saapunut Samsung Galaxy S4 ei kohonnut ainakaan vielä kärkisijoille. On mielenkiintoista nähdä, miten tilanne kehittyy toukokuun aikana. Edelliset mallit ovat olleet suomalaisten kestosuosikkeja ja Elisan mukaan myös Galaxy S4 olisi noussut lähelle kärkeä jo huhtikuussa, jos toimitusmäärät olisivat vastanneet ennakkotilauksien määrää.

DNA:n myydyimmät puhelimet huhtikuussa 2013:

 1. iPhone 5
 2. Nokia Lumia 620
 3. Samsung Galaxy Y
 4. Nokia Lumia 820
 5. Samsung Galaxy S III Mini
 6. Nokia C2-01
 7. Samsung Galaxy S III
 8. Samsung Galaxy Xcover 2
 9. Samsung Galaxy Xcover
 10. Nokia 113
 11. Samsung Galaxy S4

Elisan henkilöasiakkaiden myydyimmät puhelimet huhtikuussa 2013:

 1. Nokia Lumia 620
 2. Apple iPhone 5
 3. Nokia Lumia 820
 4. Samsung Galaxy S III
 5. Nokia Lumia 920
 6. Samsung Galaxy GIO
 7. Samsung Galaxy Xcover II
 8. Nokia C2-01
 9. Samsung Galaxy S 4
 10. Samsung Galaxy S III mini
 11. ZTE Blade III
 12. Nokia Asha 311
 13. Apple iPhone 4S
 14. Samsung Galaxy S II Plus
 15. Apple iPhone 4

Elisan yritysasiakkaiden myydyimmät puhelimet huhtikuussa 2013:

 1. Nokia Lumia 820
 2. Nokia C2-01
 3. Nokia Lumia 620
 4. Huawei F610
 5. Nokia Lumia 920
 6. Samsung Xcover 271
 7. Apple iPhone 5
 8. Nokia 300
 9. Samsung Galaxy Xcover 2
 10. Nokia Lumia 800
 11. Apple iPhone 4S
 12. Samsung Galaxy Xcover
 13. Apple iPhone 4
 14. Samsung Galaxy S II Plus
 15. Samsung Galaxy S III

19 kommenttia

 1. Hyvin pyyhkii Nokialla ainakin kotimaan markkinoilla. 🙂

  Hauska tuo Lumia 800 porskuttaminen vieläkin listalla. Taitaa olla suomessa jo kohta klassikon asemassa.

  1. Hyvin? Onko Nokialla koskaan ollut lähellekään näin huono markkina-asema Suomessa kuin nyt on? Suomalaiset ovat aina ostaneet Nokian puhelimia niin että markkinaosuus on ollut 80%. Windows Phone tuotteet vaan eivät meinaa mennä täälläkään kaupaksi.

 2. Tässä kuussa tulee ainakin Lumia 720 myyntiin ja 520 Q2:n aikana eli viimeistään kesäkuussa(?). Keskiluokka rupeaa olemaan aika hyvin Nokialla hanskassa ja sulavasti toimivasta älypuhelimesta ei tarvitse enää maksaa 500€. Näillä saadaan pelien ja applikaatioiden kannalta tärkeää markkinaosuutta varmasti nostettua.

 3. Markkinaosuus kasvaa jääväämättömästi…

 4. Nostan Windows Phonen markkinaosuusarvion 3.5%:iin vuoden 2013 lopussa.

 5. Stephen Elop menetti USA:n markkinat, mutta sai tilalle Suomen markkinat. ”The business Genius” tekee tästä hyvästä ylimääräisen käynnin Suomeen ja Kuusamon Rukalomat saa taas merkittävää hyötyä.

  1. ”Menetti USB.n markkinat”

   Kuules nyt trolli Nokialla ei ole ollut mitään USA:n markkinoita, mutta sellaiset näyttävät syntyvän Microsoftin ja Nokian yhteistyöllä.

   1. Eläpäs Kalle ala trollailemaan. Nokia myi ennen moninkertaisesti USA:ssa, nyt WP:n myötä romahtanut täysin ja jo menettänyt markkinat siellä(kin). Pelkkä kylmä totuus.

    1. Ymmärtääkseni Nokialla ei ole mitään USA markkinoita koskaan ollutkaan. Se myikö Nokia vähän vai todella vähän USAssa ei ole merkityksellistä. Jenkeissä on aika kova tuo Apple-Android dominointi, ja sitä on vaikea murskata. Uskoisin että tällä hetkellä keskihintaiset-halvat luurit on se ”jalka oven väliin” mitä tarvitaan.Myöhemmin sitten high end markkinat.

 6. Nokian valttikortti on 520-620-720-820 tyyppiset halvat/keskiluokan mallit ennenkuin MS saa puiteet valmiiksi todellisille huippumalleille. Tosiaan sulavasta kännystä ei tarvitse enää maksaa 500+ euroa, niinkuin Jepajuudas mainitsi.

 7. Nokia tulee takaa ja jatkaa vankkaa nousuaan. Nyt otetaan hanskaan keskihintaiset markkinat pikkuhiljaa ja seuraavaksi sitten kalliimman hintaluokan laitteet mm. tulevilla pureview-julkaisuilla ja WP9:llä.

 8. Suomesta on hyvä alottaa, mutta ei sillä hirveen pitkälle pötkitä. Q1:llä Nokia tippui älypuhelinten saralla maailman kymmenenneksi ”suurimmaksi” valmistajaksi, tällä menolla kohta ulkona top kympistä, kun BlackBerrykin tulee ohi. Kyllähän sitä toivoisi että Lumiat menisi kaupaksi, mutta henkilökohtaisesti en kyllä jaksa uskoa, että Nokia tästä suosta WP:n siivittämänä nousee.

Kommentointi on suljettu!