Lehdistökuvassa huomenna julkistettava Nokia Lumia 925

Lumia 925 evleaks

Mobiilialan vuodoistaan tunnettu evleaks on ottanut tavaksi paljastaa Nokian julkistukset päivää ennen virallista esittelyä. Niin myös tällä kertaa. Nyt vuodon kohteena on Lumia 925, joka erittäin todennäköisesti esitellään huomenna Lontoossa.

Lumia 925 edustaa Nokian uutta muotokieltä. Sen materiaalina on luultavimmin alumiini tai muu metalli ja se on nykyistä Lumia 920 -lippulaivaa ohuempi. Muutoin laitteen ominaisuuksien arvellaan vastaavan pitkälti Lumia 920:aa.

Miltä vaikuttaa?

Lähde: evleaks

45 kommenttia

 1. En osta, kun ei ole tarvetta. Minulla on lumia 920, enkä vaihda puhelinta puolen vuoden tai edes vuoden välein. Katellaan sitten 3-6 vuoden päästä, silloin, ehkä ostan, jos en itselle, niin lapselle. Ja joo en osta kuin nokian puhelimia enään, jos on tarve. En lähde huoraamaan muihin merkkeihin.

 2. Toivottavasti takakansi ei ole muovia vaan alumiinia. Pelkkä alumiinikehys ei riitä.

 3. Varmaan lähtee ostoon kun hinnat putoaa. Nykyiseen L800 hyvä päivitys. Arvostan hyvää kameraa (ja xenon salamaa?) eikä hieman vanhentuneet speksit paina, L800 on palvellut kiitettävästi ja sulavasti single corellaan.

 4. Pystyykö nokian tiedotustilaisuuden katsomaan lumia puhelimellani suorana.

  1. Niche ominaisuuksia 😉
   Ainakin jos käyttävät silverlightia ja/tai flashia.

    1. @Paroni, Nokian conversations blogista näkyi livekuvaa lumiaan.

 5. Ei pahan näköinen yhtään. Specsit kohdallaan ja vielä Lumia 920:aa ohuempi ja kevyempi. Lisänä xenon salama.

  Aikamoisen hyvä paketti on tulossa sieltä Nokian päästä. Tässä ei pitäisi olla mitään valitettavaa. 🙂

  1. Ei mitään valitettavaa …. paitsi kaikki 😀 sori oli pakko <3

 6. …entäs se klöntsäkamera…? Onko se tässä mallissa? …vai onko tää se Ameriiikan malli?

 7. Ostakaa vaan minä en ,käytän muita merkkejä.

  1. Taidat todellakin kuulua sisäpiiriin…(WP julkaistiin n. 3 v. sitten) ellet ole entisiä windows mobile- miehiä( tai naisia).

 8. olisiko lopultakin oikeasti naarmuuntumattoman safiirilasin aika?

  1. Koskaan ollut ongelmia näytön naarmuuntumisen kanssa oli se sitten muovia tai lasia. Onko niitä avaimia pakko pitää samassa taskussa? Särkyvyyden kestoon minä panostaisin ennemmin kuin naarmuuntumisen kestoon.

 9. Onks WP:lle nykyään saatavilla vaihtoehtoisia selaimia?

  1. Itse käytän UC Browseria. Siinä on N9 tyylinen swipe-toiminta jossa välilehtiä vaihdetaan pyyhkäisemällä ja turhat välilehdet heitetään ylöspäin kiinni.

 10. mitäs tästä nyt sanoisi.. ehh.. hmm.. no joo, hyvä kamera, xenon salama, wp8, ohuempi js ilmeisesti kevyempi kuin lumia 920. ei kyllä omaan silmään ole kaunein näkemäni puhelin, varsinkaan jos on muovinen taka kuori. kyllä lumia 800/900/920 pitävät edelleen mielestäni hallussa kauneimman puhelimen titteliä, nooh huomennahan se nähdään 🙂

 11. TÄNÄÄN TULEE NOKIALTA TODELLA MAHTAVA PUHELIN

  1. Täysin samaa mieltä. 🙂 Nyt vain katsotaan ja jännätään

   1. Olipa mahtava. 🙂 Hiukan vanhentunut laitos.

 12. EOdotettavissa todennäköisesti tylsä tilaisuus. Lumia 920 esitellään uudelleen eri numerolla ja kosmeettisin muutoksin. Sama juttu kyllä muillakin valmistajilla, alkaa kai ideat olla vähissä. Joku Galaxy Beam oli vielä uusi innovaatio, mutta uudemmat minit jne. samaa huttua. Tietysti kyse on vaan markkinoinnista. Sama Edam-juustokin menee paremmin kaupaksi kun sitä on kaupassa myynnissä 20:ssä eri paketissa yhden sijaan.

