Alumiininen Catwalk on Nokia Lumia 925? Julki 14. toukokuuta?

Onko tässä Nokia Catwalk? Näin huhu väittää.

Kiinasta kuuluu mielenkiintoisia huhuja, joiden mukaan Nokia tulisi viimein esittelemään pitkään huhuissa pyörineen alumiinikuorisen Catwalk-koodinimellisen puhelimen Lontoossa 14. toukokuuta pidettävässä tilaisuudessa. Kiinalaisen Windows Phone Bar -sivuston mukaan Catwalkin virallinen mallinimi on Lumia 925. Se kuulostaa uskottavalta, sillä ominaisuuksien odotetaan vastaavan pitkälti Lumia 920:aa.

Kiinalaislähteen mukaan Lumia 925 on globaali versio Verizon-operaattorille suunnatusta Lumia 928:sta, joka niin ikään esiteltäisiin Lontoossa, vaikka kyseessä on Yhdysvaltojen markkinoille räätälöity malli.

Tietojen mukaan Nokian esittelemät mallit tulevat ulkoisesti poikkeamaan toisistaan hyvin paljon. Lumia 928 rakentuisi polykarbonaatista ja Lumia 925 alumiinista, edustaen Nokian uutta muotokieltä. Tämä antaakin luvan ihmetellä, miksi rapakon taakse halutaan pyrkiä vanhoilla kikoilla? Nyt kun Nokia on viimein saamassa lippulaivan Verizonille olisi sen syytä olla hiottu jokaista yksityiskohtaa myöten.

Molempien varianttien ominaisuuksiin arvellaan kuuluvan 4,5 tuuman kosketusnäyttö, 1,5 gigahertsin tuplaydinsuoritin, gigatavun verran RAM-käyttömuistia, 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa ja 8,7 megapikselin PureView-kamera.

Oletettavasti Nokia Lumia 928.

Lähde: WMPoweruser

29 kommenttia

 1. Kunpa eivät tätä(kin) kämmäisi…
  Hope so Nokia!

  1. WP pitää monta muuten potentiaalista ostajaa erossa tuotteesta 🙁

   1. WP MYÖS TUO MONTA MONTA POTENTIAALISTA OSTAJAA JOTKA HALUAVAT KÄYTTÄÄ WP YHTEENSOPIVIA TOIMINTOJA LÄPPÄRI KÄNNYKKÄ TIETSIKA JOTEN ANNETAAN NIIDEN OLLA IHAN RAUHASSA JOTKA EIVÄT YMMÄRRÄ MITEN HELPPOA ELÄMÄ VOI OLLA

   2. TAI SITTEN NE EIVÄT YKSINKERTAISUUDESSAAN VAAN OSAA KÄYTTÄÄ WP HERKKUJA

 2. Uskoinkin, että Microsoft-Nokia tunnustaa muovivillityksen vääräksi ja alkaa kopioida törkeästi muita valmistajia tekemällä alumiinikuorisen mallin.

  1. Alumiinissa ei ole käytettävänä materiaalina mitään innovatiivista tai kopioitavaa. Vertailtaessa polykarbonaatin ja alumiinin materiaaliominaisuuksia, valmistettavuutta, hintaa tai ylipäätään soveltuvuutta kännykän rungon/kuoren materiaaliksi, voidaan todeta olevan typerää käyttää alumiinia. Kuluttajauunot kuitenkin vaativat luureihinsa alumiinia, joten edes Nokia ei voi nykytilanteessaan olla sitä heille tarjoamatta. Kaikkihan sen tietää, muovivillitys on väärä ja alumiini on cool!

   1. Ilmiselvästi olet Microsoft-Nokialla töissä. Tuo, ”asiakas on väärässä”, asenne ei voi olla muualta peräisin 🙂

    1. Jonne, eiköhän se Apple ole se, jonka mielestä asiakas mm. ei osaa pidellä oikein puhelinta, on väärässä mikäli pitää pornosta, on väärässä mikäli haluaa valinnanvaraa jne. jne.

     Ja onhan noita alumiinikuoria ollut Nokialla ennenkin, mm. E7:ssa.

     No, kommenttisi ovat aika trollahtavia, mutta tulipa vastattua.

    2. Kode, vanhalla Nokialla toki oli alumiinimalleja mutta ei Microsoft-Nokialla joka on täysin eri yhtiö. Itsenäiseen, omia järjestelmiä tehneeseen Nokiaan sitä ei siis tule enää sotkea.
     Applella on puutteensa, mutta ihan Microsoft-Nokian kaltaista asiakkaan muroihin kusemista ei silläkään.

    3. Hauskaa, kun Jonne elää jossain omassa mielikuvitustodellisuudessaan. Siellä vaikuttaa yhtiö nimeltä Microsoft-Nokia, jota ei saatavilla olevien tietojen valossa ole yritykseksi rekisteröity. Kirjoittaisit edes joskus jotain järkevää 🙂 Kärkeäkin saa käyttää, mutta joku raja typeryydelläkin pitäisi olla.

