MobiiliBlogin videolla: Pikakatsaus Samsung Galaxy Xcover 2:een

Samsung Galaxy Xcover 2

Samsung Galaxy Xcover 2 on kiinnostava älypuhelin, sillä sen edeltäjä menestyi hyvin Suomessa. Myös uutuus on saanut hyvän lähtölaukauksen Pohjolassa, sillä Galaxy Xcover 2 on keikkunut heti saatavuuden käynnistyttyä Suomessa operaattoreiden myyntilistoilla.

Galaxy Xcover 2 on vajaan 300 euron hintaluokkaan sijoittuva Android 4.1 Jelly Bean -pohjainen älypuhelin, joka täyttää IP67-suojaluokituksen. Se tarkoittaa käytännössä tavallista älypuhelinta parempaa suojaa pölyä ja vettä vastaan. Puhelin kestääkin itse asiassa veteen upottamisen ja kiitos fyysisen kamerapainikkeen sillä on mahdollista kuvata veden alla.

Puhelimessa on neljän tuuman 800 x 480 pikselin kosketusnäyttö, joka toimii hansikkaat kädessä paljaan kosketuksen ohella. Suorituskyvystä huolehtivat yhden gigahertsin tuplaydinsuoritin ja gigatavun RAM-käyttömuisti. Sisäistä tallennustilaa on neljä gigatavua. Sitä on mahdollista täydentää microSD-muistikortilla.

Muovinen, mutta jämäkkä Galaxy Xcover 2 on kooltaan 130,5 x 67,7 x 12 millimetriä ja se painaa 148,5 grammaa. Laite istuu käteen kohtalaisen hyvin ja sen pinnat tarjoavat tarpeeksi kitkaa myös kosteissa olosuhteissa. Puhelimen takakuori kiinnittyy lukituksella ja kaikki liittimet on suojattu muoviläpysköillä.

Samsung Galaxy Xcover 2:n muita ominaisuuksia ovat viiden megapikselin kamera, HSDPA, Bluetooth 4.0, GPS ja GLONASS.

36 kommenttia

 1. Ollut käytössä kolmisen viikkoa. Hyvä peruspuhelin ja uskaltaa pitää mukana metsässä. Miinusta tallennustilasta, jota jää ohjelmien käyttöön reilu 500mt.

 2. Eipä tuossa hintaluokassa paljon vaihtoehtoja taida olla kun nuo kestävät mallit on niin vähissä. Sonyn Xperia Z on tuplasti kalliimpi.

 3. Miten on näytön lasin iskunkestävyys (ei taida olla Gorilla Glass-lasia!!) ?.

   1. Voin kertoa että ei kestä. Pojalla putosi taskusta ja lasi halki ….että sellainen ”kestävä” puhelin. Muistin osalta aivan onneton vehje eikä meinaa millään tallentaa muistikortille. En suosittele kellekkään. SUURI pettymys.

 4. Mielestäni aivan jäätävän ruma puhelin. 🙂 Lisäksi ainakin nettiselain näytti tahmaavan hiukan.

  Ehdottomasti saman hintaluokan Lumia 620 voittaa tämän ominaisuuksiltaan. Iskunkestävyydessä Xcover vie.

  1. Chrome pyyhkii IEllä lattiaa mukavuudessa/ominaisuuksissa.

   Toimiiko 620 hyvin veden alla?

   1. Ominaisuuksissa saattaa viedä chrome, mutta mukavuudessa 620 kyllä vie. Ottaisin L620.
    Mitä tulee tuohon trollaavaan jälkimmäiseen kysymykseen, kuinka moni toimii? Toimiiko sgs4 hyvin veden alla?

    1. Oletko Paroni useinkin veden alla käyttämässä kännykkää?

    2. Kiesus 🙂 eli vedenkestävyys/pitävyys on aivan turha ominaisuus?

    3. Onhan se kiva juttu (joillekin meistä), mutta selkeästi spesiaaliominaisuus mitä ei voi peruspuhelimelta odottaakaan. Miksi tämä piti laittaa trollaavaan kysymysmuotoon, kun varmasti tiedät itsekin nämä perusjutut?

    4. En tiedä oletko ihan kartalla, mutta ei tätä peruspuhelimeksi ole tarkoitettukaan.
     Pölyn-, veden-, iskunkestävyys, taskulamput, näyttö toimii hanskoilla ym. Duutsoni/Duunaripuhelin, mitä tuo 620 ei todellakaan ole. Jos joku ihminen tarvitsee/haluaa noita ominaisuuksia, niin onko silloin järkeä valita sellainen puhelin missä niitä mitään ei ole? eka xcoveri oli aika heikko esitys, mutta tämä vaikuttaa jo huomattavasti pätevämmältä peliltä.