  1. Mitä innovatiivista Beamissa oli? Eiköhän mikä tahansa valmistaja voisi iskeä led projektorin puhelimeen niin halutessaan. Markkinat vain turhan pienet tuollaiselle. Tarvitaan jotain muutakin, että sitä voisi kutsua innovaatioksi. Olisi edes ollut Samsungin originaali idea.

   Nokia teki vastaavia, mahtaisiko tämä myydä, kokeiluja laihoin tuloksin kun meni vielä kovaa.

   1. Oli innovatiivinen. Eikö mikä tahansa valmistaja olisi voinut esittää myös ensimmäisen iPhonen tai ensimmäisen kamerapuhelimen? Ne oli kuitenkin isoja innovaatioita jota ei vielä muilla ollut.

    1. ES-Jonne on taas rölleilemässä. Millä tavalla iPhone oli innovatiivinen?

    2. En tavallisesti vastaa trolli-kysymyksiin, mutta katso vuoden 2007 iPhonen esittely-tilaisuus youtubesta Steve Jobsin vetämänä. Ehkä valkenee mitä VAU-efekti tarkoittaa kun yleisön reaktioita seuraa.

    3. En vastaa minäkään mutta en tajunnut katsomisenkaan jälkeen.

 13. No julkkari on vielä kesken, mutta aika vaisua. Toisaalta Nokia o tullut lähemmäs kilpailijoitaan nyt. Eli jos tämä olisi ollut vuosi sitten sgs3:n aikaan saatavilla niin olisi mennyt harkintaan. Koko on jo jokseenkin kunnossa kuten myös paino, mutta nyt muut ovat jo julkistaneet parempia laiteita ja lisäksi Nokia ei vieläkään ole alkanut tekemään wp järjestelmään parannuksia ja muokkauksia mitä lupailivat kun julkaisivat wp strategian. Eli kaikki wp:n puutteet rasittavat myös tätä.

  No jos on hinnoiteltu agressiivisesti lippulaivojen alle niin tulee myymään muuallakin kuin suomessa.

  Kamera varmasti toimii hienosti, mutta muuten jää kyllä kilpailijoille.

  Ja tyylikäs tuo on..

  Tuo sama vanilla androidilla (+lisää muistia, tallennustilaa ja tarkempi näyttö) niin siinäpä olisi kaikilla muilla kirimistä.. not going to happen, mutta siinäpä olisi muilla löysät housuissa. Siihen vielä lisäksi nokian omat softat ladattavissa/poistettavissa.

 14. Onko paronilla jäänyt kotiaresti päälle kun pitää oikein monen viestin turvin tulla trollaamaan aihetta jota ei halua nähtävästi ainakaan puolueettomasti katsella? Tässä mennään imo Apple -linjalla nyt tällaisella marginaalisella parannuksella ratsastamisella. Tosin tuo höylän käyttö on hieno saavutus, muuten vähän turhan kevyt uudistus.

 15. Onkohan tuo 469 hinta verojen kanssa? Jos on niin hinnoittelu on onnistunut. Kun ei tuo ihan kalleimpien kanssa kykene kilpailemaan muualla kuin suomessa.

  Ulkoasu miellyttää kyllä kovasti.

  1. Ilman veroja nuo hinnat aina ilmoitetaan. Niinhän Lumia 920:kin maksoi 660€ mutta kaupoissa oli 599€. Eli tämä uutuus maksaa varmasti alle 500€.

   1. Taidat nyt sekoittaa suositushinnan ja verottoman hinnan. Tuon verollinen hintahan on Suomessa 469 x 1, 24 eli se ei todellakaan maksa alle viittäsataa.

 16. Jos suomalaisiin uutislähteisiin on luottaminen niin ei olisi verollinen hinta, joten se siitäkin vähästä..
  Taitaa momi muukin olla samaa mieltä, sillä kurssi laskee niin, että kolisee..

  On se j#%ala#&a kumma miten Nokia laahaa jatkuvasti vähintään vuoden muita perässä. Nykyisin puhelinala on kuitenkin aika tasapaksua ja olisi helppo ottaa muut kiinni ja tehdä jopa jotain uuttakin, mutta ei.

  Samaa jaskaa uusissa kuorissa ja joutavaa hehkutusta ominaisuuksista jotka muissa jo on. Tuo kamerakiima ei Nokiaa nosta, kun kilpailijatkin ovat vähintään kelvollisia nokiaan verrattuna.

  Tajuaakohan Nokia koskaan myöntää strategiansa epäonnistumisen vai häviääkö ennen sitä? Vieläkään ei olisi liian myöhäistä, sillä jos muita valmistajia katsoo niin Androidin käyttöönotossa ei montaa kuukautta mene. Nyt on siis jo kolmatta vuotta hakattu päätä seinään WP:n kanssa, eikä parempaa näytä olevan luvassa, kun sen kehitystahtikin on ihan surkuhupaisa.