  2. Olipa harvinaisen typerä kommentti o_o

  3. Minusta materiaalia ei voi kopioda, koska siinä ei sinänsä ole mitään omaperäistä. Muutenkin nykyään tuo polykarbonaatti ja alumiini taitavat olla käytännöllisimmät materiaalit. Itse kutsuisin sitä kopioinniksi vasta, jos Nokia vaikka kopioisi jonkin pinnoitteen tai kuvion, joka vähentää liukkautta. Ja onhan Nokialla jo muitakin alumiinisia puhelimia, kuten N8. Olisihan tässä jo aika iso oikeussota käynnissä, koska koko ajanhan jokainen valmistaja tekee ristiin rastiin polykarbonaatti- ja alumiinikuorisia puhelimia. Tämän takia en pidä tätä vielä kopiointina.

  4. Kukahan se mahtaa kopioida ja ketä?

 3. gigatavun verran RAM-käyttömuistia, 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa…ja myös muistikorttipaikan???.

 4. Äh, harmillista jos eivät esittelekään EOS:ia, mitä varmaan eivät tule tekemään mikäli tämä 925/928 esitellään.

 5. Ihan sama minulle. Käytössä on lumia 92, johon olen tyytyväinen ja ei sitä joka vuosi kannata kännykkää uusia edes. Kännykkä on viimeinen johon kannattaa nykyään rahoja sijoittaa, sillä olkoon merkki mikä tahansa, niin tuovat koko ajan uutta mallia myyntiin jopa 6kk välein. Elikkäs mikään nyt ostettu puhelin ei pidä enään hintaansa, kun on saman tien vanha malli kun olet sen ostanut. Tämä pätee niin applen kuin muidenkin merkkien puhelimiin. Ja hei jokaisellahan on laatikko täynnä puhelimia. Itellä on vielä toimivana nokia 9300, nokka e90, nokia 3720, nokia 6150, nokia 2110i, nokia 880, nokia 6210.

 6. Ai niin ja olihan nokian n97 minissä alumiininen takakansi, n8:ssa ja e7:ssa oli myös alumiininen runko, sekä kuuluisassa nokian Zippo-puhelimessa oli kuoret alumiinia, jo kauan ennen muita merkkejä.

  1. Jonne on jo päättänyt oman totuutensa. Ei sitä kannata yrittää faktoilla muuttaa.

   1. Nuo on kaikki Nokian malleja. Microsoft-Nokia on eri firma, eikä siltä ole koskaan tullut vielä alumiinikuorista mallia.

    1. Käsittääkseni kuitenkin raportoivat edelleen tuloksensa erikseen, vai oletko eri mieltä?

    2. Siitä (pörssiraportoinnista) en ole eri mieltä, mutta tuokin asia saattaa hyvin muuttua jopa vuoden sisällä..

     Myönnän lievän provosoinnin, mutta fakta vaan on että Nokia ei ole enää itsenäinen yhtiö. Elop tuli Microsoftilta, alkoi ensimmäisestä päivästä alkaen tehdä työtä Symbian ja Meego alustojen hävittämiseksi, hänen jokainen päätöksensä on ollut tasan tarkkaan Microsoftin etujen mukainen ja käytännössä Nokia on tiukasti Microsoftin talutushihnassa ja vailla omaa määräämisoikeutta, kuin se olisi palanen Microsoftia. Näitä tosiasioiden myöntäminen vaan tuntuu olevan joillekin Nokia-fanaatikoille liian kova pala.
     Totuus ei pala tulessakaan. ’Microsoft-Nokia’ on siis tällä hetkellä tarkemmin totuuteen osuva luonnehdinta kuin ’itsenäinen Nokia’.

  2. Zipossa taisi olla jotain muuta metallia kuin alumiinia. Sama juttu N97 minin takakannen kanssa. Metallisia takakansi on ollut monessa mallissa. E71, E72, E73, E52…

 7. Toivon että kuvissa näkyv Nokialainen ei ole täysin viimeistelty. Toivon että siitä puuttuu jokin pintakäsittely, esim. värjäys. Tuollaisenaan laite ei mielestäni näytä kovin hehkeältä.

   1. Olisikohan puhelimessa alumiinirunko ja takakansi jotain muuta materiaalia, esim muovia, jota voi olla montaa eri väriä?

  1. Ruma on eikä tuo kaiken lisäksi vaikuta vähääkään Nokialta. Enemmän tuosta tulee mieleen tuoreemman Huaweit. Julkistuspäivään on kuitenkin enää noin viikko, joten jännitys tiivistyy päivä päivältä.

Kommentointi on suljettu!