Android käytetyin alusta MobiiliBlogin lukijoiden keskuudessa

MB_alustat_alkuvuosi_2013

Talven ja kevään aikana olemme MobiiliBlogin sivupalkissa tiedustelleet, mihin alustaan lukijoidemme älypuhelimet perustuvat? Neljä kuukautta käynnissä ollut kyselymme keräsi 2707 ääntä. Se todistaa hyvin Windows Phonen nousun myös edistyneempien käyttäjien keskuudessa, vaikka Android vielä niukasti käytetyin alusta lukijoidemme parissa onkin.

Vastanneista 67 prosentilla on Android- tai Windows Phone -pohjainen älypuhelin. Symbian pitää vielä kolmanneksi suosituimman alustan titteliä 13 prosentin osuudellaan. Sen taakse jäivät iOS ja MeeGo.

Koko kyselyn ajan Android ja Windows Phone kamppailivat ykköspaikasta. Alussa Windows Phone piti niukasti paalupaikkaa, mutta pian Android vakiinnutti asemansa ykkösenä. Ehkäpä toistamme kyselyn loppuvuodesta uudelleen ja katsomme, onko Windows Phone kiilannut itsensä suosituimmaksi mobiilialustaksi?

16 kommenttia

 1. Joo, olisi hyvä idea toistaa kysely sitten myöhemmin 😀 Nähtäisiin, onko tilanne muuttunut.

 2. WP taitaa voittaa loppuvuonna. Itselläkin varmaan vaihtuu huonosti palvellut sgs+ siihen mennessä johonkin Nokia puhelimeen… Androidissa ei ole mielestäni mitään vikaa, mutta itselläni on jo Nexus 7 tabletti joten kännykän ei mielestäni tarvitsisi olla enään Androidilla varustettu. Pelejä en ole enään kännykällä pelannut ja pidän Nokian puhelinten ulkonäöstä. Ainoana miinuksena pidän enään IE:tä. Yksi syy vaihtoon on custom romejen päivittely (aluksi hauskaa, mutta kun toinen android laite tuli niin ne alkoivat ärsyttämään).

 3. Ai tuollainenkin oli. Jäipä vastaamatta kun mobiilisivulla en tällaista havainnut. Jäi WP:tä yksi ääni saamatta.

 4. Mielenkiintoinen tuo että iOS on noin kaukana WP:stä ja Androidista. Kertooko ettei iOS käyttäjillä ole mielenkiintoa mobiilimaailmaa koskeviin uutisiin,kun Apple sanelee,heille mitä he tahtovat.

  1. Oikea johtopäätös! 😀 Nyt tosissaan: Uskon, että tuossa johtopäätöksessä on oikeasti itua. Apple käyttäjät yleensä ovat joko tekniikasta täysin kiinnostuksettomia tai pahimmassa tapauksessa he eivät näe kuin Applen tuotteet. En väitä, että näin aina olisi, mutta nämä ovat havaintoni lähipiiristä.

   1. Ootte oikeassa. Applen tuotteet on tietämättömien teinien hallussa. Ei niitä ketään järkevä puhelimista tietävä osta. Apple tekee puhelimistaan suosittuja niiden kovan hinnan ja ulkonäön vuoksi. Muuten se ei myisikään.

   2. Piti vielä tarkentaa että kova hinta tekee puhelimesta ihmisten mielestä ”fiinin”. Ainankin teinien keskuudessa xd

   3. Axseelius
    Lähipiirissäni ja työpaikallani on paljon iphonen käyttäjiä, ja he eivät todellakaan ole teinejä tai tietämättömiä- päinvastoin järkeviä ja asiantuntevia ihmisiä. Toisilla on nääs niin kiire ettei ehdi tai yksinkertaisesti kiinnosta kikkailla kännykän kanssa. Sanoisin itse että päinvastoin teineillä tätä aikaa on.

    Tärkeintä monelle on että puhelin hoitaa homman yksinkertaisesti ja nopeasti ilman päänvaivaa. WP:ssä on samaa vetovoimaa, mutta plussana tämä hintaseikka.

    1. Edustan itse hieman nuorempaa sukupolvea ja voin kyllä todeta että näillä teineillä kun iKapistuksia on niin eivät kyllä ole lainkaan kiinnostuneita tekniikasta. Tarkemmin kun ajattelen niin yksikään tuntemistani iLuurin omistajista ei ymmärrä tekniikasta yhtään mitään.

    2. Joha, suurin osa älyluurin omistajista tänäpäivänä ei ymmärrä tekniikasta juuri mitään, on se sitten android käyttäjä, iPhone tai windows luurin käyttäjä. Eikä siinä ole mielestäni mitään väärää. Ei ylivoimaisesti suurin osa tietokoneiden käyttäjistäkään niistä mitään ymmärrä.

     IPhonen suuri menestyksen salaisuushan nimenomaan oli tuoda markkinoille älyluuri jota osaa käyttää kuka vaan ja se tuntui vuosia ja ilmeisesti vieläkin ärsyttävän tiettyä porukkaa.

     Mitä tulee tekniikasta ymmärtämiseen tai tietämiseen niin itse taas olen huomannut, että ne joilla on jotku samsung galaxyt jne. kuvittelevat tietävän jotain tekniikasta vaikka todellisuudessa jos puhut niiden kanssa muutamankin lauseen huomaat heti että todellisuudessa ne ei tiedä mitään mutakun ne numerot paperilla.

  2. Hmm, tai Applen käyttäjät käyttävät toisia mobiilisivustoja, jotka keskittyvät omaan alustaan pelkästään, kuten Macmaa. Mukaan luetaan vieraskieliset sivut.

   1. Tarkoitinkin tuolla viimeisellä kommentilla sitä,että ei ymmärrä tekniikkaa niin että osaisi käyttää sitä. Esim. Vaikka kuinka kehutaan että on smartstayta ja smartpausea ja ties mitä mutta todellisuudessa eivät osaa edes käyttää näitä toimintoja.

 5. ”…un myös edistyneempien käyttäjien keskuudessa, vaik…”

  Olen imarreltu 😀

 6. Hämmentävän pieni on tosiaan iOS;n osuus täällä kävijöistä. Voi tosiaan olla, ettei tällainen muustakin kuin Applesta kirjoittava blogi jaksa innostaa. Itse käytän tätä säännöllisesti Lumiallani ja luen kyllä mielelläni monipuolisesti mobiilimaailman kuulumisia. Seuraan toki myös erikseen sivuja, jotka käsittelevät tarkemmin WP-alustaa ja sen ohjelmia.

  Mielenkiintoista olisi tosiaan jos toteuttaisitte kyselyn uudestaan joko loppu vuodesta tai heti vuoden 2014 alussa. Veikkaan kärkikolmikoksi: WP – Android – iOS. Tuossa järjestyksessä.

Kommentointi on suljettu!