    5. Taisit ymmärtää väärin lauseeni. ”Onhan se kiva juttu (joillekin meistä), mutta selkeästi spesiaaliominaisuus mitä ei voi peruspuhelimelta odottaakaan”. Vai mitä meinasit tuolla vastauksellasi?

 5. Toivoisin Eemeliltä ja Jakeita vähän asiallisempaa keskustelua, ettei hyvä palsta vesity. Täysin turhaa tulla trollaamaan tänne puhelimista, jotka eivät liity kestäviin malleihin mitään. Bänniä palstalle pariksi viikoksi niin pahin trollaus voisi laantua.

  1. Ihan asiallisen ja omaan mielipiteeseeni perustuvan kommentinhan minä lähetin. Ei siinä pitäisi valittamisen aihetta olla. 🙂

   Lumia 620:aan taas vertasin sen takia, koska kuuluvat samaan hintaluokkaan.

  2. Hahah! Sivun pahin trolli päätti vähän trollata lisää. Sut pitäis bännätä koko mobiiliblogista kun et ole ainuttakaan järkevää kommenttia tänne vielä laittanut. Etkä ole laittamassakaan, sehän se sun juttu on, trollaus. Youtubeen tuollaiset pellet niin saat arvoistasi seuraa.

  3. @Jonne, Paraskin sanomaan trollailusta 😀

 6. Olen asiakeskustelija. Tässäkin ketjussa keskusteltiin fiksusti veden ja pölyn kestävistä malleista, kunnes Eemeli ja Jake aloittivat asiattoman trollauksen. WP malleja ei ole edes tuoteryhmään tarjolla.

 7. Hei oikeasti: Rauha maahan! 🙂

  Tämän keskustelun trollailuista voi varmaan lopettaa tähän!
  Keskustellaan ennemmin itse puhelimesta Jonne.

 8. Vaihdoin tähän Lumia 800:sta, jossa ärsytti ettei selainta voinut vaihtaa (välilehtien vaihto 3 klikkausta vs. Chromen pyyhkäisy). Lisäksi lumian kalenteritiili näyttää yhden tapahtuman, kun Samsung näyttää koko kuukauden tapahtumat. Vedenkestävyys on kiva pyörälenkeillä, kun luurin voi vain heittää pyöräilypaidan selkätaskuun.

 9. Jos on mahdollista, voisitte tehdä vertailuvideon xcover 2 ja sgs3 minin välillä.

 10. Varmaan ihan jees luuri. Ei o tosta edellisestä mallista kokemusta, mutta kokemusta löytyy samsung b2700 iskun, pölyn ja kosteuden kestävästä puhelimesta, se oli muuten hyvä mutta akku tyhjeni 3g:llä alle 6 tunnin, sekä herätys ei toiminut, jos puhelin oli äänettämänä. Nuo ongelmat on vissiin adroidissa poistettu. Ja itse asiaan. Tuo on hyvä kun noita kestävempiäkin puhelimia tulee, koska niin matkoilla, eräretkillä, sukellusmatkoilla ja normaalissa arkielämässä puhelin voi saada runtua. Itsellä on kakkosluurina nokia 3720 iskun, kolhun ja kosteuden kestävä puhelin, joka on tosi hyvä. Se on kyllä peruspuhelin, mutta töissä sitä on kiva pitää haalarin taskussa kun se ei ole moksiskaan kostumisesta, pölystä, liasta, eikä tippumisista.

 11. Mites tuo ”hansikasnäyttö” toimii käytännössä? Pystyykö ohjaamaan myös kynsillä kuten esim. Lumioissa ilm. pystyy? Eipä tuolla itselleni kyllä suurta merkitystä ole, mutta tiedän joitain, jotka tottuneet tarkemmat napautukset kynnellä tekemään mikäli mahdollista.. toki myös naisilla ok ominaisuus, mikäli moisen luurin muutoin huolivat.. 😀

 12. Näyttääpä sata kertaa paremmalta laitokselta kuin aiempi Xcover.. Se oli lähes yhtä jäätävä esitys kuin Nokialta N97 aikoinaan. ::jake:: voisi vähän miettiä kirjoituksiaan. Nyt tosiaan puhutaan (ainakin paperilla) veden- ja iskunkestävästä luurista joten L620 voi jättää ulkopuolelle keskusteluista, vaikka se itsellenikin varmaan mieluisemmin maistuisi kuin tämä Samsung.

