Samsung Galaxy S4 Zoom tulee kymppikertaisella optisella zoomilla?

Samsung logo

Maailman suurin matkapuhelinvalmistaja Samsung kehittelee huhujen mukaan kovan luokan kamerapuhelinta. Kyseessä olisi Galaxy S4 -tuoteperheeseen kuuluva laite, jonka lisänimenä olisi Zoom. Toinen tulossa oleva uutuus on Galaxy S4 Mini, jota Zoom-version sanotaan muistuttavan ulkoisesti ja ominaisuuksiltaan. Luvassa ei ole siis viiden tuuman full hd -näytöllä ja tappiin viritetyllä neliydinsuorittimella varustettu kamerapuhelin, vaan hieman kevyemmällä tekniikalla paketoitu uutuus.

Puhelimen nimi tulee huhujen mukaan sen kyvystä optiseen zoomiin, joka älypuhelimissa on erittäin harvinaista. Venäläisen Hi-Tech.Mail.Ru -sivuston Dmitry Ryabininin mukaan Galaxy S4 Zoom kykenee kymmenkertaiseen optiseen zoomiin. Sivusto on aiemmin vuotanut aitoja tietoja korealaisvalmistajan tulevista puhelimista, joten kyseessä on luotettava lähde.

Kymmenkertainen zoomi olisi älypuhelimessa varsin kova saavutus. Se miten Samsung tulee tämän toteuttamaan, on vielä kysymysmerkki. Ilmeisesti luvassa on perinteinen liikkuvista osista muodostuva ratkaisu, sillä kamerassa kerrotaan olevan 16 megapikseliä.

Galaxy S4 Zoomin muita ominaisuuksia sanotaan olevan 4,3 tuuman 960 x 540 pikselin Super AMOLED -kosketusnäyttö, kahdeksan gigatavua tallennustilaa, microSD-muistikorttipaikka, Bluetooth 4.0, WiFi, A-GPS ja Android Jelly Bean -käyttöjärjestelmä.

Uutuus esitellään maailmalle vihjeiden mukaan jo toukokuun lopussa.

Lähde: SamMobile

5 kommenttia

  1. Mielenkiinnolla odotan, minkälainen mokkura on tuon puhelimen takana. Hyvä optiikka ja pieni tila kun ei sovi yhteen fysiikan lakeja muuttamatta. Veikkaan että jokunen vuosi vielä vierähtää, ennen kuin valokuvaajat futis-kentän laidalla tähtäilevät pelaajia pelkällä älypuhelimella 300mm teleputken sijaan…

  2. Samsung on aina osannut pakata paljon tekniikkaa pieneen tilaan, joten mielenkiinnolla odotellaan. En kyllä usko, että tuommoinen voisi kauhean pieni olla, galaxy cameran kokoluokkaa ehkä.. varmaan ideana on vain viedä parhaan kamerapuhelimen titteli, koosta välittämättä.

  3. En nyt tiedä auttaako tuo optinen zoom niin kauheasti kuvanlaadussa. Lähinnä huonontaa sitä (valovoima jne.) ,.. toki päivänvalossa saa kauempaa kuvattua, mutta siihen se sitten taitaakin jäädä.

    1. Huonontaa kuvanlaatua. Joku aika sitten pokkareissa oli tuo 10x zoom villitys. Sellaista ei tullut ikinä hankittua koska kuvanlaatu oli kautta linjan huono. Hankin sitten canon s95:n, jossa panostettiin zoomin sijaan kuvanlaatuun.

  4. Ihmiset kun tietää, niin kohta nämä zoomit on hitti älypuhelimissa. Valovoimasta tai kuvakennon koosta niin väliä, pääasia että zoomissa löytyy ja välttyy muutaman askeleen ottamiselta. Sonylla ja Samsungilla ainakin luulisi olevan pokkari-puolelta linssit valmiina.

Kommentointi on suljettu!