Nokia Asha 501:n salainen ase: ilmainen Facebook kehittyville markkinoille

Nokia Asha 501

Vastikään esitelty Asha 501 aloittaa uuden aikakauden Nokian edullisen hintaluokan kosketusnäyttöpuhelimissa. Siinä on täysin uusi käyttöympäristö, johon Nokia on ottanut vaikutteita MeeGo Harmattanista, jota käytettiin Nokia N9:ssä. Uutuudesta toivotaan hittiä kehittyvillä markkinoilla, joiden kuluttajat ovat entistä laajemmin kiinnostuneita kosketusnäyttöpuhelimista. Asha 501 saapuu ensimmäisille markkinoille kesäkuussa 99 dollarin verottomalla suositushinnalla.

Menestyäkseen kehittyvillä markkinoilla Nokia haluaa tuoda puhelimen mukana ilmaisen pääsyn Facebookiin. Tämä onnistuu yhteistyöllä teleoperaattoreiden kanssa. Mukaan on saatu jo ainakin Airtel ja MTNL, joiden asiakkaat pääsevät Asha 501:llä täysin veloituksetta käyttämään Facebookia. Tavallisesti palvelun käyttö vaatii datan siirrosta koituvien kustannuksien maksamista.

Mukana kehityksessä on ollut myös itse Facebook, joka uskoo yhteistyön mahdollistavan entistäkin laajempien ihmismassojen saavuttamisen. Niinpä Facebook päätyi työskentelemään yhdessä Nokian kanssa.

Nokian mukaan datakäytön seuranta ja siihen liittyvät kustannukset ovat suurelle osalle kehittyvien markkinoiden asiakkaista monimutkaisia asioita, joita ei hahmoteta kunnolla. Ihmiset eivät aina ymmärrä mistä heitä laskutetaan. Tästä syystä ilmainen Facebook nähdään ainakin Nokialla tärkeänä myyntivalttina.

Lähde: Business Line, The Times of India & Nokia Conversations

11 kommenttia

 1. Hyvä veto! Ainoa vaan, että jos ei ymmärrä mistä laskutetaan, ymmärtääkö sitten tämänkään mahdollisuuden.

  1. Totta. Tässä pitää markkinointiväen olla hereillä, jotta tämä saadaan myytyä kuluttajille.

  2. Jos Asha 501 markkinoidaan maksuttomalla Facebook-käytöllä, mahdollisuus ei varmastikaan jää useimmille epäselväksi. Jos rahat jotenkin riittävät kännykän hankkimiseen, niin etu on tuntuva.

  3. Eiköhän tuossa ole kyse vaan mukavuudesta tuon facebook integraation kannalta, ei niinkään siitä, etteikö käyttäjä muka ymmärrä laskutusta. Jos nimittäin osaa käyttää tuota käyttöliittymää, osaa myös laskutuksen.

   1. Erik, et tainnut ymmärtää koko juttua.

    Facebook korvaa teleoperaattoreille tiedonsiirrosta, josta operaattorit normaalisti laskuttavat asiakkaitaan. Facebook hyötyy saamalla uusia asiakkaita, operaattorit hyötyvät myös saamalla uusia asiakkaita, ja Nokia hyötyy, koska Asha 501-puhelin myy paremmin edun takia.

 2. Suomikin oli kehittyvä markkina-alue vielä muutama vuosi sitten, kun ainakin Saunalahdella oli ilmainen 0.facebook.com. Aiheutti se ainakin sekaannusta, kun nää mistään mitään tietämättömät datapaketittomat ei tienny mikä maksaa ja mikä ei. 😉

 3. Toivottavasti ilmaisuus on sitten varmistettu esim. facebookille pyhitetyllä ohjelmalla. Vain nettiselaimella tiettyyn osoitteeseen suffaaminen kuulostaa riskaabelilta.

 4. ei ilmaista mitaan taa on joku operaattoreiden ja nokian veronkierto juttu!!!

  1. ääkkösten käyttö ölis hyvä öppiä. 🙂

 5. eli ei vieläkään halpaa puhelinta pienille Kiinan markkinoille.
  Heillähän ei ole pääsyä facebookkiin.

Kommentointi on suljettu!