Acer Iconia A1-810: huokea tabletti Android 4.2:lla ja neliydinsuorittimella

Acer Iconia A1-810

Taiwanilaiselta Acerilta pukkaa jälleen edullista Android-tablettia. Yhtiö esitteli muutama päivä sitten New Yorkissa uuden Iconia A1-810 -taulutietokoneen, joka sopii hyvin ensimmäistä tablettiaan harkitsevalle kuluttajalle. Paperilla se on varsin tasapainoinen paketti, jossa yhdistyy edullinen hinta, uusi ohjelmisto ja kompakti koko. Tehoakin löytyy kohtalaisesti.

Uusi Iconia A1-810 sijoittuu samaan kokoluokkaan Apple iPad minin kanssa. Kosketusnäyttö on kooltaan 7,9 tuumaa ja tarkkuudeltaan 1024 x 768 pikseliä. Arvot vastaavat täysin iPad minin lukemia.

Tabletit ovat nykyisin välttämättömiä kumppaneita niin työelämän kuin vapaa-ajan puolella”, Acerin Suomen maajohtaja Jukka-Pekka Korkiakangas kertoo. ”7,9-tuumainen Iconia A1 on arjessa helposti mukana, sillä se on kevyt, sitä voi käyttää helposti vaikka yhdellä kädellä ja se mahtuu kätevästi laukkuun. Seitsemän tunnin akunkesto takaa, ettei tabletista lopu puhti kesken päivän”, Korkiakangas korostaa.

Käyttöjärjestelmänä laitteessa on uusi Android 4.2 Jelly Bean. Sitä pyörittää MediaTekin piirisarja, joka rakentuu neljästi 1,2 gigahertsin Cortex-A9-suoritinytimestä. RAM-käyttömuistia on tarjolla yhden gigatavun verran. Muita uutukaisen ominaisuuksia ovat viiden megapikselin kamera, WiFi, Bluetooth 4.0, GPS, micro USB 2.0, microHDMI ja 8 tai 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Iconia A1-810 painaa 410 grammaa on paksuudeltaan 11,1 millimetriä.

Acer tuo WiFi-version uutukaisestaan myyntiin toukokuun lopulla 169 euron hintaan. 3G-variantti nähdään kaupoissa heinäkuussa. Sen hinta on 219 euroa.

17 kommenttia

 1. Hyvältä vaikuttaa tuokin Aserin malli. Ei ihme että Android- tabletit meni iPadien ohi markkinaosuudessa. Hinta/ laatu- suhde alkaa olla näissä jo kuluttajaa hemmoittelevalla tasolla.

  1. Halpa hinta johtuu juuri vaatimattomasta näytöstä. HD-tason näyttöä ei vaan 169 e hintaan saa, vaan sitä varten on toiset tuotteet reilusti yli kolmen sadan hintalapulla.

   Tämä laite tulee kelpaamaan varsin hyvin esimerkiksi perheen lapsille, jotka eivät vielä ole oppineet hifistelemään tarkoilla näytöillä.

   1. mm nexus seiskassa on hd näyttö ja kys. laitteen saa alle kahden sadan.

 2. Pätevän oloinen laita järkevään hintaa.

 3. Halpa hinta, huono käyttis, rumat reunat…

  iPad Mini tuntuu niin arvokkaalta. 😀

  1. Tiesin kyllä että ”ylihinta” on eräs Applen tärkemmistä ominaisuuksista, mutta harvoin kuulee silti Apple-fanin hehkuttavan sen ihanuutta noin estotta ykkös-fiitserinä kuten tuossa Oipen viestissä 🙂

   1. Apple tarjoaa sentään laadukkaat materiaalit, rakenteen ja premiumtunnelman halvemmassakin hintapäässä.

    1. Missä on Applen 169e tablet-tuote, että voimme vertailla sen rakennetta ja materiaaleja tuohon Aceriin?

    2. Svh. kun tunnetusti on hiukan yläkanttiin, niin todellinen hinta noin 150€ jolloin Pad mini maksaa tuplat tuohon verrattuna.

     Kylmä fakta on, että tuotteiden kiertoaika on hyvin lyhyt tänä päivänä ja tällä hetkellä ei iPad minissä ole enää paljoakaan oikeuttamaan tuota hintaeroa. iPad mini 2:ssa toki varmaan sitten taas on kunhan se myyntiin joskus saadaan…

    3. op, ai ei?

     Android kusee iOsille niin pystyyn. Nopeudessa, sovelluksissa, käytettävyydessä…

     Materiaalit, kamerat…

     Ostan ainakin kerralla kunnollisin. Apple ei ainakaan tee joka kuukausi uutta iPad Miniä. (:

    4. iPad Minin sikahinta niin susipskasta näytöstä? Kiitti ei.

 4. Oipe on hipsteri joka ei osaa erottaa hinta/laatu suhdetta. Kaikki tietää että applrn laitteet on ollu aina ylikalliita. Se ei ole mikään rehvastelun aihe olla idiootti.

 5. Toisilla on varaa maksaa ja toisilla ei. Nämä on niin mielipide asioita että ihan turha kiistellä mistään.

  1. Ei ihan noinkaan. Olen itse suhteellisen varakas henkilö, mutta etsin aina hankinnoissani mahdollisimman hyvää hinta/laatu-suhdetta. Väitän että useimmat muutkin tekevät niin.

 6. Pitää olla!
  Myös toinen merkkivalmista, HP ,tuo ensi kuussa alle 150e Android-tabletin Suomen markkinoille. Siinäkin olisi hyvä juttuvinkki Mobiiliblogiin.

 7. Onko kukaan saanut teknarin verkkolehteä toimimaan tällä tabletilla?
  Olen asentanut flashin ja useamman selaimen. Pisimmälle pääsin dolphin selaimella joka lataa lehden mutta sivut ovat pelkkää mustaa.

Kommentointi on suljettu!