Nokialta kuusituumainen Windows Phone -puhelin?

Konsepti. Ei edusta Nokian mahdollisesti julkaistavaa puhelinta.

Seuraava huhu kannattaa ottaa vastaan suurella varauksella, mutta koska tietoja Nokian ”phabletista” on liikkunut verkossa muun muassa Financial Timesin toimesta on sen käsittely kuitenkin aiheellista. Huhuja tukee myös se, että Microsoftin kerrotaan päivittävän Windows Phone -käyttöjärjestelmänsä tukemaan full hd -tarkkuutta sekä lisäämään käyttökokemukseen erityisominaisuuksia isoruutuisille puhelimille.

Sitten itse huhuun. Mobile Today nimittäin väittää Nokian julkaisevan Windows Phone 8 -pohjaisen laitteen kuuden tuuman kosketusnäytöllä. Julkistus tapahtuisi sivuston lähteen mukaan viimeisen vuosineljänneksen aikana, eli siis loka-joulukuussa. Financial Times kertoi muutama viikko takaperin Nokian tabletin ja älypuhelimen risteytyksen sijoittuvan Galaxy Noten kokoluokkaan, joka nykyiseltään tarkoittaisi reilua viittä tuumaa.

Kuuden tuuman kokoluokkaan sijoittuva nokialainen kuulostaa pikaisesti ajateltuna aavistuksen epärealistiselta. Miksi? Nokia ei ole kulkenut eturintamassa kosketusnäyttöjen kanssa. Kuusituumaiset laitteet edustavat hyvin tuoretta tuotekategoriaa. Niinpä tuuman pienempi laite tuntuisi sopivan Nokian strategiaan paremmin. Kaikki on kuitenkin mahdollista ja merkit viittaavat vahvasti siihen, että nykyisiä suuremmalla näytöllä varustettu Lumia on luvassa vielä ennen vuotta 2014.

Nokian seuraava Lumia-aiheinen lehdistötilaisuus lähenee kovaa vauhtia. Se pidetään Lontoossa 14. toukokuuta. Siellä julkistetaan mahdollisesti alumiininen Catwalk tai 41 megapikselin kameralla varustettu EOS. Puhetta on ollut myös Amerikkaan suunnatusta Lumia 928:sta. Lontoo tuntuisi kuitenkin ehkä hieman oudolta paikalta sen julkaisuun.

Lähde: Neowin

19 kommenttia

 1. Tuon kokoiseen ei itselläni ole tarvetta. 6 tuuman näytön omaava puhelin ei edes mahdu enään taskuun. Toisaalta en saa sen kokosesta hyötyä irti, enkä edes tabletista. Eikä netti nyt niin kiinnostava paikka ole, että siellä pitäisi koko ajan roikkua puhelimella, tabletilla tai tietokoneella.

  1. Mulla on 10″taskussa. Lopeta pillifarkkujen käyttö niin sullekkin mahtuu..

 2. Ei! En itse ainakaan koskaan ostaisi yli 5″ tuumaisella näytöllä varustettua puhelinta, kaipa nämä sitten joillekkin kelpaavat :/

  1. Note kakkosta meni puolessa vuodessa kaupaks reilu 10 miljoonaa ja LG:n phabletit ovat käsittääkseni myyneet niin ikään aika malllikkaasti, joten kyllä kysyntää tuntuu riittävän. 😀

 3. Veikkaan että tälläinen tulee vasta WP9:n myötä kun Nokia on virallisesti ainut Windows Phone valmistaja ja platform tukee noita ominaisuuksia.

 4. oli aika jolloin yli kolmetuumaiset olivat liian suuria näyttöjä puhelimissa!

  oli aika jolloin yli neljätuumaiset olivat liian suuria näyttöjä puhelimissa!

  oli aika jolloin yli viisituumaiset olivat liian suuria näyttöjä puhelimissa!

  on aika jolloin yli kuusituumaiset ovat liian suuria näyttöjä puhelimissa!

  ps. ovatkohan nämä pienitaskuiset, pienikätiset samoja nisäkkäitä vuodesta toiseen?

  t. osakkeenomistaja

  1. Yli viisituumaiset ovat edelleen liian isoja puhelimissa. Eikä se siitä tule muuttumaan. Hyödyt eivät yksinkertaisesti ylitä haittoja.

 5. Ja näppäin puhelimia ei halua myöskään kukaan.

 6. Miksi tossa konseptipuhelimessa on kaksi kertaa luurin ikoni?

  1. Ei sillä ainakaan yhtään facebook-kaveria ole, kun näyttää peoplehubi noin autiolta 😉

  2. Ehkä se on hienovaraista kuittailua windowsin vähäisestä sovellustarjonnasta 😉

 7. Kun näin toukokuun 14. -tilaisuuden mainoskuvan, niin tuli tuollainen phabletti mieleen, sillä ajatuksella, että kuva olisi otettu laitteen näytön pinnalta. No, eihän se tietenkään ole otettu. 41 Mpix-kameramoduuli olisi huomattavasti helpompi sijoittaa esteettisesti kauniisti tuollaiseen isoon kännykkään kuin ohueen pienempinäyttöiseen (jollaista Nokia nähdäkseni tarvitsee kipeästi).

 8. tuhansia vuosia vaitelty onko iso parempi kuin pieni!!!!?????

 9. Alkaa olla melkoinen sillisalaatti tuo tiukemmin ahdettu käyttöliittymän työpöytä… Taitaa mahtua siihen kaikki 64 ohjelmakuvaketta…

  1. Itsehhän sinä päätät, kuinka aloitusnäyttösi rakennat. Kyllä Androidistakin saa äärettömän sillisalaatin.

   1. Saa toki, mutta ei ole pakko. Taustalle kaunis taustakuva (vaikka live-sellainen) ja näyttöä kestää katsella vähemmälläkin sisisällöllä. Windows Phone taas on käytännössä pakko laittaa täyteen tiiliä kun tausta on muuten tylsä musta tai valkoinen. Veikkaan että suuriruutuiset Windows Phone puhelimet (jahka tulevat) ovat käyttäjillä aikamoista sekamelskaa.

 10. Tuon kun lataa täyteen pikkutiiliä niin kyllä on tosi selkeä 😀

 11. Tuostahan saa mahtavan käyttämällä pelkkiä isompia neliöitä ja suorakulmia, en näe ongelmaa. Omassa luurissani on näytöllä kokoa 4,65″, ottaisin mielelläni isomman.

Kommentointi on suljettu!