Videolla: Nokia Asha 501:n uusi käyttöliittymä

Asha 501 punainen

Tänään lanseerattu Nokia Asha 501 on mielenkiintoinen uutuus, joka jalostaa käyttöliittymässään Nokia N9:ssä esiteltyjä konsepteja. Se aloittaa uuden Asha-tuotteiden sukupolven, joiden avulla Nokia pyrkii taistelemaan erityisesti edullisia Android-puhelimia vastaan. Asha 501 saapuu ensimmäisille markkinoille kesäkuussa ja sen veroton suositushinta on 99 dollaria.

Uutuuden kiinnostavin ominaisuus on ehdottomasti sen käyttöliittymä. Niinpä Nokian YouTubessa julkaisemat lyhyet esittelyvideot ovat mielenkiintoista katseltavaa. Ne antavat hyvän yleiskäsityksen Asha 501:n käyttöympäristöstä ja ominaisuuksista, kuten Swipe-pyyhkäisyeleestä, käyttäjän toimintojen mukaan rakentuvasta Fastlane-aloitusnäkymästä sekä Xpress Now -webbisovelluksesta.

Nokia Asha 501 rakentuu kolmen tuuman 320 x 240 pikselin kosketusnäytön ja vaihdettavien värikuorien ympärille. Sen ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa Bluetooth, WiFi ja 3,2 megapikselin kamera. Puhelin tukee sosiaalisia palveluita ja pakkausteknologiaa hyödyntävää Nokia Xpress -selainta.


24 kommenttia

 1. Tuo käyttöliittymähän on huomattavasti parempi ja mielenkiintoisempi kuin Lumioiden tiilet! Voi Nokia minkä teit!

 2. Tuohan on tosiaankin paljon parempi kuin Windows Phonen tiilet.

 3. Nyt saa samsung galaxy gio siirtyä eläkkeelle. Tässä on hyvä desing,käyttö liittymä näyttää paremmalta kuin wp,mm ea on luvannut tehdä pelejä tälle
  ja vielä edullinen hinta.

  1. Joo, tosin niiltä EA:n java-peleiltä ei voi liikoja odottaa. Taso ainakin aikaisemmin ollut 10 vuoden takaista mobiili-pelitasoa.

   1. Jep. Javalla ei ihmeitä tehdä. Java-FB on kauhea.

 4. Toimii huomattavasti sulavammin ja nopeammin, kuin Android samanhintaisissa luureissa. Tulee myymään varmasti hyvin

  1. Entäs Windows Phone tässä hintaluokassa? Lisäksi Eemeliä varmasti huolettaa myynnin kannalta, että tässä ei ole tiilejä ja pitää olla tietokoneinsinööri pysyäkseen sitä käyttämään.

   1. Windows Phoneja ei tällä hetkellä ole tuossa hintaluokassa

    1. Haha, ei ole koska se ei siihen taivu.

     Stephen Elop puhuu potaskaa aina kun suunsa avaa ja kääntää takkia sekunnin osissa aina kun tulee tilaisuus, mutta tuntuvat Windows Phone fanit olevan samanmoisia. 🙂 Swype&iconit onkin äkkiä niin cool, niin cool.

     Tämä Asha 501 alleviivaa todella hyvin miten umpisurkea päätös Nokian oli siirtyä Windows Phoneen. Microsoft haluaa olla toinen Apple ja on kiinnostunut pelkästään rikkauden teollisuusmaiden varakkaista ostajista, eikä siksi panosta pätkääkään käyttikseensä muiden markkinoiden kannata. Nokiaa taas on perinteisesti kiinnostanut massamarkkinat Aasiassa ja halvemmissa hintaluokissa. Todella epäonnistunut liitto. Suomalaiset insinöörit tekevät nytkin paremmin käyttöliittymän kuin Microsoft, mutta tulevat kiitokseksi potkaistuksi firmasta heti kun Windows Phone strategia on näivettänyt Nokiaa vielä pahemmin. Ainoastaan nämä Eemelit juhlivat siinä vaiheessa kun Nokia siirtyy parerillakin Microsoftin omistukseen.

 5. eipä tuo vieläkään sulaavalta vaikuta.. sata kertaa mielummin ostaisin lumia 520. hinnassakaa ei taida iha älyttömästi olla eroa. Jos Lumian rinnalle jotain pitäis ostaa nii ostaisin sen Nokian halpapuhelimen missä akku kestää huomattavasti tätä puhelinta paremmin. Mutta kaikki tallaa tyylillään. Kyllä nuo Ashat kuolee pois ja taas Oulusta porukkaa irtisanotaan 😀 Karmee käyttökokemus ainakin noissa vanhemmissa Ashoissaa. Sulavuus kaukana.

  1. Näin minäkin tuon näin, ei tuo nyt kovin sulavalta vaikuttanut. WP pitäisi saada tähän hintaluokkaan että voitaisiin kilpailla tosissaan androidin kanssa. Tosin vähän pahalta näyttää sen sen suhteen, kun piti tälläinen tähän rakoon värkätä.

    1. btw, aika yllättävän iso akkukapasiteetti tuossa ^

    2. 138E ei ole sama kuin 99$+verot. Lisäksi kuin tämä laite tulee olemaan yhtä vanha kuin Lenovo (melkein vuosi julkaisusta) niin se maksaa kevyesti alle 100E.

    3. Tuo lenovo nyt on hiukan huono esimerkki, mutta vastaavia androideja kyllä tuolla inkkareiden maassakin myydään halvemmalla. http://goo.gl/ufk7Q
     Ja noita vastaan tuon Ashan pitäis tuolla taistella asiakkaista? N0kia on ollut joskus hyvässä maineessa, mutta vaikeaa sielläkin nykyään on.

   1. Jepajuudas
    Totta. Mikäköhän lienee lenovon hinta julkaisutilanteessa jossain vastaavassa kaupassa kun missä nokiaa myydään?

    1. ”jepajuudas toukokuu 10, 2013 9:34
     138€ ei ole sama kuin 99$+verot. Lisäksi kuin tämä laite tulee olemaan yhtä vanha kuin Lenovo (melkein vuosi julkaisusta) niin se maksaa kevyesti alle 100€.”

     Ei olekaan. Tuossa pyydettiinkin vain näyttämään, mistä sellaisen voi ostaa.

 6. Loistava käyttis, nokiaa itseensä ja suunta oikea.

  Vielä kerran: Olen käyttänyt äpyä, samppaa ja nyt lumiaa ja mitään muuta eroa en huomaa kuin sen että toisella tiilet ja toisella läpinäkyvät läpyskät. Joten pliis älkää jaksako siitä käyttiksestä jauhaa. Esim andzalla nokia ei myis tänkään vertaa lumioita, aivan kuten ei Htc..

  1. Mielenkiintoinen väite, että suositulla käyttöjärjestelmällä muka myisi vähemmän kuin epäsuositulla. Vielä on 10 vuoden ajalta näkemättä sekin että joku valmistaa pystyisi Microsoftin mobiilikäyttiksellä tekemän kannattavaa businestä.

Kommentointi on suljettu!