Uusi BlackBerry Q5 suuntaa katseensa kehittyville markkinoille

BlackBerry Q5

Kanadalainen älypuhelinvalmistaja BlackBerry on esitellyt markkinoille järjestyksessään kolmannen BlackBerry 10 -käyttöjärjestelmään pohjautuvan laitteen. Uutuus kulkee nimellä BlackBerry Q5 se tulee olemaan aikaisempia jäseniä hinnaltaan edullisempi. Laitteen asemasta kertoo paljon jo se, että sitä ei olla tuomassa Yhdysvaltojen markkinoille. Puhelin saapuu myyntiin heinäkuun aikana valituilla markkinoilla Euroopassa, Lähi-idässä, Afrikassa, Aasiassa sekä Latinalaisessa Amerikassa.

BlackBerry Q5 jatkaa ylpeästi valmistajan pitkiä perinteitä QWERTY-näppäimistöjen kanssa. Puhelimen 3,1 tuuman 720 x 720 pikselin näytön alla lepää nelirivinen fyysinen näppäimistö. BlackBerry Q5 saapuu myyntiin valkoisena, mustana ja punaisena.

Puhelimen sisällä hyrrää 1,2 gigahertsin tuplaydinsuoritin. Muihin ominaisuuksiin lukeutuvat muun muassa viiden megapikselin takakamera, kahden megapikselin etukamera, kahdeksan gigatavun sisäinen tallennustila ja microSD-muistikorttipaikka.

Lähde: Engadget

12 kommenttia

 1. ”hinnaltaan edullisempi”

  Mutta kuinka paljon? Speksit vaikuttaa ihan päteviltä, mutta käyttis on kuitenkin marginaalia. On iso ero siinä maksaako tuo 250€ vai 390€.

 2. Blackberry onkin halpiksen näköinen kehitysmaapuhelin.

 3. Mukavan näköinen laite ja käyttis ainakin videoiden perusteella ihan mukavan oloinen. Näin off-topiccina pakko todeta, että jännää millä vauhdilla älypuhelinmarkkinat muuttuu: muutama vuosi takaperin nokia ja blackberry posottivat kärki kaksikkona ja nykyään löytyvät sijoilta 10 ja 11 😀

  1. Näin on, ja pari vuotta eteenpäin tilanne saattaa olla taas ainan toinen.

   1. Vaikea tosin kuvitella, että Samsungin toimitusjohtaja tekee Elopit ensi viikolla. Haukkuu Galaxyt ihan paskaksi, lopettaa niiden kehityksen ja toteaa että joskus tulevaisuudessa tulee parempia tilalle. Noin Elop teki ja Nokian markkinaosuus tippui kahtena peräkkäisenä vuotena peräkkäin yli 60% verrattuna edelliseen vuoteen. Maailmanennätys nopeudessa markkinajohtajan aseman menetyksessä millään toimialalla ikinä ja jota tuskin koskaan tullaan rikkomaan

    1. Kaikkihan on mahdollista! RIM putosi markkinoiden huipulta ilman mitään palavia lauttoja nin miksei kuka tahansa muukin?
     Google voi vaikka ilmoittaa että Android on jatkossa vain Motorolan puhelimissa. Sitten testataan Samsungin oma käyttöjärjestelmän ja ekosysteemin rakentaminen toden teolla.

    2. ”Google voi vaikka ilmoittaa että Android on jatkossa vain Motorolan puhelimissa.”

     Ei voi, eikä tule ilmoittamaan.
     Androidin markkinaosuus on varmasti tällä hetkellä huipussaan ja tulee laskemaan jonkun verran jo pelkästään sen takia että Samsung tuo myös Tizen puhelimia markkinoille. Sinänsä markkinaosuutta on varaa kyllä laskeakin 20-30% ja vielä säilyy suurimpana.

    3. Tizen on pikkujuttu ja tuo Motorola case yksi tuhannesta mahdollisesta skenaariosta. Muutaman vuoden päästä koko nykyinen kännykkäkonsepti voi olla vanhentunut. Nokia hyytyi koska ei osannut vastata markkinoiden tarpeisiin tarpeeksi nopeasti. Myös samppa tulee putoamaan, kysymys on vain milloin.

    4. Nokia tippui koska resetoi vapaaehtoisesti markkinajohtajan asemansa ja aloitti pohjalta laittamalla kaikki munat yhteen epäsuosittuun järjestelmään jonka markkinaosuus oli alta 2%.

     Muutoksia voi tapahtua mutta niin radikaaleja muutoksia kuin Nokian kahden vuoden aikaina tapahtunut totaalinen tuho ei tulla näkemään. Vastaavan tason romahdusta ei ole nähty koko teollisen tuotannon historiassa. Tuskin nähdäänkään seuraavaan sataan vuoteen.

    5. Nokia ei tule tuhoutumaan tai menemään konkurssiin, vaan on pystyssä vielä 10v kuluttuakin. Ja nokia ei olisi lopettanut synbian, maemo ja meego puhelimien tekemistä, jos kuluttajat olisivat ostaneet niitä. Nokia kuunteli kuluttajia ja teki sen mukaan ratkaisun, joka ei jostain syystä nyt kelpaakkaan enään kuluttajille, jotka ensin haukkuivat vanhat puhelinmallit ja käyttikset pystyyn. Itse halusitte radikaaleja muutoksia( parempaa käyttistä, enemmän sovelluksia, enemmän prossuja, enemmän sitä ja tätä, parempaa kosketusnäyttöä, fyysinen näppäimistö pois jne). Nyt sit kärsimme, tai jotkut kärsii siitä kun nokia kuunteli kuluttajien vaatimuksia.

    6. Ei se Jonne ihan noin mennyt. Sori nyt vaan, mutta olen aika varma että sulla ei oikeasti ole paljonkaan käsitystä siitä mitä puhut ja niin suurta historian tuntemusta kun yrität antaa ymmärtää.
     Ensinnäkin hommat oli aivan persiillään kun toi ”resetointi” tapahtui, eikä niin päin että resetoinnin takia hommat maagisesti kaatuivat.
     Mutta saahan sitä Internetissä puhua.

 4. Johan on aika kova pikselitiheys kehitysmaaluuriksi. Tosin aika eriskummallinen neliö 😉

Kommentointi on suljettu!