Vedenkestävä Sony Xperia ZR julki

Sony Xperia ZR

Japanilainen Sony on ottanut roolikseen erikoistua veden- ja pölynkestäviin älypuhelimiin. Mallisto laajenee nyt Xperia ZR -puhelimella, joka on edullisempi vaihtoehto Xperia Z -lippulaivalle. Uutuus saapuu myyntiin kesäkuun loppuun mennessä.

Sonyn tuttua muotokieltä noudattava Xperia ZR on kooltaan 131 x 67,4 x 10,4 millimetriä ja se painaa 140 grammaa. Etupuolella loistaa 4,55 tuuman TFT-kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 1280 x 720 pikseliä. Se hyödyntää Sonyn Mobile BRAVIA Engine 2 -teknologiaa.

Puhelin täyttää IP55– ja IP58-suojaluokitukset. Laite kestää veteen upottamista 1,5 metrin syvyyteen 30 minuutiksi.

Sony Xperia ZR perustuu Android 4.1 Jelly Bean -käyttöjärjestelmään. Sitä pyörittää Qualcommin 1,5 gigahertsin neliydinsuoritin, jonka tukena on RAM-käyttömuistia kahden gigatavun verran. Uutuuden virstanpylväisiin kuuluu myös 13 megapikselin Exmor RS -kamera, joka tukee HDR-tallentamista kuvissa ja videoissa.

Uutukaisen muita ominaisuuksia ovat HSPA+, A-GPS, Bluetooth 4.0, NFC, kahdeksan gigatavun tallennustila, microSD-muistikorttipaikka ja FM-radio.

7 kommenttia

    1. Ainaki näyttö on pienempi ja epätärkempi kuin zetassa.

  1. Olisin kiinnostunut hinnasta Suomessa. Xperia Z oli ollut omaan käyttööni täydellinen luuri, mutta ihan liian kallis. Tämä malli voisi sopia tilalle jos on halvempi.

    1. Sony ei ikävä kyllä koskaan ilmoita hintoja julkistuksissaan. Kyllähän tämä kaiken järjen mukaan pitäisi olla Xperia Z:aa edullisempi. 🙂

  2. Tuohan olisi kiinnostava kapula, mutta miten Sony nykyään hoitaa päivitykset? Aikaisemmin ollut ainaskin todella suuria ongelmia..

    Ja hienoa huomata, että joku valmistaja lähtee tuohon Googlen toiveeseen mukaan, eli ei näppäimiä vaan näytössä painikkeet, iso plussa. muutenkin näyttää päällisin puolin olevan todella lähellä vanillaa, pitääkö paikkaansa?

    1. Mä luopuisin ilosta kiljuen fyysisestä home näppäimestä ja siirtyisin googlen näytöllä oleviin näppäimiin, jos näyttö saataisiin kattamaan koko etupuolen. Turhaa tyhjää tilaa kun ei ole näppäimiä.

Kommentointi on suljettu!