  Yllättävän sujuvasti kyllä pyöri, mutta tuo tallennustila-ongelma on kauhea näissä halvemmissa Android-luureissa missä on tilaa joku 4gb alkujaan. Sama juttu Sonylla myös, ei siellä ihan kauheasti jää sitä tilaa ylimääräiseksi kun miinustaa käyttiksen ja valmistajan bloatit päälle.

  1. Onkohan tuo lumian etupuoli sitten vesitiivis? Lähinnä mikrofonin ritilä. Ja irtoaako lumian suojakuori tippuessa?

 13. Nokia 820:sellekkin saa kuoret joiden ansiosta puhelin kestää kovaakin käyttöä. Itellä lumia 920 on kestänyt hyvin tippuilua ja pölyä, sekä hikoamista rintataskussa ja verkkareiden taskussa. Mutta eihän se kuitenkaan veteen upotusta kestä, sentään. Nokialle vois olla hyvä valttikortti tehdä kaikista pujelimista pölyn, kolhun ja veden kestäviä ja lisätä niihin ominaisuuksi joilla saisi synkattua suunnon älykellot ja polarin sykemittari/älykellot puhelomen kanssa. Itel on käytössä suunnon d4i sukellustietokone ja olisi tosi mukava saada synkattua siitä sukellustiedot puhelimeen, joko usb-kaapelilla tai vaikka bluetoothilla.

 14. Vanha galaxy ei mennyt takuusta läpi koska siitä löyty ”kosteusvaurioita”. Nyt ei perkele pitäis vaurioita syntyä jos kestää käyttöä veden allakin. Eikä tarvi stressata hajooko näyttö jos valmistaja kerta korvaa rikkoutumisen.

  1. Ei se takuu korvaa edes mikrofonicikoja JOS ilmenee et vika johtuu iskusta tai kosteudesta. Naurettavaa. Mainostaa puhelinta valmistaja että kestää upottaa 1m syvyyteen 30min. Sit vien puhelimen huoltoo ku on mikki vika. Sanovat elisa shopitissa että jos ilmenee kosteus/isku vika se ei mene takuuseen.

 15. Ensimmäinen x cover on niiiin susi. Ihan feikki koko luuri. Käytössäni jo toinen uusi x cover. Haluun koittaa x cover 2.jospa siintoimis paremmin selain ja sovellukset. Ekassa ainaki on jäätävän onneton muisti sovelluksien käyttöön. Kuvia ei voi jakaa esim feisbbuukiin enää. Puhelin pysähtelee. Putoilee kentistä. Muyta veden alla sukellellessa toimii hyvin. Sopii mulle.

 16. Itselläni on ekan sukupolven Xcover ja se on ollu puhelimen julkasusta asti käytössäni ja tuo keskusmuisti on kyllä omastamielestä puhelimen heikkous, mutta ainut puhelin mikä on minun käyttössänii kestänyt yli takuuajan ilman mitään ongelmia. Vaikka on lennellyt pitkin maita ja mantuja, tippunut vesimallikoihin, hukkunut n.15-20m ajaksi lumihankeen tippunut n.6-7m korkeudesta useita kertoja ja toimii vielä aivan loistavasti.

  Kyllä Xcoverissa itse ainakin aijon pysyä kun tuntuu ettei mikään muu minun käyttössäni kestä…

 17. Itsellä on ensimmäisen sukupolven Xcover ollut puhelimen ilmestymisestä lähtien. Ainut miinus on kehnonlainen keskusmuisti, mutta muuten ainut puhelin mikä on käytössäni kestänyt ilman mitään vikoja takuuajan jälkeenkin. Puhelin on kokenut kovia: on lennellyt pitkin maita ja mantuja, pulahtanu lätäköihin/lammikoihin, hukkunu lumihankeen 15-20min ajaksi, tippunut 6-7m useita kertoja (muutaman kerran piti ihan kokeilla et noinko kestää ja kyllä kesti) ja toimii aivan loistavasti edelleen. Kokeilkaapa 620 samaa… en usko et kestää…

  Kyllä tuo Xcover 2 on ainakin itselläni seuraava valinta ehdottomasti!

 18. Hyvä luuri kestää hyvin. Ite olen ajanu traktorilla yli ja antovat uuden näytön takuuseen.

 19. Ei kannata ostaa kun sovelluksia ei voi asentaa muistikortille ja muistia jää omaan käyttöön vain 1,170 Gb.

 20. Onko kellään hajonnu näyttö kun on tullut kylmästä lämpimään???? Itselleni kävi tänään niin eikä näyttöön osunut edes mikään

Kommentointi on suljettu!