  Onpa ollut aika aneeminen vuosi puhelinjulkistuksien puolesta ihan ylipäätään.. Tämä on varmasti ensimmäinen vuosi kymmeneen vuoteen, ettei tällähetkellä kiinnosta vaihtaa yli vuosi sitten hankittua puhelinta uudempaan, kun ei mitään uutta ole tarjolla. No josko syksyllä tulisi jotain mihin voisi haksahtaa.. No säästöähän se tekee kuluttajalle, kun ei kiinnostavia tuotteita tule keneltäkään..:)

  1. Voi herranen aika sentään kun jotkut vielä näköjään haluavat että Nokia lähtee Android-valmistajaksi.
   Itse en näe miksi Nokian pitäisi alkaa valmistaan esim. 1080p näytöllä olevia puhelimia. Käytännön hyöty on aika pieni koska nykyisilläkään näytöillä ei näe pikseleitä ollenkaan.
   Entä jos Nokia tekeekin 64 ytimisellä prossulla, 4k näytöllä, 4gt ram ja 128gt muistilla varustetun puhelin? Kaikki haukkuu sitä sen jälkeen liioitteluksi. Samsung jos tekee saman se on jotain uutta ja innovatiivista. Ettekä voi väittää ettei olisi totta!

   1. Salaliittoteoriat on hanurita. Nokia on ulkomaalaisille pelkkä firma muiden joukossa. Jos Nokia esittelee innovatiivisen tuotteen, vastaanotto on sama kuin Samsungilla tai jollain muulla valmistajalla. Sillä ei ole paskankaan väliä mitä mieltä suomalaisilla keskustelupalstoilla ollaan tai ei olla. Windows Phone platform vaan on laahannut perässä ja mallit tulleet jopa vuositolkulla kilpailijoita jäljessä markkinoille.

 17. millos ois Teemu tulossa juttua Lumia 925

  1. Itsekkin ihmettelin, kun MobiiliBlogin osalta ei ole vielä uutista kyseisestä laitteesta tullut.

 18. Kyllä vielä löytyy niitä, jotka haluaisivat Nokian Android valmistajaksi, kasvamaan päin tämä joukko. Näkeehän sen sokea Reettakin, että WP ei vain myy. On ihan sama montako Lumiaa Suomessa myydään, mutta maailmalla se vain ei kiinnosta. Syykin on selvä, eli se vain laahaa kaikessa muiden perässä ja on jo nyt aika nähty, lisäksi sen kehitys on todella hidasta.

  Miksi ei kannattaisi lähteä? Jos Nokia kerta on maailman ykkösvalmistaja tiedoiltaan, taidoiltaan ja innovatioiltaan, niin miksi ei tekisi tuotteita sellaisella alustalla, joka ei rajoittaisi jokaisessa kohtassa? Ei Samsung ole tuolla mitenkään ylivoimainen, ellei muut mokailisi jatkuvasti.

  Uusi HTC One on ihan huikea luuri ja jopa innovatiivinen kameransa puolesta, mutta kuinka päissään on ollut Sense5:den suunnittelijat tai se kaveri, joka on keksinyt käyttää totutun vastaisesti kahta painiketta? Ostopäätös on monesti todella pienistä asioista kiinni ja itsellä tuo HTC jää ostamatta vain noiden kahden syyn takia. Uusi Samsung jää ostamatta, kun en näe hyötyjä vs. sgs3. Lumiat jää ostamatta WP:n (ja sen teknisten rajoitusten) takia (ja ennen tuota 925:ttä myös painon ja fyysisen koon takia). Jolla jää todennäköisesti ostamatta, koska jää pieneksi painokseksi. iPhone jää ostamatta sen takia, etten halau uutta laturia kotiin, samasta syystä jäi ostamatta kolmosluuriksi halpis Nokia, koska ei microUSB:tä. Olen varmasti tarkka ostoksistani, mutta vaikea kuvitella, että olisin kaikista muista poikkeava tässä suhteessä.

  En minäkään niiden ominaisuuksien hyötyihin niin perusta, mutta onhan se negatiivista jos tuote häviää jo paperilla kilpailijoille. Ydinten määrällä ja resoluutiolla ei tosiaan ole niin paljoa käytännön merkitystä, mutta onhan puhelin jo uutena vanha jos siinä on suurinpiirtein samat sisuskalut kuin vuosi sitten ilmestyneessä mallissa, vai kiistätkö Leo tämän?

  Ei kukaan hauku edistyneitä tuotteita liioitelluksi jos se ei tarkoita samalla sitä, että luuri painaa 300g ja vaatii kantokahvan..

Kommentointi on suljettu!