16 GB:n Galaxy S4:ssä alle kymmenen gigatavua tallennustilaa käyttäjälle

Galaxy S4

Mobiililaitteiden tilantarve kasvaa ja jo useat tehokäyttäjät kokevat tarvitsevansa puhelimeensa tallennustilaa vähintään 32 gigatavua. Osalle sekin tuntuu olevan liian vähän. Kaikki riippuu tietenkin käyttötarkoituksesta, mutta esimerkiksi useat pelit voivat haukata helposti gigatavun laitteen tallennustilasta. Siihen päälle vielä kuvat, musiikit, elokuvat ja itse käyttöjärjestelmä. On siis ymmärrettävää, että esimerkiksi 16 gigatavua alkaa olla monelle älypuhelimeen jo liian vähän.

Korealaisen Samsungin tuore lippulaiva, Galaxy S4, on joutunut kritiikin kohteeksi suppean tallennustilansa vuoksi. Käyttäjät kertovat 16 gigatavun mallissa olevan varsinaista tallennustilaa ainoastaan reippaat kahdeksan gigatavua. Käyttöjärjestelmä ja Samsungin lisäykset syövät sisäisestä muistista käytännössä puolet, joka jättää ainakin osan käyttäjistä hankalaan tilanteeseen. Ongelmallista on myös se, että markkinoilta puuttuvat vielä 32 ja 64 gigatavun versiot.

Vähäistä tallennustilan määrää paikkaa Galaxy S4:ssä microSD-muistikorttipaikka, mutta ei täysin. Galaxy S4 ei nimittäin tue sovelluksien asentamista muistikortille. Kuvat, musiikit ja muut tiedostot toki on mahdollista tallentaa microSD:lle.

Ongelma on mahdollista kiertää yhdellä tavalla: purkamalla puhelimen rajoitukset, eli roottaamalla. Tätä ei voi kuitenkaan suositella kaikille. Lisäksi se saattaa vaikuttaa puhelimen takuuseen.

Lähde: CNet

11 kommenttia

 1. Tarkoittaisiko tämä, että S4:n myyntimäärä jää alle 100 miljoonan kappaleen? 😉
  Noh, tuskin paljon, paitsi jos oikeasti kyse on käyttöä pahasti rajoittavasta tekijästä.

  En muuten ymmärtänyt tuota uutisen kohtaa ”Galaxy S4 ei nimittäin tue sovelluksien asentamista muistikortille.” Eikös marketista voi ladata esim. AppMgr (App 2 SD) soveluksen, joka siirtää ohjelmat helposti SD kortille? Onko Samsung siis jotenkin estänyt tälläisen ohjelman käytön? Tuntuisi aika oudolta. Jos taas kyse on softa-bugista, siihen tullee pian korjaus.

  1. Taitaa olla ihan Samsungin päättämiä jutskuja. Tuon AppMgr-ohjelman tekijä on sanonut jo S3:n suhteen:
   Android only supports 1st external storage for moving app to SD. On Galaxy S3, the SD card is configured as a 2nd external storage. This is configured by Samsung. Nothing developers can do about this. Please contact Samsung for details.

 2. Eikö tästä puhelimesta löydy oikeasti mitään muuta kritiikkiä/kommentoitavaa. ”Ämpärimuovi” on jo niin käytetty uutinen, että pitänyt kaivaa jotain uutta ”kritiikkiä”.
  Lumian ja HTC:n kanssa kysessä olisi ongelma. iLaitteissa ominaisuus.

  Kauhiasti yritetään kohahduttaa, kuinka ”huono” ja ”epäkäytännöllinen” puhelin olisi.
  Kun iPhone 5 tuli markkinoille, mietin miten paskasta aletaan vuolemaan kultaa median välityksellä. Kun tuli S4, mietin miten kultaa aletaan peitellä paskalla. Näinhän tässä on vähän käynyt.

  ..Ja he, keillä on iPhone osamaksulla voipi käydä pyytämässä isiltä karkkirahaa niin saa sokerit kohdilleen ennen kuin alkaa kommentoimaan.

 3. tallennustilan ”vähäisyys” on marginaalinen ”ongelma” 99,6 prosentille puhelimen käyttäjiä. mahdollisuus omien kuvien, musiikin ja tiedostojen tallentamiseen microsd:lle nostaa prosentin 99,9:ään.

  ps. tämän hetken ehdoton ykkönen älypuhelimien kategoriassa.

  pps. muotoilu hipoo täydellisyyttä.

  t. osakkeenomistaja

  1. Miksi oma mielipide pitää muotoilla johonkin prosenttiluvun muotoon, ikään kuin se toisi sille jotain uskottavuutta? Toisaalta jonkin sortin uskottavuutta vissiin haet tolla käyttäjänimelläsikin.

  2. Osakkeenomistaja,
   Yksikään ”faktoistasi” ei pidä paikkaansa!
   Tallennustilan puute on todella yleinen ongelma ja omalle kihdalle sattuessa todella harmillinen ja ongelmallinen. Rajoittaa puhelimen käyttöä merkittävästi. (Itse tämän kokeneena)

   Samsungin Galaxy S4 on ehkä Samsungin kategotiassa ”ykköspuhelin”, mutta muuten kyseinen laite on vain turha päivitys-/rahastysversio S3:sta.
   S3:n omistaneena , S4:ää kokeilleena ja nykyisin Lumia 920:n omistavana voin ainakin itse todeta että S4 on kaukana huippupuhelimesta. Syitä tähän ovat muun muassa surkea käyttöjerjestelmä ja todella epäonnistunut ja halvan näköinen muotoilu ja materiaalit. Kädessä laite kyllä tuntuu jämäkältä.

   Niin, muotoilu ei todellakaan ”hio täydellisyyttä”. Eihän tuosta enään muotoilu voi rumemmaksi mennä. Jos ”lippulaiva” puhelin näyttää tuolta, niin ei voi muuta kuin nauraa… paremminkin itkeä varmaan pitäisi.

 4. ::Jake:: ja Lassi ei tainnu saada rahaa karkkiin… päivän naurut.

  1. Tai sitten Wallu vain ei pysty kumoamaan minun ja ::Jake:: :n väitteitä.

  2. Tuossa oli sun päivän naurut? Android fanipojan päivä taitaa olla iloton 🙁

 5. Xcover2 tarjoaa huiman 500mt:n tilan omille sovelluksille. Vaikka mainostetaankin 4Gt:n muistilla.

Kommentointi on suljettu!