Nokia Lumia 928 vihdoin julki – Verizonille ensi viikolla

Nokia Lumia 928

Pitkän huhumyllyn ja kiusoittelun jälkeen Nokia on viimein esitellyt yhdessä Verizon Wireless -operaattorin kanssa Lumia 928 -puhelimen. Se on Yhdysvaltojen suurimmalle operaattorille yksinoikeudella saapuva uutuus, jonka myynti rapakon takana käynnistyy 16. toukokuuta. Hintaa laitteella on 99,99 dollaria (50 dollarin palautuksen jälkeen) kahden vuoden operaattorisopimuksen kera.

Uutuus on odotetusti hyvin samankaltainen Lumia 920:n kanssa. Se perustuu Windows Phone 8 -alustaan, sisältää 1,5 gigahertsin tuplaydinsuorittimen ja tarjoaa optisella kuvanvakaimella varustetun 8,7 megapikselin PureView-kameran. Kameraa tukemassa on Xenon-salama Lumia 920:n LED-valon sijaan. Kosketusnäyttönä toimii 4,5 tuuman OLED-paneeli, joka kykenee 1280 x 768 pikselin tarkkuuteen ja tottelee käyttäjäänsä muun muassa sormikkaat kädessä.

Nokia Lumia 928 hyödyntää Verizonin tarjoamaa 4G LTE -verkkoa. Sen muita yhteysominaisuuksia ovat muun muassa WiFi, Bluetooth 3.0, NFC, A-GPS ja GLONASS. Laite tukee langattoman lataamisen Qi-standardia ja sen sisällä on 2000 milliampeeritunnin akku. Tallennustilaa löytyy 32 gigatavua ja RAM:ia yhden gigatavun verran.

Kooltaan Lumia 928 on 133,1 x 68,8 x 11,1 millimetriä ja se painaa noin 162 grammaa.

10 kommenttia

  1. Ulkomuoto: kulmikkaampi, hieman kevyempi, fyysisiä mittoja ehkä muutettu, voisiko joku kertoa miten, jos niitä on muutettu 🙂

   Kamerassa on xenon-salama LED-salaman sijaan.

   Näyttö on OLED, kun 920:ssä on LCD.

   Akun kapasiteetista en ole varma.

   Toivottavasti selventi 🙂 Itse pidän tätä erittäin mukavana päivityksenä 920:aan. Hieman kevyempi ja OLED-näyttö. Minusta erittäin kiva homma 🙂

 1. Tyylikäs, hyvät ominaisuudet. Itse pidän hyvänä parannuksena Lumia 920:aan.

  Saa nähdä tuleeko Suomeen jossakin vaiheessa. Itse ottaisin tämän mieluummin L920:an sijasta paremman salaman ja jopa vielä tyylikkäämän designin vuoksi.

  1. taitaapi olla verizonille yksinoikeudella, joten ei tulla näkemään suomessa 🙁

   1. Tulihan Lumia 900 myös alunperin AT&T: lle yksinoikeudella, joten toivoa voisi olla. En kuitenkaan usko, että olisi tulossa. 🙁
    Täällä nähdään seuraavaksi varmaan nuo Catwalkit ja EOS:it.

    1. AT&T käyttää suunnilleen samaa verkkotekniikkaa kuin mitä Euroopassa käytetään Verizon taasen on edelleen CDMA-verkko, joten 928:n tulo tänne vaatinee vähän suurempaa remppaa puhelimen sisuskaluihin.

 2. Kuvissa tuo näyttää alumiiniselta/joltain metalliselta mutta onko se?

  1. Epäilen, että on sitä läpivärjättyä polykarbonaattia mitä muissakin Nokian lippulaivoissa.

  2. Odotteles 14.5 asti, silloin Nokia julkaissee jotain aivan uutta. Kenties alumiinikuorisen Catwalkin tai Pureview Pro-EOS:n.

 3. Tuo 928 julkaistaan jenkeissä ja se on käytännössä 920 uudella salamalla. Koska 920 kuitenkin floppasi pahasti juuri jenkeissä niin vaikea järkisyiden perusteella keksiä miksi tämä menisi yhtään paremmin kaupaksi. En usko uuden salaman vetovoimaa.

Kommentointi on suljettu!