Apple iOS 7 veistelee alustan käyttöliittymän uusiksi?

iOS 7 konsepti

Laitteistopuolen suunnittelusta Applella vastannut ja edelleen vastaava Jonathan Ive sai hiljattain vastuulleen myös amerikkalaisyhtiön ohjelmistojen käyttöliittymän kehittämisen. Siitä lähtien muun muassa iOS-alustaan on huhuttu suuria muutoksia, sillä Ive uskoo nykyistä yksinkertaisempaan ja selkeämpään linjaan. Edellinen johtaja, Scott Forstall, yhdessä edesmenneen Steve Jobsin kanssa hyödyntivät suunnittelussa reaalimaailman esineitä ja materiaaleja: iBooksin puuhylly, Game Centerin ulkoasu jne.

Iven myötä Applen odotetaan ainakin osaltaan hylkäävän nykyisen linjan ja siirtyvän minimaalisempaan ilmeeseen. Muutoksista ei ole saatu tarkempaa vihiä ja Applella ollaankin tällä hetkellä tietojen mukaan erityisen tarkkana vuotojen suhteen. Testaajien puhelimissa on kuuleman mukaan erillinen kalvo, joka suojaa näytön sisällön ylimääräisiltä katseilta.

Bloombergin saamien vihjeiden mukaan Ive suunnittelee kalenteriin ja sähköpostiin muutoksia. Molempien sovelluksien visuaalinen ilme on pysynyt lähes ennallaan alkuajoista. Ominaisuuksia niihin on lisätty, mutta käyttöliittymä ei ole juurikaan muuttunut.

Uudistuksien keskellä Ive haluaa kuitenkin välttää yhtiön karttoihin liittyneen fiaskon. Bloombergille kerrotaan, että Ive käy suunnitelmallisesti läpi uudistuksia. Lisäksi johtaja on kannustanut laite- ja ohjelmistopuolta aikaisempaa läheisempään yhteistyöhön.

iOS 6 sovelluksia

Osa käyttäjistä ja toimittajista näkee iTunes– ja Podcast-sovelluksissa merkkejä tulevasta. Erityisesti tietokonepuolella OSX-käyttöjärjestelmässä iTunes on usein toiminut koekaniinina, joka on saanut uuden ilmeen yllensä ennen sen laajempaa käyttöönottoa.

Bloomberg kertoo Applen käyvän parhaillaan kovaa taistoa kelloa vastaan. Tuleva iOS 7 halutaan esille kesän WWDC-kehittäjätapahtumaan. Itse julkaisun pitäisi tapahtua syksyllä todennäköisesti uuden iPhone-puhelimen kera.

Lähde: Engadget

4 kommenttia

  1. Toivottavasti ei tule liian simppeliä.

  2. Ah, jos tuon käyttöliittymän saisi yhtä tyylikkääksi kuin itse laitteet niin…voilà

    1. Sanoppa muuta! Käsittämätöntä kuinka mautonta Applen käyttöliittymät ovat nykyään niin OSX:ssä kuin iOS:ssä. Laitteiden hieno muotoilu pilataan käyttöliittymällä…

  3. Itse ole aina tykännyt iOS:n realimaailman materiaaleista (nahasta, paperista mm.). Ne ovat tyylikkäitä ja erottavat käyttiksen kilpailijoistaan. Odotan kuitenkin innolla mitä Applella on mielessä.

Kommentointi on suljettu!