Nokian mainos kiusoittelee tulevalla – Lumia 925?

Nokia_teaser_video

Nokia on esittänyt brittiläisellä TV-kanavalla mainoksen, jolla se pohjustaa huomenna Lontoossa pitämää julkistustilaisuuttaan. Suuria yksityiskohtia se ei paljasta, mutta laitteen olemus tuntuu tukevan aikaisempaan kuvavuotoa Catwalk-koodinimellisestä puhelimesta, jonka Nokian odotetaan Lontoossa esittelevän.

Videolla nähdään alumiinisen laitteen takaosa, salamavalo, kuoresta kohollaan oleva kamera ja vilaus uutuuden etuosasta. Tiedot täsmäävät hyvin aiemmin verkkoon levinneen kuvan kanssa. Puhelimen lopulliseksi nimeksi on viimeisimmissä huhuissa arvuuteltu Lumia 925:tä.

Suurista ulkoisista muutoksistaan huolimatta Catwalkin odotetaan teknisesti muistuttavan hyvin paljon Lumia 920:aa. Ominaisuuksiin kuuluisivat siis 4,5 tuuman näyttö, 1,5 gigahertsin tuplaydinsuoritin ja tietenkin 8,7 megapikselin PureView-kamera.

Lähde: The Verge

16 kommenttia

 1. Miksi 3 täysin samanlaista puhelinta salaman erolla??? 920,925,928???

  1. lumia 920 on maailmanlaajuisesti myynnissä oleva lippulaiva. lumia 925 on paranneltu lumia 920 maailmanmarkkinoille. lumia 928 on amerikkalaiselle verizon operaattorille räätälöity lumia 920, Amerikassa on normaalia että yhtä puhelinta myydään yksinoikeudella jollain operaattorilla

   1. Ja eikös se ole loogisempaa myydä toisistaan eroavia laitteita eri nimillä, kuin esim myydä SGS4:sta samalla nimellä, mutta mopommalla prosessorilla Suomessa kuin Jenkeissä?

    Vaikka speksit olisivatkin hyvin lähellä toisiaan ei se tarkoita, että laitteet olisivat sisuskaluiltaan identtiset (vain salama vaihdettu ja uudet kuoret).

    1. OT:a, mutta jenkki S4:ssa on sama SoC kuin Suomiversiossa. Eurooppaan tulee kuitenkin myös Octaa, että jos sen tahtoo, niin ei ylitsepääsemätön ongelma liene.

     Pikkuista Lumian siloitteluahan tää lienee. Enemmän lienee luvassa loppuvuodesta, kun saa tukea uudemmalle raudalle.

 2. Toivottavasti tulisi myös se huhuttu EOS! Siinä olisi unelmapuhelimeni.

  Mielenkiintoista nähdä mitä Nokialla on tarjota. Epäilen, että jos sekä EOS, että Catwalk esitellään molemmat, niin se räjäyttää pankin.

  Nyt näyttää joka tapauksessa todella hyvälle ja kun nuo tulisivat olisi Nokialla lähes täydellinen puhelinmallisto. 🙂

 3. Lisäksi, vihjaakohan ” more than your eyes can see” jotakin? Entistä paremmat kuvausominaisuudet? 🙂

 4. Lumia 920 ei myynyt maailmalla vaikka kameraa pidettiin sen parhaana puolena. Vaikea siis uskoa, että kameraa vielä vähän lisää parantamalla myynti paljon paranisi ellei mukana ole muita oikeita innovaatioita. Mahdolliset alumiinkuoret toki ovat aina plussaa.

  1. Tämä on nyt ohuempi. Paksuudesta tuli paljon kritiikkiä 920 julkaisun yhteydessä. Lisäksi kamerassa oli ongelmia 920 julkaisun aikaan mitkä vissiin paikattiin korjauksella. Ja tässä on ilmeisesti xenon mikä on nami.

   Vaikka tämä on minusta hyvä päivitys, en usko koviin myyntilukuihin koska laite on tehoiltaan generaation jäljessä (jos tälle 600-700 hintalappu lätkäistään). Innovaatioita laitteesta ei puutu, puutteet ovat alustassa.

   1. Olen ihmetellyt pitkään, mikä jarruttaa Microsoftin alustan kehitystä. Kaiken järjen mukaan uutta ja innovatiisempaa softaa pitäisi tulla paljon nopeammalla aikataululla. Nokia joutuu sitten oman kehityksensä kanssa (poislukien esim. kamera) ajelemaan käytännössä käsijarrulla.

    1. Se on harmi. Nokia kuitenkin laitevalmistajana ja palveluntarjoajana tekee mielestäni kaiken mallikkaasti, ja mahdollisuudet (ja myynti) tökkivät microsoftin takia.

 5. tämä lienee pieninäyttöinen (alle 5″) ns. välimalli aneemisella resolla oleva kapula.
  syksyllä julkaistaan joulumyyntiin tuleva hd-resolla (1080 x 1920) oleva yli 5″ malli.

  toivottavasti kapulan muotoilussa on menty eteenpäin… yhtenäinen alumiininen takakansi voi olla hyvä ratkaisu.

  ps. kamera varmasti yllättää positiivisesti!

  t. osakkeenomistaja

  1. Tukeeko koko alusta full HD resoa tällä hetkellä?

   1. valitettavasti ei vielä…

    t. osakkeenomistaja

 6. Tossa videossa näkee selvästi kaksi laitetta. Ensimmäinen eli alumiininen on uusi ”huippu” lumia eli 925 ja toinen se musta on polykarbonaatista valmistettu nokia tabletti, koska siinä näkyy vain salama valot ja ne on niin reunassa jos olisi puheli.

Kommentointi on suljettu!